Chokoladepinde


Jeg ved snart ikke hvem der glæder sig mest til fredagsslik og filmhygge i aften – børnene eller jeg … Jeg glæder mig enormt meget til at se deres glade smil, når de får serveret en varm mælk og disse hjemmelavede chokoladepinde med hvid chokolade, mørk chokolade, skumfiduser og med en lakridsrod som pind.
Og overraskelsen over trylleriet, når chokoladepinden røres rundt i den varme mælk og bliver til varm chokolade.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladepinde
- 50 g hvid chokolade, finthakket
- 100 g mørk chokolade, finthakket
- 20 skumfiduser, ministørrelse
- 4 lakridsrod
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smelt den ene halvdel hvid chokolde i et vandbad under omrøring, tag skålen med chokoladen af og rør den anden halvdel hvide chokolade i til det er helt ensartet.
Kom den hvide chokolade i 4 shotsglas og derefter tre små skumfiduser i hver glas.
Stil glassene i køleskabet.
Smelt den ene halvdel af den mørke chokolade i et vandbad under omrøring, tag skålen med chokoladen af og rør den anden halvdel mørke chokolade i indtil det smelter helt.
Tag glassene med den hvide chokolade ud af køleskabet, stik en lakridsrod i hver og hæld den mørke chokolade i, afslut med et par ekstra skumfiduser.
Sæt på køl.
Efter nogle timer kan glasset sænkes i lidt varm vand, hold fast i lakridsroden og pas på at der ikke kommer vand i glasset. I løbet af et par sekunder vil chokoladen slippe glasset og de er klar til brug.
Rør chokoladepindene ud i varm mælk
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvordan opbevare man dem bedst når man har “poppet” dem ud? Køleskab? Skab? Tak!
Helst ikke på køl, så risikere man at chokoladen bliver kedelig og hvid af fugten fra kulden. – så de skal blot opbevares som man ellers vil opbevare god chokolade. Tørt, mørkt og ikke for varmt eller koldt.
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ja det er også min tanke :) og sikke et offer :-)
Er så inspireret af din blog som bare passer så godt til vores 3 drenge på 2½, 4½ og 6½
Dejlig drengeflok I har :) Og hvor er jeg altså bare glad for at I kan bruge mine opskrifter og inspiration!
Øjjjjj hvor ser de lækre ud, de skal helt klart afprøves, selvom ingen af de 3 banditer kan lide kakao, så tror jeg at de ville nyde at lave den selv :), ellers må moren og faren jo selv tage dem ;O ……og må da på jagt efter små skumfiduser ;)
Elsker bare din blog Ann-Christine!
Hvor er du sød! Tak ♥ – og skulle man være så ‘uheldig’ at børnene ikke kan lide chokoladen, så må man jo ofre sig og drikke den selv ;)