Chokoladescones
Her får I min opskrift på nemme chokoladescones som virkelig er noget af det lækreste bagværk.
Både til den ekstravagante morgenmad i weekenden eller til fødselsdagen og så er de også vidunderlige til en eftermiddagshyggestund med familie og venner.
Spis dine friskbagte chokoladescones mens de er lune og helt nybagte. Smør dem med smør eller flæk dem på midten og top lidt flødeskum og friskhakket chokolade eller et dryp saltkaramel på.
Prøv også: min opskrift på fødselsdagsboller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 8 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladescones
- 180 g hvedemel
- 30 g sukker
- 5 g flagesalt
- 5 g bagepulver
- 70 g smør, koldt
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 100 g kærnemælk
- 30 g piskefløde
- Til pensling
- 1 æg, sammenpisket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør den godt sammen. Smuldr iskoldt smør i blandingen. Vend halvdelen af chokoladen i dejen.
Rør hurtigt kærnemælk i dejen og saml dejen med piskefløde. Dejen skal blot være akkurat samlet og må ikke æltes.
Vend dejen ud på et meldrysset og tryk dejen ud til en firkant på 1,5 cm i højden. Skær dejen over på midten, drys den anden halvdel chokolade på og læg den ene halvdel dej over den med chokoladedrys.
Tryk dejen ud igen til en højde 1,5 cm. Dejen vil klistre lidt til bordpladen, men pas på ikke at drysse for meget mel over.
Stik scones ud med en rund udstikker på 5 cm i diameter. Dejen vil klistre lidt til bordpladen, brug en kniv til at skære hver scones fri. Der skal endelig ikke bruges mere mel!
Sæt chokoladescones på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-17 minutter.
Lad de varme chokoladescones køle af et par minutter på en rist og server, mens de er helt friskbagte og lune.
Når du bruger udstikker, hvad gør du så med sidste del af dejen?
Hvilken forskel gør det om al chokoladen er fordelt i dejen end at der ligger en større mængde midtvejs?
Synes dejen var relativt irriterende at arbejde med. Måske bare øvelsen mangler.
Hvilken chokolade foretrækker du?
Sådan en drops chokolade, som bevarer formen eller hakker du bare noget?
Hej Helle
Jeg samler blot hurtigt den sidste del af dejen direkte i udstikkeren, der ryger således ikke noget ud. At dejen deles og lægges over hinanden gør scones lettere at skære over – det er og skal være en relativt krummende bolle. Jeg bruger oftest callebaut mørk cholade callets, dels fordi den smager dejligt og er god til bagværk – og dels fordi jeg altid køber 2,5 kg ad gangen da jeg bruger den ofte når jeg udvikler søde opskrifter. Uanset, så hakker jeg dem stadig groft, og det er fuldstændig lige så fint at bruge en anden god mørk chokolade.
Hvordan oplevede du dejen irriterende? – skyldes det at dejen blot skulle samles og ikke må æltes eller arbejdes med som en klassisk brøddej?
Kh Ann-Christine
Hvad med den anden halvdel af chokoladen?
Den skal drysses over dejen, når den er delt i to – står mere klart nu :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Åh de scones er gode ?. Jeg har lige et spørgsmål. Jeg har en søn som konstant råber efter dem og så tænkte jeg Gud ved om de kan fryses. Kan de det ?.
Håber i klarer denne trælse corona tid
Hilsen Jonna
Hej Jonna,
Vi klarer den og passer på os selv og hinanden herhjemme ♡
Håber også du har det godt!
De kan fryses når de er helt friskbagte og stadig lidt lune og varme dem igen direkte fra frost.
Kh AC
Jeg har lige et spørgsmål til dig kan man ikke bruge noget andet en kærnemælk for jeg kan ikke lige kærnemælk
For jeg kunne godt tænke mig at bage dem til min mor som elsker scone med chokolade oven på ost og en kop kaffe
Kærnemælk giver langt det bedste resultat, hvis man bruger mælk i stedet vil de blive en anelse anderledes i krummen og smagen
Kh AC
Nammenam og en sand redning, når man har lyst til chokolade-bagværk NU! Har lavet dem flere gange til stor glæde for familie og diverse af ungernes legekammerater.
Jeg ville i øvrigt elske, hvis du lavede et blogindlæg med en samling af “ups, vi får uventede gæster”-opskrifter… Altså noget, der kan laves relativt hurtigt, og ikke kræver alt for eksotiske ingredienser. Både søde og sunde “feber-redninger” ville være påskønnet her i 3-børns familien – vi elsker nemlig dine opskrifter :-)
God ide, det skriver jeg lige på listen :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Tak fordi du lige fik reddet eftermiddagen (og lækkersulten) med denne opskrift! Det var da godt nok hurtigt og nemt :-)
Så behøvede vi ikke nøjes med en “tør” kop kaffe på sådan en lørdag eftermiddag :-) Vi havde ikke lige kærnemælk i køleskabet, så brugte græsk yoghurt i stedet – det fungerede helt fint.
Skønt at høre ♡ Det er så dejligt nemt og hurtigt med scones :)
Dejlig mandag til jer
Kh AC
Bagte disse scones i går eftermiddags lige inden gæsterne kom – og sikke en succes de var ? Lækker og nem opskrift, det er ikke sidste gang den bliver brugt.
God søndag
Ihh, hvor er det dejligt at høre – det er jeg rigtig glad for! Og tusind tak for at dele den dejlige oplevelse med mig :)
Kh AC
Så har jeg lige bage friske scones til vores weekend hygge-morgenbord – skønt! Tak for en inspirerende blog og god weekend :-)
Uhmm, hvor lækkert! Martin spurgte om vi ikke skulle rykke planerne om chokoladescones til mandag morgen, hvor han har fødselsdag. Så det gør vi! -og vi glæder os :) Både til scones og til at fejre ham!
Rigtig god weekend til dig også
Det lyder helt vidunderligt med sådanne morgener.
Både den ene og den anden slags synes at være spækket med lykke.
Jeg elsker også weekendens stille morgener, hvor der er tid til at tage alting roligt.
Det er nemlig rart – bare at tage alting lidt roligt og langsomt fra morgenen :)
Du kan altså noget helt særligt, med dine fortællinger om familielivet, AC! Jeg elsker at læse om jeres liv, også fordi det får mig til at tænke på, at der slet ikke er så langt fra vores til jeres, og at det rigtig meget handler om at fokusere på det gode og på de små dejlige ting i livet.
Lige siden jeg stødte på din blog for to år siden, som tvillingemor tilbage fra barsel og ved at drukne i dagligdagen, har jeg fundet en hel masse inspiration til hverdagen hos dig. Tak for det!
… og rigtig god weekend til dig og dine!
Hej Elisabeth,
Tusind tak for din søde hilsen!
– og jeg er noget så enig og heldigvis er der masser små rare stunder i hverdagen – selv om den kan have det med at suse afsted med os i hælene af den, hvis vi ikke stopper op indimellem – og glemmer alt om logistik og praktiske ting i nogle øjeblikke hver dag :)
Rigtig god weekend til dig og dine også!
Kh Ann-Christine
Sikken en fin og dejlig beskrivelse.
Her hos os er der nu om stunder mere stille på weekend-morgener – hvis de voksne, studerende børn er hjemme på besøg, sover de noget længere, end de gjorde som små :-). Så ofte finder den fælles morgenmad først sted klokken 10-11 stykker.
Og nu har jeg da fået lyst at bage scones!
Vi snakker også indimellem om at om 10 år så vender det – så skal vi ind og vække de to – på det tidspunkt – teenagere ved frokosttid ;)
God fornøjelse med sconesbagning – hvis du giver dig i kast med dem i weekenden :)
Kh Ann-Christine
Hvor lyder det bare som helt igennem fantastisk familiehygge:O) Og sikke en skøn måde du forstår at beskrive det på – man kan næsten mærke hyggen ud gennem skærmen! Ha’ en rigtig dejlig weekend med morgenhygge og scones;O)
Tusind tak, Heidi. Det er også virkelig dejligt, at skrive om! På mange måder er det jo helt almindelig familiehygge, men det er rart at lade de øjeblikke fylde ♥
Rigtig dejlig weekend til dig :)
Hvor lyder det som helt igennem fantastisk familietid ❤️
Det er det også – det er de der små – og egentlig helt almindelige øjeblikke – som er virkelig rare at nyde :)
uhm dine scones er altså de bedste. jeg fik et flip for et par uger siden og skiftede hvedemelen ud med hvid hvidemel, qua noget jeg bildte mig ind var sundere. Syns faktisk bedre om dem på den måde, men jeg skal love for de bliver porøse. Især den øverste halvdel. men skylder dig egentlig en kæmpe tak – eller ris om man vil hahaha – for at have lært mig om scones med flødeskum. det har jeg aldrig fået hjemme. nu er det det bedste jeg ved til morgenmad uuuhm
Lyder som en dejlig ide – jeg kan også vildt godt lide at komme lidt grahamsmel eller anden fuldkorn i forskellige kager, primært pga den lidt anderledes og super lækre krumme de får :)
Og selv tak :) Scones med flødeskum er noget så lækkert – vi er også fan! ;)
Kh Ann-Christine
Hvor lyder det bare helt igennem fantastisk. Jeg bliver næsten helt rørt af din fine fortælling og glæder mig lige lidt ekstra til selv at få nogle små størrelser en dag og så må der meget gerne være chokoladescones på morgenbordet :-)
Må du få en dejlig dag og den dejligste weekend med din søde mand og dine skønne løveunger :-)
Kh
Hvor er du sød <3
Tak og rigtig god weekend til dig også - måske med chokoladescones ;)
Kh Ann-Christine
Det er sjovt, jeg bagte også chokoladescones den anden dag, men i en version med mindre mel, erstattet med fibre fra husk, kokos og mandel. De blev ligeså svampede som æbleskiver, men har så været rigtig gode kolde dagen efter.
God weekend
Anne-Marie
Scones er bare virkelig dejligt – lyder som en spændende variant du har lavet :)
God weekend!
Kh Ann-Christine