Chokoladekage


Her får I min allerbedste opskrift på chokoladekage.
Jagten på verdens bedste chokoladekage er simpelthen indstillet nu … for denne chokoladekage rummer nemlig alt det, som jeg synes den helt perfekte chokoladekage skal kunne. Den er fyldig med god chokoladesmag, lækker svampet og en smagseksplosion i munden.
Det er store ord om en kage – men det er også verdens bedste chokoladekage efter min mening.
Chokoladekagen skal gerne bages 1-2 dage før den serveres.
Prøv også: mange flere lækre kage opskrifter >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladekage
- 200 g smør
- 6 æg
- 250 g sukker
- 1 vaniljestang
- 70 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 200 g mørk chokolade, grofthakket
- 2 spsk stærk kaffe
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smelt smør langsomt i en gryde ved lav varme.
Kom æg, sukker og vaniljekorn i en skål og pisk det lyst og luftigt. Rør til sidst hvedemel og salt i blandingen.
Tag gryden med smør af varmen og rør chokolade og kaffe i. Rør det godt igennem, til chokoladen er smeltet, og det er helt ensartet.
Rør langsomt chokoladeblandingen i dejen og rør det godt igennem til en helt ensartet dej.
Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Kagen skal føles lidt ubagt i midten. Den sætter sig til dagen efter, og den er bedst at bage 1-2 dage før servering. Bank formen let mod bordpladen, når du tager kagen ud af ovnen, så den falder en smule sammen. Stil den i køleskabet, når den er kølet af.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kære Ann-Christine,
Tak for altid lækre opskrifter 😋
Hvis jeg nu skulle bage denne her til ca. 50 personer, 1 dag eller 2 før den skal serveres, men gerne vil have den i en firkantet version i stedet, hvordan ville du så gå til værks?
Kagen skal serveres som dessert med vanilleis og bær, er tanken 😉
Bedste Hilsner, Line
Kære Line
Mange tak for din søde hilsen!
Jeg ville bage den i firkantede forme, som har en fin størrelse til at de kan sættes i køleskabet.
Kagen skal nemlig helst sætte sig i den form den er bagt i på køl. Rigtig god fornøjelse med bagningen.
Kh Ann-Christine
Hejsa Ann-Christine.
Så har jeg netop taget din “verdens bedste chokoladekage” ud af ovnen.” So far so good”. Bagte den til 4 Pers. i min silikone ❤️-form. Mængden passede fint med formen.
Mit spørgsmål er nu ….. skal den løsnes fra formen i “hvileperioden” på køl. Skal først spises om 2 dage hvor min elskede fylder “meget rundt”. Jeg laver en portion chokolade ganache (din opskrift) og giver den lige “toppen af poppen” til min egen chokolademand.
Kærlig hilsen
Vibeke
Hej Vibeke
Hvor dejligt!
Den skal endelig blive i formen, så sætter den sig bedst. Du kan fint tage den ud af formen inden den skal pyntes, men den har godt af at stå på køl i 1-2 dage først.
God fornøjelse og tillykke med den runde fødselsdag ♡
Kh Ann-Christine
Er det kaffe pulver eller færdig esprosso?
Jeg bruger en færdig drikkeklar stærk kaffe eller espresso
God fornøjelse
Kh Ann-Christine