Chokolademousse
Her får I min bedste opskrift på chokolademousse. Den er perfekt cremet, fløjlsblød og smelter på tungen – virkelig en skøn, nem og lækker dessert, som er dejlig året rundt.
Chokolademousse kan laves i god tid, inden den skal serveres og kan fint holde sig til dagen efter eller bruges som fyld i en lækker lagkage. Her har jeg pyntet den med små toppe af flødeskum, et lille drys granatæblekerner, en smule kakaonibs og en anelse spiseligt guldstøv. Helt enkelt, nemt og festligt.
Prøv også: min bedste opskrift på Gateau Marcel >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokolademousse
- 2 ark husblas
- 1 æggehvide
- 3 dl piskefløde
- 150 g mælkechokolade, 40 %
- 4 æggeblomme
- 50 g sukker
- Til pynt
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk kakaonibs
- 1 tsk krymmel, fx sukkerperler
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Pisk æggehviden luftig og stiv. Pisk piskefløden til en let og luftig flødeskum.
Hak chokoladen fint og smelt den i et vandbad ved lav varme. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og luftig æggesnaps.
Vrid husblas for vand, lad lidt vand hænge ved og smelt den ved lav varme i en lille gryde. Rør rundt og tag gryden af varmen, så snart den smelter. Kom husblassen i en skål og rør den sammen med 2 spsk æggesnaps. Pisk derefter resten af æggesnapsen i. Rør langsomt den smeltede chokolade i æggesnapsen.
Vend først et par skefulde flødeskum med chokolademassen og vend derefter resten af chokolade- og flødeskummen forsigtigt sammen. Vend forsigtigt den piskede æggehvide i chokolademoussen og vend det sammen til en ensartet og luftig mousse. Kom moussen i serveringsglas og stil dem på køl i ca. 2 timer inden servering.
Pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl. Pynt hver chokolademousse med flødeskumstoppe, kakaonibs, sukkerperler og lidt spiseligt guldstøv.
Det er desværre ikke en særlig god opskrift.
Mængderne passer ikke jeg skulle lave til 10 men fik kun til 7 og husblasen giver en dårlig konsistens, plus mængden af chokolade i forhold til fløde er ikke som vi eller mine gæster kan lide den.
Det kan jo altid være en smagssag. Jeg synes den er fantastisk og det er en af mine børns favoritdesserter, så jeg har lavet den utallige gange :)
Jeg bliver nysgerrig på hvilken chokolade du har brugt?
Kh Ann-Christine
Kan man evt lave den med mørk chokolade
Ja, det kan man fint, den bliver blot mere intens og knap så sød – det kan helt sikkert også noget godt!
Kh Ann-Christine
Så lækker en mousse. Mine gæster roste den Jeg brugte halvt hvid og halvt mørkt chokolade😋og så skiftede jeg chokoladenibs ud med friske hindbær. Mums
Hvor lyder det dejligt! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg tænker at bruge din chokolademousse som fyld i en kage. Kan man burge chokolade med “smag” fex. Marabu med appelsin?
Hvor mange gange skal opskriften ganges op hvis der er i en almindelig rund størrelse springform vil du tro?
Hilsen nadia
jeg har ikke prøvet den med marabou eller med smag, så det må komme an på en prøve – og jeg plejer at servere den i glas, så må være dig svar skyldig på målenen
Kh Ann-Christine
Tak for dine mange herlige opskrifter. Det er en stor fornøjelse.
De bedste hilsener,
Carl
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har lavet moussen, men synes desværre den er noget tynd. Såfremt den ikke tyknes nok i køleskabet, er der så råd for dette eller er det forfra? På forhånd tak vh
Har chokoladen mon været for varm, når den blev vendt med fløden og efterfølgende æggehviden, så det er blevet næsten flydende istedet for luftigt og cremet? Jeg skal ikke helt kunne sige om det kan reddes med at stå på køl, det har jeg ikke testet. Men mon ikke du kan se det om 2-3 timer, hvordan det arter sig.
Rigtig godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Hvad er det du har brugt som pynt?
Det er flødeskumstoppe og kakaonibs + lidt spiseligt guldglimmer og et par sukkerperler.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg har en skole projekt, hvor jeg vil lave en chokolademousse kage.
Mit spørsmål var om man kan bruge denne mousse til kager?
Mvh
PS: håber at få svar hurgtigst muligt :D
Den kan fint bruges som mousse til kager.
God fornøjelse med projektet
Kh Ann-Christine
Og kan man lave den UDEN husblas
Den får svært ved at holde formen uden husblas.
Kh Ann-Christine
Fin opskrift, og jeg fulgte den. Men jeg forstår ikke hvorfor du venter med at piske fløden, når jeg laver citronfromage har jeg det hele klar inden jeg begynder at blande, og det fungerer. Her nåede ægge / chokoladedejen at sætte sig lidt for meget, medens jeg piskede fløden. Det ved jeg så til næste gang.
Vi er i familien meget glade for dine opskrifter
Hilsen Lena
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
– og du har helt ret, det er rettet nu. Jeg har nemlig også pisket fløden på forhånd de sidste mange gange jeg har lavet dem.
Kh Ann-Christine
Hej :)
Tak for skønne opskrifter, når jeg søger en opskrift vælger jeg altid dine:))
Denne drillede dog min søn. Der kom ægge klumper i mousse. Jeg tror det var da husblassen blev blandet med æggesnapsen. Kan man ikke komme lidt fløde i husblassen inden man blander det hele i stedet for.
Godt nytår.
Hilsen Grethe
Kan man bruge mørk chokolade?
Ja, se tip under opskriften
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej. Du skriver i nogle opskrifter, kakaonips, hvad er det?
Kh Lene
Hej Lene
Det har jeg skrevet om her: https://www.valdemarsro.dk/tag/kakaonibs/
Kh Ann-Christine
Vil man kunne komme lidt hakket chokolade i?
Ja, det er helt op til dig :) Så vil den få noget struktur og bid og ikke være helt den samme fløjsbløde luftige mousse som her.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Helt igennem umulig opskrift. Min æggesnaps blev en sej gummiklump da jeg skulle hælde den smeltede chokolade i. Massen krøb op af mine piskeris til det næste nåede maskinen. Desuden skal man bruge ti skåle til alle de forskellige afvejninger/blandinger og man skal også gøre sit piskeris rent flere gange. Det tager en evighed. Slut resultatet blev en vammel omgang mousse jeg måtte smide ud. Har ellers lavet flere af Ann-Christines opskrifter med stor succes.
Hej Jens,
Det lyder meget underligt, jeg har lavet den rigtig mange gange og aldrig oplevet det du beskriver med konsistensen.
Kan din chokolade have været alt for varm?
Rækkefølgen i fremgangsmåden gør i øvrigt, at man netop ikke behøver vaske piskerisene mellem de forskellige trin – men ja, man skal have gang i tre skåle, en til stiftpiskede æggehvider, en til æggesnaps og en til flødeskum.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine!
Jeg skal lave chokolademousse sammen med banankage i madkundskab. Vi har kun 1,5 time. Tror du man kan lade chokolademoussen nøjes med at stå i køleskabet i en time? Tusind tak for din fantastiske madblog, det er bare sådan nogle lækre opskrifter!
Med venlig hilsen Christine
Tusind tak for din søde hilsen.
Moussen når nok ikke at sætte sig helt, men skal nok smage rigtig dejligt alligevel
Rigtig god fornøjelse, det lyder som en skøn time i madkundskab.
Kh Ann-Christine
Det behøver ikke at være pasteuriserede æg.
Et andet sted har jeg læst, at Ann-Christine anvender økologiske, friske æg.
Bruger du pasteuriserede æggeblommer og hvider?
Hej Ulla,
jeg bruger friske danske øko æg. Jeg har skrevet nærmere om valg af æg her: https://www.valdemarsro.dk/tag/aeg/
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Tak for en dejlig side med masser af inspiration til mad og søde sager.
Jeg har lige lavet chokolademoussen og glæder mig til at smage dem senere.
Jeg kan se i din video at du har en fin hvid ting til krydderurter bag ved dig.
Hvad er det for en og hvor kan man mon finde den? Sådan en kunne jeg godt tænke mig.
Hilsen Marie
Hej Marie
Mange tak for din søde hilsen.
Krydderurteholderen er fra Ikea og hedder vist nok Bittergurka, eller noget i den retning :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine😊 jeg er blevet i tvivl om om man bare kan bruge en almindelig plastik eller glas skål til at temperere chokoladen over vandbad, eller man skal bruge en speciel? ✨ ellers vil jeg bare sige at jeg virkelig godt kan lide dine opskrifter og YouTube videoer…. du gør det bare så godt. 😄 Kh Alma ☺️
Hej Alma
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for ♡
jeg har skrevet om chokoladetemperering her: https://www.valdemarsro.dk/temperering-af-chokolade-guide/
Kh Ann-Christine
Jeg er efterhånden ekspert i chokolademousse – i at mislykkes med dem, desværre! Så når du skriver, at det er super let at lave, så synes jeg altså det er en sandhed med modifikationer :)
Chokolademousse er jo egentlig super enkelt, men der er bare så mange ting, der kan gå galt. Jeg lærer noget nyt hver gang, så forhåbentlig vil det lykkes engang i fremtiden. Nogle af de ting jeg har oplevet:
-Hviden ville ikke piskes stiv (løsning: Sørg for at skålen er klinisk ren – og også håndpiskeren!)
-Æggemassen skiller (kan være fordi jeg tilsatte chokoladen for hurtigt, eller den var for varm)
-Moussen vil ikke sætte sig (hvilket skete denne gang. Jeg har googlet lidt rundt, og sandsynligvis er det fordi den chokoladetype jeg har brugt ikke er velegnet til mousse).
For mig at se handler chokolademousse mere om kemi, og mindre om madlavning. Man skal have de helt rigtige ingredisenser, de helt rigtige temperaturer – og så skal man kunne planlægge, så de forskellige elementer er klar til at blive kombineret på det helt rigtige tidspunkt!
Nå, men denne gang blev det mere en creme brulee med chokosmag. Men jeg må jo bare blive ved med at prøve!
Tak for en fantastisk blog, som jeg bruger meget.
kan man lave din opskrift med hvid chokolade?
eller skal man så bruge en anden opskrift?
Det kan du godt, den bliver dog lidt sødere.
Kh AC
Næste gang vil jeg bruge mørk chokolade fx. 60% og så vil jeg lave en variant med Nescafé Gold eller et enkelt shot espresso. Det giver en lidt mere skærpet smag og så vil jeg gøre portionen lidt mindre. Jeg lavede en til 10 personer og der var lidt for meget mousse :)
Mht. at det stivner når man blander æggesnapsen og chokoladen sammen, er det korrekt at den blive meget træg men det klares med en dejskraber til at vende der rundt med og så bliver massen mere og mere medgørlig.
Mange tak og godt nytår til dig og dine!
Hej, jeg skal lave dessert og tage den med over til et vennepar. Jeg vil først hælde det i glas hos dem.
Hvor lang tid før kan jeg lave den og have den stående i en skål?
Hvor stor portion skal man lave til en lagkage?
Hej, verdens bedste madblogger:)
jeg tænker om man kan lave denne med laktosefri fløde? Jeg synes at have oplevet at laktosefri fløde ikke kan piskes på samme måde.
Har du erfaringer med dette?
Vh Stine
Tusind tak, hvor er du sød! :)
Jeg har indimellem brugt laktosefri fløde, men har ikke prøvet at piske det, så der må jeg være dig svar skyldig på om det kan drille til en opskrift som denne.
Det er da helt sikkert et forsøg værd, og jeg vil mægtig gerne høre hvordan det går
Kh AC
Hejsa
Tak for dine fantastiske opskrifter som jeg ofte bruger
Jeg vil høre om man kan lave denne dessert 2 dage i forvejen ??♀️ Da jeg har en meget travl uge og får hele huset fuld af gæster ?
Dbh Theresa
Jeg har prøvet at lave dem dagen før, men har ikke testet det med to dage … men det er da forsøget værd.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej
Tak for en fantastisk blog med de lækreste opskrifter
Vedr. Chokolademoussen; kan man komme det i en stor skål? Skal lave til 10 mand, så tænker det var nemmest, istedet for i portionsglas – tænker den vel bare skal have længere tid til at sætte sig
Tak for din søde hilsen :)
Ja, det kan du sagtens gøre
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis jeg laver moussen i morgen, og lader stå i en skål til tirsdag, ville man så kunne servere det pænt, evt ved at “forme” med en ske? Vil prøve noget nyt, og lave en nøddekurv, med chokolademousse og nougatmousse, pyntet med bær. Men tænker ikke det er godt at lade det sætte sig i nøddekurven, så skal lige her finde på noget.
Jeg har ikke forsøgt mig med det, så det må komme lidt an på en prøve.
Lyder som en lækker dessert ihvertfald :)
Kære Ann-Christine
Først og fremmest 1000 tak for fantastisk inspiration, jeg laver ofte mad efter dine opskrifter….
Jeg plejer at lave din gamle opskrift på chokolademousse, er jeg måske så heldig at du stadig har den…
( bryder mig ikke og chokolademousse med æg i)
Dbh Camilla
Hej Camilla,
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Den gamle opskrift var blot uden æggehvide og husblas (men stadig med æggeblomme) se evt teksten lige under opskriften :)
Kh AC
Hvis jeg laver versionen uden husblas, Kan man så putte den i en sprøjtepose og bruge den til at pynte en kage med dagen efter? Eller vil den have sat sig for meget?
Den kan have sat sig for meget stadig, men prøv evt at justere ned til 125 g chokolade, så tror jeg næsten at det vil fungere.
Hej AC.
Putter du chokolademoussen i en sprøjtepose og sprøjter ud i glassene?
Jeg skal lave dem i næste uge og prøver med karamel chokolade og appelsin fløde på toppen..
Ja, det plejer jeg – det er nemmest ift at holde kanterne på glasset pænt og rent :)
Rigtig god fornøjelse ♡
Kh Ann-Christine
Tricket er vel også, at det hele skal være ca. samme temperatur når det røres sammen? Har lidt en frygt for at det kan gå galt hvis man hælder husblas sammen med iskold flødeskum?
Jo, det er også derfor jeg lige lader den køle lidt på køkkenbordet og røre den med to spsk æggesnaps inden jeg vender den i resten af æggesnapsen :)
Er det flødechokolade du bruger til chokolademousse ?
Her har jeg brugt Valhrona Andoa 39 %
Hejsa.
Kan man bruge “billigere” slags chokolade, fx Marabou? Eller er Marabou bedst som ren spisechokolade?
Kan man putte moussen i en stor sprøjtepose, fryse ned og så tø op og anrette på festdagen eller dagen før?
Og kan man gøre det samme med din citronfromage?
Så vil jeg undgå og blive så stresset op til festen.
Tak for gode opskrifter.
Hilsen Lena
Hej Lena,
Det er helt sikkert blot en smagssag, så brug en chokolade som du synes smager dejligt, så skal det nok gå godt :)
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, så det skal jeg ikke helt kunne sige
Skøn dag til dig og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Tak :-)
Vi har nydt både denne opskrift og din citronfromage nytårsaften. Begge dele smagte skønt (som stort set alt du deler på bloggen – tak for mange gode opskrifter!). Dog var chokolade moussen en anelse for fast lige fra køleskabet, selv om den var fint luftig – men den blev mærkbart blødere og lækrere af lige at få varmen på bordet 20 minutters tid.
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din søde hilsen – og skønt med tilbagemeldinger på opskrifterne her.
Dejlig dag til dig
Kh AC
Den er nem at lave!
Så lækker, især som fyld i en chokolade fødselsdagskage :D
Tak for du delte! Den bliver fyld i min bryllupskage
Hvor er det da skønt at høre! ♡
Kh AC
Dejligt at høre..så vil jeg gå i krig med chokolademoussen. Skal have gæster i aften,som også skal udsættes for dit hvidløgsbrød(som tilbehør til kastanier),samt saltmandler med rosmarin og endelig en omgang citronmarineret mørbrad,så vi får travlt i køkkenet.
Rigtig god weekend, Kirsten.
Uhm, det lyder som en fantastisk middag!
Rigtig dejlig mandag til dig
Kh AC
Hmm, hvad kan der være gået galt … Stivnede det før eller efter der kom fløde i?
Mens du piskede æggemassen i eller?
Kh AC
Hej :-)
Jeg er lidt nysgerrig, hvordan er de dagen efter?
Jeg tænker nemlig at lave den dagen før jeg får gæster så man ikke skal stå og stresse med alt for meget inden gæsterne kommer.
Tak for de lækreste opskrifter!
Hilsen Cecilie
Hej Cecilie,
Tusind tak :)
Jeg synes de er skønne dagen efter også :)
Kh AC
Hej :-)
Hvor mange personer vil du vurdere, at der kan blive til ud fra opskriften?
Vi fik 4 store glas :)
MUMS – så er der for første gang lave chokolademousse – og det bliver helt sikkert ikke sidste gang….. Kunne slet ikke lade være med at smage på “dejen”.
Så efter et par kyllinger på grillen med hjemmelavet agurkesalat så glæder jeg mig til desserten….
God sommer til dig – og det er stadig en fantastisk side du har skabt :)
Hvor dejligt – det lyder jo som den skønneste sommermenu!
Og tusind tak for de søde ord om bloggen :)
Rigtig god sommer til dig også <3
Kh AC
Ej, har lige gemt et hovedret på bloggen Hjemme Hos Xenia og nu gemmer jeg denne lækre dessert. Gad vide, hvem der kommer med forretten? Hehe ;) Tror nu, at chokolademoussen bliver lavet først uanset hvad :D
Uhh, det lyder som om der er ved at samle sig en god menu :)