Hasselnøddetrøfler


Fristende lækker chokoladetrøffel med sprødt hasselnøddeknas, det er sådan en lækker konfekt til en dessert eller julekonfekt.
Det er nemt at lave disse trøfler og de smelter i munden, så det er en ren fryd. Vildt lækre og svært vanedannende. Det sprøde hasselnøddeknas er bare virkelig skønt med den cremede chokolade.
Den lækre trøffelmasse kan også fyldes i støbte chokoladeforme som fyld i fyldte chokolader.
Prøv også: opskrift på chokoladetrøfler med kakao >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 20 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hasselnøddetrøfler
- 1 dl piskefløde
- 125 g mørk chokolade, finthakket
- 0,25 tsk flagesalt
- Hasselnøddeknas
- 2 spsk sukker
- 2 spsk vand
- 50 g hasselnødder
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Varm fløden op til lige før kogepunktet og hæld den varme fløde i en skål med chokolade.
Rør grundigt til chokoladen er smeltet og det er helt jævnt blandet og tilsæt et nip salt. Blend evt hurtigt med en stavblendere.
Kom chokoladen i en lille beholder med bagepapir i bunden og sæt i køleskabet natten over eller i minimum 6 timer.
Skær chokoladen i 20 lige store firkanter og vend dem i hasselnøddeknas.
Hasselnøddeknas
Rist hasselnødderne på en pande under omrøring ved middelvarme til hinderne sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af.
Tør panden af. Kom sukker og vand på panden og varm op til sukkeret smelter. Kom hasselnødderne på panden og rør godt til de er karamelliseret. Hæld hasselnødderne på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Hak dem fint til knasende sprød crunch.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Mange tak for dine dejlige recepter;)
Hvilke chokolade bruger du ?
Vh
Jeg bruger stort set altid enten Valhrona eller Callebaut i køkkenet, gerne med en kakaoprocent på 55-66 %
Kh AC
Hej AC:) Har afprøvet chokoladetrøflerne både som i opskriften og med et tvist. Da min mor ikke kan tåle nødder og jeg havde brugt de sidste mandler til saltmandler, så forsøgte jeg med en rest solbærstøv jeg havde i gemmeren. Det smager også godt, også i en kombination med nøddeknas. Godt nytår og Tak for altid gode opskrifter :)
Hvor lyder det lækkert!
Rigtig godt nytår til jer
Kh AC
Jeg synes det bliver noget værre smadder når jeg forsøger at trille dem. Massen havde stået på køl en times tid, men måske de skulle stå længere.
Ellers en dejlig nem opskrift.
Jeg tænker at trille dem i guldstøv.
Glædelig jul og godt nytår til hele din familie.
Ellers prøv blot at skære dem ud, det går også fint at servere dem som firkanter :)
Glædelig jul til dig
Kh AC