Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladescones/ Afternoon tea Boller, Brød og Boller, Brunch

Chokoladescones

Her får I min opskrift på nemme chokoladescones som virkelig er noget af det lækreste bagværk.

Både til den ekstravagante morgenmad i weekenden eller til fødselsdagen og så er de også vidunderlige til en eftermiddagshyggestund med familie og venner.

Spis dine friskbagte chokoladescones mens de er lune og helt nybagte. Smør dem med smør eller flæk dem på midten og top lidt flødeskum og friskhakket chokolade eller et dryp saltkaramel på.

Prøv også: min opskrift på fødselsdagsboller >>

Chokoladescones
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT15M8
Ingredienser
  • 180 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 5 g flagesalt
  • 5 g bagepulver
  • 70 g smør, koldt
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 100 g kærnemælk
  • 30 g piskefløde
  • Til pensling
  • 1 æg, sammenpisket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør den godt sammen. Smuldr iskoldt smør i blandingen. Vend halvdelen af chokoladen i dejen.

Rør hurtigt kærnemælk i dejen og saml dejen med piskefløde. Dejen skal blot være akkurat samlet og må ikke æltes.

Vend dejen ud på et meldrysset og tryk dejen ud til en firkant på 1,5 cm i højden. Skær dejen over på midten, drys den anden halvdel chokolade på og læg den ene halvdel dej over den med chokoladedrys.

Tryk dejen ud igen til en højde 1,5 cm. Dejen vil klistre lidt til bordpladen, men pas på ikke at drysse for meget mel over.

Stik scones ud med en rund udstikker på 5 cm i diameter. Dejen vil klistre lidt til bordpladen, brug en kniv til at skære hver scones fri. Der skal endelig ikke bruges mere mel!

Sæt chokoladescones på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-17 minutter.

Lad de varme chokoladescones køle af et par minutter på en rist og server, mens de er helt friskbagte og lune.