Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citronmaane/ Dessert Kager, Kager og søde sager

Citronmåne

En saftig citronmåne med en skøn krumme og vidunderlig smag af sødme og syrlig frisk citron.

Det er virkelig en lækker kage og et hit at bage selv og servere for gæster, familien eller kollegaerne. Kagen kan sagtens bages i forvejen, for den holder sig lækker og saftig.

Den aromatiske citronskal på glasuren giver lige lidt ekstra og så ser det fint og friskt ud.

Prøv også: opskrift på citronmuffins med birkes >>

Citronmåne
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT30M12
Ingredienser
  • Dej 1
  • 250 g smør, blødt og stuetempereret
  • 125 g flormelis
  • 110 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 3 æggeblomme
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 øko citron, skal og saft herfra
  • Dej 2
  • 125 g marcipan, i små tern
  • 75 g sukker
  • 50 g smør, blødt og stuetempereret
  • 2 æg
  • Citron glasur
  • 1 øko citron, saft og skal herfra
  • 150 g flormelis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Dej 1
Pisk smør, flormelis, sukker og vaniljesukker, til det er luftigt. Pisk et æg i dejen ad gangen og derefter en æggeblomme ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver sammen, sigt det i dejen og rør rundt. Rør citronsaft og fintrevet citronskal i dejen.

Dej 2
Rør marcipan og sukker sammen, til det er helt ensartet, og rør derefter smør i. Rør et æg i ad gangen, til dejen er ensartet. Rør dejen i dej 1.

Kom dejen i en smurt springform på 24 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 45 minutter, til den er gennembagt

Citron glasur
Riv skallen af citronen og lad den lufttørre på et stykke køkkenrulle i en time, mens kagen bager og køler af.

Pisk flormelis med citronsaft til en hvid og tyk glasur. Fordel citronglasuren på den afkølede citronmåne og drys til sidst med den lufttørrede citronskal.