Citronkage


Saftig citronkage med birkes og den helt perfekte balance mellem sød og syrligt ♡
Min citronkage er med marcipan, hvilket gør den ekstra svampet, saftig og med den lækreste krumme. Selv om min datter ellers ikke er super begejstret for marcipan, så synes hun alligevel kagen var virkelig lækker og man bemærker ikke marcipanen, udover at den bidrager med saftighed til kagen. ! Derudover er kagen tilmed er den super nem og hurtig at røre sammen og skal derefter blot passe sig selv i ovnen, til den er færdig.
Prøv også: opskrift på de bedste fastelavnsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citronkage
- 175 g smør, blødt og stuetempereret
- 175 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 175 g marcipan, i tern
- 1 dl citronsaft
- 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 2 spsk blå birkes
- Citronglasur
- 150 g flormelis
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- 1 spsk blå birkes
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter marcipan og citronsaft i, til det er helt ensartet og pisk til sidst et æg i ad gangen, til dejen er ensartet.
Bland mel, citronskal, bagepulver, salt og birkes godt sammen og sigt melblandingen i dejen. Vend birkes fra sigten i til sidst og rør dejen sammen.
Kom dejen i en smurt form på 10 x 25 cm. Bag citronkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-60 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle af.
Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft. Fordel glasuren over kagen, når den er kølet af, og drys til sidst med friskrevet citronskal og blå birkes.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har lige bagt kagen, helt efter opskriften.. Den blev super god.❤️🇫🇴
Hej Sunneva
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre :)
God weekend
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Kan man bruge chiafrø i stedet for birkes? Vh. Siri
Hej Siri
Det har jeg ikke testet, så det må komme an på en prøve. Men det giver selvfølgelig ikke den lækre birkessmag, som er så god sammen med citronen :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann Christine. Jeg har lige bagt din opskrift på citronkage med marcipan, og den blev god. Jeg tænkte, at i stedet for flormelisglasur, ville jeg lave en smør, flødeost, flormelis og citron topping. Jeg fulgte ikke en opskrift, men lavede den efter hukommelsen. Den er alt for tynd!
Jeg har tjekket “tynd topping” på nettet, men det er meget modsatte forslag, som kommer: Sæt i køleskab natten over fx – det hjælper overhovedet ikke! :Kom mere flormelis i – og et andet forslag: Kom ikke mere flormelis i, så bliver toppingen tynd! Jeg får en gæst i morgen fredag. Jeg håber du kan hjælpe. Tusind tak!
Hej Susanne
jeg har lige været på tur hele dagen, så ser først din besked nu. Jeg ville nok vælge at piske en smør og så piske den tynde glasur ind i den luftige smør lidt af gangen. Alternativt kan man glasere kagen med den tynde glasur, så går den jo ikke til spilde. Hvis den blot er helt ensartet i konsistensen og smager dejligt, så vil det kunne fungere.
Jeg håber det gik godt :)
Kh Ann-Christine