Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citrongraes-moerbrad/ Aftensmad Asiatisk, Familiefavoritter, Nem Hverdagsmad

Citrongræs marineret mørbrad med nudler

Virkelig lækker ret med citrongræs marineret mørbrad med nudler og grøntsager. Det er sprødt, saftigt og smækfyldt med god smag.

Jeg er vild med sådanne retter, som smager af det asiatiske køkken, er smukke og nemme at anrette og tilberede og som både dufter og smager helt vidunderligt!
Det er en super enkel ret, og hele familien kan spise med. Man kan evt lade børnene selv samle deres ret ved bordet og måske servere lidt ekstra gulerødder, agurkeskiver til de små som tilbehør.

Prøv også: min opskrift på Macaroni and Cheese >>

Citrongræs marineret mørbrad med nudler
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • Citrongræs mørbrad
  • 1 svinemørbrad, skåret i tynde strimler
  • 1 citrongræs, finthakket
  • 15 g ingefær, fintrevet
  • 2 lime, saften herfra
  • 1 spsk fishsauce
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk sesamolie, + lidt til stegning
  • Nudler
  • 200 g nudler
  • 1 spsk sesamolie
  • Til servering
  • 200 g spidskål, fintsnittet
  • 0,50 agurk, skåret i skiver
  • 1 avocado, skåret i skiver
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 40 g saltede peanuts, finthakkede
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 1 lime, skåret i kvarte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør marianden af citrongræs, ingefær, limesaft, fishsauce, sukker og olie sammen i en skål. Vend kødet i og lad det trække i køleskabet i minimum 15 minutter (men gerne i op til 10 timer). Gør imens grøntsagerne klar mv.

Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Hæld det kogende vand fra og hæld hurtigt iskoldt vand over, så nudlerne ikke klistrer sammen, men stadig er lidt lune. Vend dem i lidt olie.

Hæld marinaden fra mørbraden og ned i en skål. Stil væden til side et øjeblik. Steg mørbraden under konstant omrøring på en meget varm pande med lidt olie. Hæld resten af marinaden ved så snart mørbraden er stegt og lad det bruse op i et halvt minuts tid.

Server i skåle med nudler, kød, spidskål, agurk, avocado, krydderurter og drys med peanuts og chiliflager efter smag.

Server med limebåde, så man selv kan dryppe over og smage til.