Chokoladeroulade med Baileys
Chokoladeroulade med Baileys er så lækkert at servere året rundt og så er det så dejligt med disse kager og desserter som skal laves i god tid inden gæsterne kommer. Denne kage skal gerne startes op på allerede dagen før og så kan man bare nyde at hygge om gæsterne uden at være så meget i køkkenet.
Den smager drøngodt til en kop kaffe og vil man doble op på Baileys kan man jo servere et lille glas til.
Prøv også: min opskrift på Baileys fromage >>
Arbejdstid 1 time 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladeroulade med Baileys
- Chokoladecreme med Baileys
- 1 ark husblas
- 3 dl piskefløde
- 1 dl baileys
- 300 g mælkechokolade, finthakket
- Rouladebund
- 5 æg
- 125 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g hvedemel
- 30 g usødet kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 30 g sukker, til drys
- Til servering
- 25 g flormelis
- 1 spsk kakaonibs
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Chokoladecreme med Baileys
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
Varm fløde og Baileys op i en gryde til lige under kogepunktet og tag det af varmen. Vrid husblas for vand og kom det i gryden. Rør godt rundt og hæld blandingen over chokoladen. Rør, til cremen er helt ensartet.
Dæk skålen til og sæt cremen i køleskabet i min. 6 timer.
Rouladebund
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt.
Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt godt sammen. Sigt det i skålen med æg og sukker og rør godt sammen.
Smør dejen ud i et rektangel på ca. 1 cm i tykkelsen på en bageplade med bagepapir. Bag rouladebunden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 9-10 minutter, til den er gennembagt. Drys et tyndt lag sukker ud over bunden og læg et stykke bagepapir ovenpå. Vend derefter bunden på hovedet og træk forsigtigt bagepapiret af undersiden.
Lad bunden køle af i et par minutter.
Saml rouladen
Pisk chokoladecremen, til den er luftig og glat. Smør cremen jævnt ud på rouladebunden med en paletkniv. Rul forsigtigt kagen stramt til en roulade. Lad bagepapiret blive omkring den og sæt den på køl i min. 1 time.
Servering
Anret rouladen på et serveringsfad og drys med flormelis og kakaonibs.
Hejsa.
Jeg oplever desværre at cremen ikke sætter sig efter 6 timer. Den er mindre flydende, men stadig så flydende at det ville “falde” ud af kagen. Jeg har nu puttet cremen i fryseren for at se om det hjælper på konsistense.
Hej Tascha
Hvilken chokolade har du brugt?
– jeg spekulere på om valg af chokoladetype/mærke kan være årsagen
Kh Ann-Christine
Har du prøvet at lave den med mørk chokolade?
Hej Karen
Det kan man sagtens gøre! Det smager også dejligt, og meget chokoladeintenst lækkert :)
Cremen bliver lidt mere fast af den mørke chokolade, så enten kan du bruge 20 g mindre eller tag den ud af køleskabet 30-45 minutter før du skal piske cremen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for mange gode opskrifter.
Rouladen her smagte dejlig En gæst forslog at komme hindbær i for at på en bitter smag sammen med den “fede”.
Det vil jeg prøve næste gang.
MVH Michael
Jeg kom cremen i fryseren i en time for a gøre den lidt tykkere.
Hej Michael
Mange tak for din hilsen og rigtig god ide – det vil passe super godt til med friske hindbær i, det er jeg helt sikkert på kun kan blive godt :)
Kh Ann-Christine
Hej
Har lige lavet denne.
Den blev så fin.
Havde ingen problemer.
God søndag
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for nogle fantastiske opskrifter og Go inspiration :)
Jeg vil hører dig om du har en ide til hvordan jeg kan lave denne opskrift glutenfri?
Skal have kage med på job, og da jeg har et par kollegaer som er gluten intolerant tænker jeg at lave glutenfri roulader til hele kontoret :)
Håber du har mulighed for at svarer mig tilbage
Venligst
Pernille
Hej Pernille
Mange tak for din søde hilsen! :)
Jeg har ikke et stensikkert bud på en glutenfri version, men ville prøve med en blanding af fx havremel, kartoffelmel og rismel. Men hvordan fordelingen skulle være, må blive et forsøg værd. Sig endelig til hvis du prøver det af og hvordan det går
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg havde udfordinger med creme, den blev aldrig glat og luftig, var lige til at smide ud
Hej Jonna
Jeg vil gerne prøve at hjælpe dig til et bedre resultat, hvis du vil dele hvordan den var i konsistensen efter at have været på køl i minimum 6 timer og konsistensen mens/efter du piskede cremen
Kh Ann-Christine
Jeg har prøvet at bage rouladen og den smagte fantastisk ❤️
Men fejlen blev for tyk – jeg troede at en mellemstor bradepande var nedre som en “stor” som passer til en alm. ovn.
Jeg havde også udfordringer med cremen, den blev slet ikke stiv nok – er det korrekt, at der kun skal 1 enkelt ark i?
Men ud over at jeg rodede rundt med disse ting, så smager den virkelig godt 🙌🏻 tak for det
Hej Katja,
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for det smagte dejligt ♡
Størrelsen på bradepanden betyder ikke helt så meget, dejen til bunden skal blot være 1 cm tyk inden den bages. Så kan man afveje den korte del af retanglen til bredden på kagen og ellers lade den lange del være den størrelse som den nu får …
Mht cremen, så bruger jeg blot 1 ark husblas, da jeg oplever at chokoladen hjælper godt til med at baileyscremen sætter sig efter det er kølet af i 6 timer, før det piskes.
Kh Ann-Christine
Hvor stor skal rektangel være til denne chokoladeroulade. Ca.
Hej Birger
Jeg gør det således, at jeg vælger hvor lang jeg ønsker rouladen skal være (fx ift det fad jeg vil servere den på)
Så holder jeg den bredde, og fordeler dejen til den er 1 cm i højden og så ellers længden som der er dej til. Giver det mening?
Jeg har ikke mål retanglens cm.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine