Citronmuffins med birkes


Disse lækre citronmuffins er så skønne og nemme at bage.
Jeg elsker kombinationen af citron og blå birkes og i det hele taget har jeg lidt svært ved at stå for de små blå frø, som giver de fineste prikker og smag i bagværk og på salater.
Dejligt sprødt knas og en saftig smovset citronmuffins med en syrligt sød citrussmag + en lækker frostning i en og samme kage.
Det bliver ikke meget bedre end det – og de kan virkelig varmt anbefales til et dejligt bageprojekt.
Prøv også: min bedste opskrift på squashmuffins >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citronmuffins med birkes
- 175 g smør, stuetempereret
- 175 g marcipan, revet
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal
- 175 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 2 spsk blå birkes
- Frostning
- 150 g smør, stuetemperatur
- 150 g flormelis
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- 150 g naturel flødeost
- 1 spsk blå birkes
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk smør, marcipan, citronsaft, citronskal, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt.
Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt igennem, til blandingen er jævn.
Bland mel, bagepulver og salt sammen. Sigt blandingen i dejen og vend det godt rundt. Tilsæt de blå birkes og vend dem godt ind i dejen.
Fyld dejen i muffinforme og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad kagerne køle af på en rist.
Citronfrostning
Pisk smør, flormelis, 1 spsk citronsaft og fintrevet citronskal sammen, til det er luftigt.
Rør flødeost og birkes i og smag til. Fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle og lav en fin top på hver cupcake. Drys med lidt birkes på toppen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
De smager sygt godt, jeg lavede dem til min 13 års fødselsdag og alle var glade for dem, fik komplimenter på hvor gode de var. Super god opskrift, nem at følge og at læse. Jeg kan anbefale denne opskrift. Rigtig god combi med blå birkes og citron, jeg elsker selv citron i alt, så der kan aldrig være for ‘meget’ citron, ifølge mig XD. Rigtig god frosting.
S.M.G
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften!
– og hjerteligt tillykke med din 13 års fødselsdag :)
Kh Ann-Christine
Fin opskrift, men en noget tør dej. Har hældt ekstra æg i, men muffinsne kom stadig tørre ud. Bager man i en industri ovn, kan jeg anbefale at skrue ovnen ned på 165 grader, og bage dem i 18-20 minutter. Vi bagte dem i 19 minutter, ved 175 grader og blæser på 100%. De blev desværre tørre og fik vulkan i midten. Man kan undgå vulkanen ved at skrue ned for varmen. Men fin smag i kagerne
Hej Cecilie
Mange tak for din hilsen og tilbagemelding.
Jeg oplever ikke selv dejen som tør, hvilken marcipan har I brugt, og hvilke størrelse æg?
Jeg bager mine opskrifter i almindelig ‘ovn til privat brug’ og jeg skal ikke kunne sige om der skal justeres væsentligt ift industriovne. Det er ikke noget jeg har hørt fra andre – men det kan sagtens være tilfældet, når også almindelige ovne kan variere en del i bagetid og temperatur.
Kh Ann-Christine
Vi brugte Odense marcipan, mener det var bage versionen. Og æggene var en medium størrelse. Vi havde pasteuriserede helæg i køleren, så dem hældte jeg i som ekstra. Men dejen var stadig utroligt tør :/
Bageversionen af marcipan har jeg ikke prøvet, så jeg kan ikke vurdere om den kan gøre forskellen. Jeg oplever ihvertfald ikke at dejen er spor tør, det bør den heller ikke være med de ingredienser og mål i opskriften.
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man fryse frostingen? Det skulle vel kunne lade sig gøre?
De smager himmelsk. Er vild med dem….
Det kunne være dejligt at fryse både muffins og frostingen til et venindebesøg – ellers bliver de spist de næste par dage.
mvh Karin Mogensen
Tusind tak og ja, det kan du sagtens gøre.
Kh Ann-Christine