Ovnstegt kylling med citron og rosmarin
Ovnstegt kylling er virkelig lækkert og i denne opskrift får du en lækker kylling med sprødt skind og saftigt kød.
Jeg elsker kylling, lyst, saftigt og mørt kyllingekød. Duften af sprød kylling med lækkert sprødt skind. Kylling kan noget særligt sammen med citrusfrugter, der mørner kødet og gider en fantastisk duft og smag.
Kombinationen af ovnstegt kylling og citron/rosmarin, er ganske vidunderligt – kom evt et knust hvidløg eller to i den blanding der skal under brystskindet.
Prøv også: opskrift på kylling i fad med pikant >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ovnstegt kylling med citron og rosmarin
- 1 kylling
- 3 citron, økologiske, skåret i grove tern, inkl. skal
- 4 frisk rosmarin, kviste
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk smør, stuetempereret
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Riv lidt citronskal af den ene citron, og stød det sammen med 1 spsk rosmarinkviste, smør, salt og peber til en grødet masse, som stilles til side et øjeblik.
Citronerne, rosmarin, olie, salt og peber blandes i en skål og fyldes ind i kyllingen.
Skindet på kyllingen gnides godt med salt og peber.
Lav forsigtigt og uden at ødelægge skindet nogle lommer under brystskindet. Det gøres nemmest fra halsåbningen, hvor man kan forme en lomme ned mellem bryst og kød i begge sider af kyllingebrystet. Fyld disse to lommer med massen af citron, smør og rosmarin.
Kom kyllingen på et fad, i en stegeso eller stegepose i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag den i ca 2 timer til kernetemperaturen har 78 grader og saften er klar.
Hej.. fed opskrift, men….
Du skriver, riv citron.. rosmarin, bl.a. bl.a. .. men hvor gør du af den del?
Du skriver 2 gange i tekst at citronerne og rosmarin, smør/ olie kommes i og under skindet… men hvad er hvad?
Per
De hele citroner (efter de er revet) og rosmarinstilkene kommes i kyllingen. Smør med revet citron + finthakket rosmarinblade kommes under skindet
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak skal du ha.
Hvor mage citroner, du skriver 3 skal skæres i grove tern, og så skriver du at den ene skal rives, er det så 4 i alt eller hvordan
Jeg river lidt af den gule skal fra en enkelt af de tre citroner og skærer den derefter i tern – så det er 3 citroner i alt
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for de mange skønne opskrifter – de inspirerer hver gang ? hvilket tilbehør vil du anbefale til denne skønne kylling?
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre!
Fx foccacia, råstegte kartofler og en lækker spidskålssalat
God fornøjelse
Kh AC
Jeg har set økokyllinger i Super Best, Irma samt Kvickly på Falkoner Allé. Men jo, det er svært at spotte dem. Det er jo ikke fordi der bliver reklameret ligesåmeget for dem som de andre kyllinger hvor man kan få 5 frosne for en hund…
Turbanindehaveren,
Godt brølt :-) -Vi deler samme kæphest!
Jeg er helt enig, vil hellere “nøjes” med at spise god lækker økologisk kød 4 dage om ugen, end at spise kød af dyr der har haft det skidt.
Jeg har en gang fundet en hel øko kylling i Bilka, den var tysk, men røg med hjem. Ellers kan irma på en god dag bidrage med en økokylling. Jeg vil faktisk allerhelst købe dansk økologi.
Din kylling må jeg også lige prøve, lyder lækker
Conny,
Den citrongule farve er bare skøn, ik´ Rosmarin er en af mine favoritkrydderier, -også fordi jeg bare elsker at snuse til fingrene efter de har gnedet et rosmarinblad :-)
Ummenum! Jeg deler din glæde over citron + kylling. – Og så fik jeg jo rosmarin i krukke til min fødsdag sidste år, så også kryddersmagen er sikret.
Flot flot billede af alle citronerne – lige til at ramme ind!
Det er fordi danskerne ikke gider betale for at få ordentlige fødevarer*. Og noget med udbud og efterspørgsel. Jo mere udpint svin og kylling jo bedre. (undskyld men det er altså bare så klamt at folk bygger nye køkkener for flere hundrede tusind men stadig køber det tarveligste mad uden at skele til hverken sundhed eller dyrevelfærd) Vi må ind til Gårdbutikken i Århus, for at finde dem. Jeg har aldrig mødt dem i en almindelig dagligvarebutik. Desværre.
Din kylling lyder rigtig lækker og helt Jamie Oliver agtig. Jeg plejer lige at skolde en hel øko citron og putte indeni kyllingen (sammen med hvidløg og andre krydderier). Så dampes den langsomt med lækker citronsaft. Smart ik´.
* Jamen det er jo min lille kæphest :)
Kagekonen,
Nej den har jeg ikke prøvet. Måske jeg lige skulle kigge nærmere på hende Nigellas opskriftsbøger. Jeg kender ikke rigtig hendes kogekunst, men tror nu den falder godt i min smag :-)
Phenixmum,
Uhmmmm, den lyder lækker den opskrift. Tak for at du deler :-) Jeg tror jeg m¨prøve den version næste gang :-)
Hvorfor blir jeg alltid sulten av din blogg – sånn midt på natten ?
Elsker kombinasjonen av sitron og kylling stekt i ovn. Har en oppskrift fra Jamies Kjøkken som er veldig god.
Der lager du en krydderurtblanding av myke urter og løsner skinnet på brystet forsiktig – før urtene nennsomt puttes inn under skinnet.
Lårbena snittes med to-tre snitt og resten av urtene gnis inn i disse lårsprekkene. Da blir det mørke kjøttet helt mørt mens brystet ikke blir tørt.
Olivenolje, salt og pepper og hele buken fyllt med sitronbåter, et par rosmarinkvister og et par laubærblader…
220 grader i minst en time – så blir det knasende sprøtt skinn
Namm namm – det vil jeg ha i morgen – med kartoffelmos og friske grønne erter til..
Takk for oppmuntring, kjære og sov nå godt i natt
uhm… kylling og citron er nemlig så godt sammen… Har du prøvet Nigella’s sommerkylling med citron og hvidløg?
Madame,
Den er nemlig meget nem og smager skønt. En rigtig sommerret :-)
Det er så rart også når man har gæster, så gider man jo ikke stå i køkkenet, men vil hellere snakke og hygge med gæsterne
De lyder helt skønt. Jeg sider netop og skal finde på en gæsteret til på søndag, og din ret lyder nem og kan forberedes før gæsterne kommer – så man ikke skal stå i køkkenet, når gæsterne er kommet.