Chokoladefondant
Chokoladefondant er en af de skønneste favoritter for os, der holder ualmindeligt meget af gode chokoladedesserter.
Sprødt ydre og med et hjerte af flydende varm chokolade, som kommer til syne, når man sætter kagegaflen i den lune kage. En sikker vinder!
Bag kagen så den er helt flydende og ubagt i midten, og blot lige har en sprød skorpe og server med fx en kugle vaniljeis og eventuelt hindbærcroulis som prikken over i´et efter en skøn middag.
Prøv også: opskrift på Gateau Marcel >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladefondant
- 100 g smør
- 100 g mørk chokolade, finthakket
- 3 æg
- 70 g sukker
- 40 g hvedemel
- 25 g smør, til formen
- Hindbærcroulis
- 100 g frosne hindbær
- 30 g sukker
- Til servering
- 1 tsk usødet kakao
- 1 tsk kakaonibs
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
- 0,40 liter vaniljeis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør ved lav varme i en gryde, tag gryden af varmen og rør chokoladen i. Rør, til det er helt ensartet, og chokoladen er smeltet.
Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt, og sukkeret er opløst. Rør chokoladesmørblandingen i og sigt til sidst hvedemelet i. Vend forsigtigt rundt, til dejen er ensartet. Smør kageringe på 5 cm i diameter med smør, sæt ringene i et ovnfast fad med bagepapir og fordel dejen i ringene. Stil chokoladefondanterne i fryseren i min. 3 timer. De kan holde sig på frost i ca. 1 måned.
Hindbærcoulis
Kom hindbær og sukker i en gryde og kog op ved middelvarme. Rør godt og mos det derefter igennem en finmasket sigte over en skål, til alle kerner bliver sigtet fra. Sæt hindbærcoulisen på køl, til den skal bruges.
Servering
Tag de frosne chokoladefondanter ud af fryseren og sæt dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 16-18 minutter. Fondanterne skal have en helt flydende og ubagt midte, når de er færdige.
Portionsanret hver tallerken med en varm og helt friskbagt fondant. Fjern bageringen og anret med hindbærcoulis, vaniljeis og drys med lidt kakaopulver, kakaonibs og spiseligt guldstøv.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
ser i andre opskrifter at chokolade/smør-blandingen vendes forsigtigt i æggemassen. Her står der røres i, dvs. det gjorde jeg og dejen blev tynd. Måske er det derfor at nogle har oplevet at den løber ud??? Måske går det bedre hvis både chokoladeblanding og mel vendes forsigtigt i? Det vil jeg prøve næste gang.
Skal først bage dem i morgen, og er spændt på resultatet…
Jeg kan slet ikke få dem bagt. Dejen løber ud fra bunden i ringene. Det er nu anden gang jeg prøver og selvom de står på en plan springformbund løber al dejen ud. Øv nu gider jeg ikke at lave dem mere.
Hej Myrna
har du bagt dem direkte fra frost? Det er nemlig et stensikkert trick og de vil ikke flyde ud. Jeg skriver 3 timer i opskriften, men lad dem evt fryse til næste dag, hvis du ikke oplever det er længe nok.
Kh Ann-Christine
Lidt i tvivl efter at have læst de foregående svar. Skal de bages direkte fra Frost eller må de være tøet op. Skal have dem med til middag så de kommer til at stå på i køleskabet i 4/5 timer inden de skal bages.
Mvh
Heidi
De skal være frosne, når de bages.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår :)
Kh Ann-Christine