Citronpasta med basilikum
Citronpasta med basilikum er genial som tilbehør til en lækker laksefilet, til grillet kylling og grøn salat – men det smager også virkelig dejligt som en dejlig forret og så er det bare så nemt og super enkelt.
Den syrlige citron og den lækre lidt pebrede friske basilikum giver en ren og dejlig smag sammen med pasta, olie, smør og parmesan.
En skøn og hurtig hverdagsret ♡
Prøv også: min opskrift på pastasalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citronpasta med basilikum
- 400 g linguine, (eller anden pasta)
- 1 øko citron, saft og friskrevet skal
- 1 dl parmesan, friskrevet
- 0,50 dl olivenolie
- 1 tsk smør
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog pastaen al dente i en gryde med rigeligt letsaltet vand.
Bland citronsaft, citronskal, olie, smør, parmesan, salt og peber samt halvdelen af basilikumbladene i en skål. Vend den dampende varme pasta med blandingen i skålen.
Anret straks på tallerkener med et drys basilikumblade på og server.
Mon man kan lave denne dagen i forvejen og servere den kold som tilbehør? Mvh Tina
den smager ihvertfald også dejligt dagen derpå :) så det kan du fint gøre
Kh Ann-Christine
Hsr prøvet opskriften flere gange og er vildt begejstret
Så dejligt! Det er jeg glad for at høre ♡
Kh Ann-Christine
I Tyskland køber jeg altid citronpasta. Det bruger jeg ofte som tilbehør. Der er naturligvis ikke citronsaft med, men det kan man jo hurtigt presse ud over pastaen, som smager dejligt i sig selv.
Din citronpasta smager skønt.
Vi har prøver at servere den sammen med ovnbagt laks med blå birkes .
Den fede smag af laks og citron smager pragtfuld.
Så lækkert! Jeg er også vild med den i kombination med laks (og må prøve med birkes også, det kunne jeg snildt forestille mig var godt!)
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Kh Ann-Christine
Det smagte fantastisk!
Vi fik et stykke kyllingefilet til, krydret med salt, peber og parmesan.
Det var virkelig lækkert og frisk
Hvor lækkert! Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Virkelig lækker og nem pasta som jeg har lavet til fisk et par gange efterhånden. Jeg har dog undret mig over hvorfor der skal smør i. Erstatter man ikke normalt det med olivenolie i det italienske køkken?
Jeg synes, den smager skønt med smør :) – og smør bruges også gerne i det italienske køkken
Kh AC
Tænker det vil være forrygende med stegte pillede ml. store rejer!…nogen erfaringer?
Jeg tror det vil være rigtig lækkert :)
Kan jeg erstatte eller evt. helt undlade parmesan eller ødelægger det det hele?
Det må komme an på en prøve … jeg ville selv nødigt undvære det :)
Super velsmagende pasta, tak for den opskrift
Tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre ♡
Hej
Du anbefaler pastaen som tilbehør til laks, ville den mon også være god til dine bønnedeller? (Jeg får gæster der ikke spiser kød, så tænker at servere både fisk og bønnedeller) kan det mon gå an?eller tænker som tilbehør om rodfrugter måske er bedre end pasta?
Har du evt en god sovs eller dip/dressing, der kan bruges til begge dele?
Det var mange spørgsmål (:
Vh Kirsten
Bønnedellerne passer perfekt til fx et måltid med mellemøstlige retter – se alle mine opskrifter fra det mellemøstlige køkken her.
Som vegetar-alternativ til laks, men tilbehør til pastaen vil jeg i stedet servere nogle gode salater
god fornøjelse
Kh AC
Mmm…den var lækker. Jeg er gravid og har pludselig ikke til til mange af de retter jeg ellers elsker. Et eller andet sagde mig at denne ret ville være sagen, og jeg havde ret. Manden synes også den var lækker, men at jeg godt lige kunne ha puttet lidt bacon i :)
Fantastisk! Jeg havde selv en stor lyst til alt med citron under min graviditet, så denne ret kan jeg snildt forestille mig også lige ville have været sagen dengang ;)
Tak for din dejlige hilsen
Kh AC
Uhm, det ser godt ud. Det må jeg lave i aften, hvor jeg er alene hjemme. Med at nyde at de ikke-citronspisende børn ikke er med ved bordet :)
God ide ;)