Hasselnøddetrøfler
Fristende lækker chokoladetrøffel med sprødt hasselnøddeknas, det er sådan en lækker konfekt til en dessert eller julekonfekt.
Det er nemt at lave disse trøfler og de smelter i munden, så det er en ren fryd. Vildt lækre og svært vanedannende. Det sprøde hasselnøddeknas er bare virkelig skønt med den cremede chokolade.
Den lækre trøffelmasse kan også fyldes i støbte chokoladeforme som fyld i fyldte chokolader.
Prøv også: opskrift på chokoladetrøfler med kakao >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 20 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hasselnøddetrøfler
- 1 dl piskefløde
- 125 g mørk chokolade, finthakket
- 0,25 tsk flagesalt
- Hasselnøddeknas
- 2 spsk sukker
- 2 spsk vand
- 50 g hasselnødder
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm fløden op til lige før kogepunktet og hæld den varme fløde i en skål med chokolade.
Rør grundigt til chokoladen er smeltet og det er helt jævnt blandet og tilsæt et nip salt. Blend evt hurtigt med en stavblendere.
Kom chokoladen i en lille beholder med bagepapir i bunden og sæt i køleskabet natten over eller i minimum 6 timer.
Skær chokoladen i 20 lige store firkanter og vend dem i hasselnøddeknas.
Hasselnøddeknas
Rist hasselnødderne på en pande under omrøring ved middelvarme til hinderne sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af.
Tør panden af. Kom sukker og vand på panden og varm op til sukkeret smelter. Kom hasselnødderne på panden og rør godt til de er karamelliseret. Hæld hasselnødderne på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Hak dem fint til knasende sprød crunch.
Hej
Mange tak for dine dejlige recepter;)
Hvilke chokolade bruger du ?
Vh
Jeg bruger stort set altid enten Valhrona eller Callebaut i køkkenet, gerne med en kakaoprocent på 55-66 %
Kh AC
Hej AC:) Har afprøvet chokoladetrøflerne både som i opskriften og med et tvist. Da min mor ikke kan tåle nødder og jeg havde brugt de sidste mandler til saltmandler, så forsøgte jeg med en rest solbærstøv jeg havde i gemmeren. Det smager også godt, også i en kombination med nøddeknas. Godt nytår og Tak for altid gode opskrifter :)
Hvor lyder det lækkert!
Rigtig godt nytår til jer
Kh AC
Jeg synes det bliver noget værre smadder når jeg forsøger at trille dem. Massen havde stået på køl en times tid, men måske de skulle stå længere.
Ellers en dejlig nem opskrift.
Jeg tænker at trille dem i guldstøv.
Glædelig jul og godt nytår til hele din familie.
Ellers prøv blot at skære dem ud, det går også fint at servere dem som firkanter :)
Glædelig jul til dig
Kh AC
Tak for en super god blog ☺️
Kan man evt. erstatte hasselnødderne med fx mandler?
Ja, det kan du sagtens ♡
Tusind tak for din søde hilsen
GLædelig jul
Kh AC
Hi hi ikke til julemanden men til julemaden:)
Det var da en af de sødeste små tastefejl ;) ♡
Hej AC.
Til julemanden har jeg fået lyst til at forsøge mig med at lave min egen balsamico. Har du en opskrift? Kh Grethe.
Det har jeg desværre ikke lavet en opskrift på (endnu) :)
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Hvor lækkert! Det er dejlige ting, du deler ud af i denne travle julemåned. Altid hyggeligt at følge med i.
Kh Lis ???
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre ♡
Skøn weekend til dig
Kh AC
Uhm de ser rigtig gode ud – tager du hinden af hasselnødderne inden du smider dem på panden ??
Jeg har netop i dag lavet kransekager (efter din video) og herefter en masse lækre konfekt stykker med flot pynt :)
Der er nok at se til her i december – men det er nu også meget hyggeligt.
God weekend.
Hej :) De ser lækre ud. Hvor længe kan de holde sig og hvordan er det bedst at opbevare dem?
Mvh Astrid
I køleskab og nok op til en lille uges tid.
Kh AC