Citrongræs marineret mørbrad med nudler
Virkelig lækker ret med citrongræs marineret mørbrad med nudler og grøntsager. Det er sprødt, saftigt og smækfyldt med god smag.
Jeg er vild med sådanne retter, som smager af det asiatiske køkken, er smukke og nemme at anrette og tilberede og som både dufter og smager helt vidunderligt!
Det er en super enkel ret, og hele familien kan spise med. Man kan evt lade børnene selv samle deres ret ved bordet og måske servere lidt ekstra gulerødder, agurkeskiver til de små som tilbehør.
Prøv også: min opskrift på Macaroni and Cheese >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citrongræs marineret mørbrad med nudler
- Citrongræs mørbrad
- 1 svinemørbrad, skåret i tynde strimler
- 1 citrongræs, finthakket
- 15 g ingefær, fintrevet
- 2 lime, saften herfra
- 1 spsk fishsauce
- 2 spsk sukker
- 2 spsk sesamolie, + lidt til stegning
- Nudler
- 200 g nudler
- 1 spsk sesamolie
- Til servering
- 200 g spidskål, fintsnittet
- 0,50 agurk, skåret i skiver
- 1 avocado, skåret i skiver
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 håndfuld frisk koriander
- 40 g saltede peanuts, finthakkede
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 lime, skåret i kvarte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør marianden af citrongræs, ingefær, limesaft, fishsauce, sukker og olie sammen i en skål. Vend kødet i og lad det trække i køleskabet i minimum 15 minutter (men gerne i op til 10 timer). Gør imens grøntsagerne klar mv.
Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Hæld det kogende vand fra og hæld hurtigt iskoldt vand over, så nudlerne ikke klistrer sammen, men stadig er lidt lune. Vend dem i lidt olie.
Hæld marinaden fra mørbraden og ned i en skål. Stil væden til side et øjeblik. Steg mørbraden under konstant omrøring på en meget varm pande med lidt olie. Hæld resten af marinaden ved så snart mørbraden er stegt og lad det bruse op i et halvt minuts tid.
Server i skåle med nudler, kød, spidskål, agurk, avocado, krydderurter og drys med peanuts og chiliflager efter smag.
Server med limebåde, så man selv kan dryppe over og smage til.
Det lyder lækkert og skal prøves.
Har du en idé til en dressing? Jeg er bange for, nudel- grøntsagsblandingen kunne være lidt tør (for vores smag).
Tak for massevis af lækre og inspirerende opskrifter!
Hej Marianne
Mange tak for din søde hilsen.
Hvis du gerne vil have det ekstra smovset med mere sauce/dressing – så ville jeg lave dobbelt op på marinaden og evt komme 1 dl kokosmælk på når det skal steges på panden. Så bliver det ekstra smovset.
Kh Ann-Christine
Helt vildt lækker opskrift! Har lavet den to gange. Begge gange kunne vi desværre ikke få citrongræs i vores supermarkeder, så vi brugte citronsaft og revet citronskal i stedet for og det fungerede også super godt. Det er bestemt ikke sidste gang vi laver den her opskrift :D
Hvor er det dejligt at høre! – og godt I fandt en god løsning i stedet for lemongræs :)
Kh Ann-Christine
Kun en lille typo kommentar. Det ser ud til, at der mangler oplysning om, at kødet også skal med i marinaden ;
Tak, det er med nu :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Tak for altid inspirerende opskrifter!
I aften skal vi have denne lækkerbisken. Er der korrekt forstået at mørbraden skal trække i marinade og efterfølgende steges på panden? Jeg har allerede blandet mørbrad med marinade og oplever, at al marinaden “lægger sig” omkring kødstrimlerne og at der således ikke er noget marinade at tilsætte efter stegningen. Har jeg mon misforstået opskriften?
Bedste hilsner Lene
Kære Lene
Ja, det er helt korrekt, jeg oplever at når det trækker, så vil der være væde/marinade i skålen igen, hvis der ikke er så meget, så gør det ikke spor. Det vigtigste er at den våde væde ikke hældes ved når kødet steget, for så vil det koge i stedet.
Rigtig god fornøjelse og jeg håber det blev lækkert :)
Kh Ann-Christine