Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolademousse/ Dessert Festmad, Fødselsdag, Kager og søde sager, Nytår, Nytårsdessert, Påskefrokost

Chokolademousse

Her får I min bedste opskrift på chokolademousse. Den er perfekt cremet, fløjlsblød og smelter på tungen – virkelig en skøn, nem og lækker dessert, som er dejlig året rundt.

Chokolademousse kan laves i god tid, inden den skal serveres og kan fint holde sig til dagen efter eller bruges som fyld i en lækker lagkage. Her har jeg pyntet den med små toppe af flødeskum, et lille drys granatæblekerner, en smule kakaonibs og en anelse spiseligt guldstøv. Helt enkelt, nemt og festligt.

Prøv også: min bedste opskrift på Gateau Marcel >>

Chokolademousse
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT45M4
Ingredienser
  • 2 ark husblas
  • 1 æggehvide
  • 3 dl piskefløde
  • 150 g mælkechokolade, 40 %
  • 4 æggeblomme
  • 50 g sukker
  • Til pynt
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk kakaonibs
  • 1 tsk krymmel, fx sukkerperler
  • 1 knivspids spiseligt guldstøv
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Pisk æggehviden luftig og stiv. Pisk piskefløden til en let og luftig flødeskum.

Hak chokoladen fint og smelt den i et vandbad ved lav varme. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og luftig æggesnaps.

Vrid husblas for vand, lad lidt vand hænge ved og smelt den ved lav varme i en lille gryde. Rør rundt og tag gryden af varmen, så snart den smelter. Kom husblassen i en skål og rør den sammen med 2 spsk æggesnaps. Pisk derefter resten af æggesnapsen i. Rør langsomt den smeltede chokolade i æggesnapsen.

Vend først et par skefulde flødeskum med chokolademassen og vend derefter resten af chokolade- og flødeskummen forsigtigt sammen. Vend forsigtigt den piskede æggehvide i chokolademoussen og vend det sammen til en ensartet og luftig mousse. Kom moussen i serveringsglas og stil dem på køl i ca. 2 timer inden servering.

Pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl. Pynt hver chokolademousse med flødeskumstoppe, kakaonibs, sukkerperler og lidt spiseligt guldstøv.