Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citron-og-rosmarin-kylling/ Aftensmad Grill

Ovnstegt kylling med citron og rosmarin

Ovnstegt kylling er virkelig lækkert og i denne opskrift får du en lækker kylling med sprødt skind og saftigt kød.

Jeg elsker kylling, lyst, saftigt og mørt kyllingekød. Duften af sprød kylling med lækkert sprødt skind. Kylling kan noget særligt sammen med citrusfrugter, der mørner kødet og gider en fantastisk duft og smag.

Kombinationen af ovnstegt kylling og citron/rosmarin, er ganske vidunderligt – kom evt et knust hvidløg eller to i den blanding der skal under brystskindet.

Prøv også: opskrift på kylling i fad med pikant >>

Ovnstegt kylling med  citron og rosmarin
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2H30MPT30M4
Ingredienser
  • 1 kylling
  • 3 citron, økologiske, skåret i grove tern, inkl. skal
  • 4 frisk rosmarin, kviste
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk smør, stuetempereret
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Riv lidt citronskal af den ene citron, og stød det sammen med 1 spsk rosmarinkviste, smør, salt og peber til en grødet masse, som stilles til side et øjeblik.

Citronerne, rosmarin, olie, salt og peber blandes i en skål og fyldes ind i kyllingen.

Skindet på kyllingen gnides godt med salt og peber.

Lav forsigtigt og uden at ødelægge skindet nogle lommer under brystskindet. Det gøres nemmest fra halsåbningen, hvor man kan forme en lomme ned mellem bryst og kød i begge sider af kyllingebrystet. Fyld disse to lommer med massen af citron, smør og rosmarin.

Kom kyllingen på et fad, i en stegeso eller stegepose i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag den i ca 2 timer til kernetemperaturen har 78 grader og saften er klar.