Chokoladesmør med hassenøddeknas
Chokoladesmør er blandt vores ferie- og weekendhits, når det gælder morgenmad. Det er så lækkert at slutte morgenmåltidet af med en lækker halv nybagt bolle smurt med chokoladesmør.
Jeg har toppet denne chokoladesmør med sprød og lækker hasselnøddeknas – det giver en skøn nougatsmag, som jeg er ret begejstret for. Man kan dog sagtens undlade hasselnødder eller man kan dele chokoladesmøret i to glas og se hvilken der hitter mest i familien.
Det er også en fin lille værtindegave eller hjemmelavet julegave, med tanke for at dog helst skal opbevares på køl.
Prøv også: Opskrift på hjemmelavet müsli /granola >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladesmør med nougatknas
- 100 g hasselnødder
- 2 spsk sukker
- 2 dl piskefløde
- 150 g mørk chokolade, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt langsomt sukkeret på en pande og kom derefter hassenødderne på panden.
Vend nødderne godt i sukkerlagen og kom dem derefter på et stykke bagepapir til afkøling, hvorefter de hakkes fint.
Varm fløden op til lige knap kogepunktet i en gryde og hæld den over den finthakkede chokolade i en skål.
Rør det rigtig godt igennem til al chokoladen er smeltet og chokoladecremen er helt ensartet i konsistensen.
Rør lidt af de hakkede hasselnødder i chokoladecremen og stil på køl i en times tid.
Rør derefter sammen igen og kom på et glas til servering og opbevaring. Top med de sidste hakkede knasende sprøde hasselnødder
Hej Ann-Christine,
Hvilken Valhrona mørk chokolade kan du anbefale til denne udgave?
Og mange Tak for god madinspiration👍🏽💫
Vh
Stine
Vi havde gæster i går til fødselsdags brunch, og havde lavet chokoladesmør. Den ene efter opskriften, den anden havde jeg skiftet hasselnødderne ud med boghvedekerner, da jeg har nødeallergi. Gæsterne var helt vilde med den.
Så tænker jeg vil prøve at erstatte nødder med boghvedekerner i andre opskrifter.
Tak for nogle dejlige opskrifter. Tror også at kanelsneglen må vige for lakridsæble sneglen fremover.
Hej Erna,
hvor er det skønt at høre, og så dejligt at du er faldet for de lækre boghvedekerner, de smager så skønt. Det er jeg helt enig med dig i :)
Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Hvor længe kan dette holde sig? Skal til at lave det senere og glæder mig :)
Det kan fint holde sig i 4-6 dage
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg har lige et spørgsmål til, hvordan du opbevarer din chokoladesmør – på køl eller ved stuetemperatur? Den er ikke så smørbar, når den står på køl, men måske du bare tager den ud før du egentlig skal bruge den? I øvrigt super lækker opskrift!
Hej Camilla
Den kommer jeg på køl – og tager den ud i 10-20 minutter inden den skal bruges.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Dejligt – tusind tak for svar :-)
Jeg tror seriøst at jeg tager lidt på for hver opskrifts blogindlæg du skriver :-)
Se nu har jeg prøvet flere nutella opskrifter hvor udfordringen er at få blendet hassenødderne fint nok. Nu kommer der sørme en opskrift mere, hvor problemet er løst ved at undlade hasselnødderne i grundmassen. Så den skal også prøves…
En rigtig glædelig jul til dig.
:D – Den kan virkelig også anbefales! Så lækker til julemorgenbordet ;)
Rigtig glædelig jul til dig også
Kh AC
Jeg har i et stykke tid ikke kunnet se dine indlæg via min Bloglovin’, når jeg scroller igennem, da der blot dukker en hvid side op – ingen fejlmelding eller noget, blot en blank side. Jeg kan godt åbne fra mit feed på forsiden på Bloglovin’, problemet er der kun, når jeg bruger “pileværktøjet” til at gå fra det ene blogindlæg til det andet, hvis det giver mening. Har du hørt fra andre med samme problem, eller er det bare min computer, der er mærkelig? Det er træls at gå glip af dine indlæg pga. en dum teknisk fejl :-)
Det er lidt mystisk – Jeg oplever ikke selv det samme og har testet på chrome, safari og firefox. I hvilken browset oplever du problemet?
Kh AC
Mystisk ja, det har stået på i lang tid nu efterhånden. Jeg bruger safari. Nå, men så må jeg jo huske at tjekke din blog ud seperat, for det går jo ikke at gå glip af dine fine indlæg :-)
Lækkert, hvilken chokolade vil du anbefale og hvor kan den købes?
Jeg bruger stort set altid Valhrona, som jeg køber i store 1 og 3 kg poser i tyske webshops – det er en del billigere end i Danmark og det er en super lækker chokolade.
Kh AC