Chokoladecreme – ganache
Chokoladecreme lavet helt enkelt af to ingredienser; chokolade og fløde.
Mere enkelt bliver det ikke.
Denne chokoladecreme er også det som kaldes for en chokolade ganache og det er skønt at bruge til at smøre mellem lagkagebunde eller til at smøre påsom glasur på kager som fx. bananbrød. Man kan også snildt bare spise som en hjemmelavet chokoladecreme og smøre på nybagte boller ved morgenbordet.
Prøv også: opskrift på den lækreste banankage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 2 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladecreme
- Mørk chokoladeganache
- 100 g mørk chokolade, finthakket
- 1 dl piskefløde
- Lys chokoladeganache
- 125 g mælkechokolade, finthakket
- 1 dl piskefløde
- Hvid chokoladeganache
- 125 g hvid chokolade, finthakket
- 1 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mørk chokoladecreme
Varm 1 dl fløde op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør den mørke chokolade i til cremen er helt ensartet. Hvis nødvendigt, så blend kort med en stavblender.
Kom i to små glas og sæt på køl i 2 timer
Lys chokolade creme
Varm 1 dl fløde op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør den lyse chokolade i til cremen er helt ensartet. Hvis nødvendigt, så blend kort med en stavblender. Lad det køle af til stuetemperatur og hæld forsigtigt i glassne med den stivnede mørke chokoladecreme.
Sæt på køl i 2 timer
Hvid chokoladecreme
Varm 1 dl fløde op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør den lyse chokolade i til cremen er helt ensartet. Hvis nødvendigt, så blend kort med en stavblender. Lad det køle af til stuetemperatur og hæld forsigtigt i glassene med den stivnede mørke og lyse chokoladecreme.
Sæt på køl i 2 timer eller til næste dag.
Hej Ann-Christine
Tror du, at jeg kan putte noget appelsinsaft eller reven appelsinskal i den mørke ganache, eller er det bedre at putte det i chokoladekagen, som ganachen skal oven på ?
Hej Birna
jeg ville komme appelsinskal fra to øko appelsiner i chokoladen i stedet + evt en smule saft.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC,
Kan jeg bruge denne opskrift til fyld i chokolade?
Vh,
Line
Ja, det er super lækkert :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, hvor meget anbefaler du at lave af denne ganache til din chokoladekage i 20 diameter springformen? Og anbefaler du at mikse alle chokoladerne for den bedste smag? Havde tænk jeg bare vil bruge den lyse chokolade ganache. Er det muligt og i såfald hvor meget skal jeg lave? Vh
Hej Sarah
Til en kage på 20 cm i diameter vil jeg lave en dobbeltportion af kun den lyse chokoladeganache, hvis det er den du foretrækker :)
Jeg ville vælge enten den lyse eller mørke, alt efter hvor sød kagen er, og hvor intens chokoladesmag jeg ønsker – men jeg vil ikke anbefale at mikse alle tre.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Er denne creme mulig at bruge i spøjtepose? Jeg vil gerne dekorere en kage med chokolade creme 🙂
Ja, det kan den fint bruges til.
Rigtig god fornøjelse og god weekend :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvis man skal putte cremen på en chokoladekage, skal man så lade cremen køle af i køleskabet et par timer, eller skal man putte cremen direkte på kagen?
Kh April
I køleskabet et par timer, til det har sat sig. Rør det godt igennem og smør derefter på kagen.
Kh Ann-Christine
Kære Ann~Christine.
Som altid er du min “go to” når der er behov for inspiration mm ~ tak for dig & og din blog
Jeg overvejer at lave din chokoladelagkage til min fødselsdag, men med ganasce mellem lagene og som pyntede “tutter” på toppen med blandede frugter (lidt a la din talkage). Den overvejer jeg faktisk også at lave og så bare udskære og lægge i to lag
Tænker ganaschen skal afkøle lidt først inden den smøres mellem lagene, da den ellers vil være for flydende ?
Kan jeg samle kagen dagen før, pynte med ganasche tutter og så komme de friske bær på lige inden servering ?
Kh fra Helle ~ og glædelig jul
Kære Helle
mange tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for ♡
Ganachen skal køle helt af og have tid til at sætte sig inden du sprøjter den på.
Rigtig god fornøjelse, det lyder som dejlige planer du har til den skønne fødselsdagskage
Kh Ann-Christine
Hvis jeg vil blande marscaponecreme i chokoladecremen (til lagkage), hvor meget marscapone vil du så bruge?
Omkring en pakke mascarpone, men rør lidt i ad gangen, til konsistensen er skøn
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vil denne creme kunne bruges til fyld i vandbakkelser, uden det bliver for sødt?
Super lækkert! Hvor lang tid kan chokoladecremen holde sig?
Omkring 4-5 dage i køleskab :)
Hej Ann-Christine.
Elsker din hjemmeside, er jeg ideforladt havd enten den angår aftensmaden, fwstmåltidet eller kagen til fødselsdagen bruger jeg ALTID dine opskrifter, for her ved jeg at jeg altid kan regne med retten bliver som du beskriver den, nemlig altid suuuuper lækker ??
Nu står jeg og skal lave en chokoladelagkage med din opskrift på bunden, og vil så bruge din chokoladeganache som mellemlag. Hvis kagen skal række til 15 mennesker hvor meget chokolade ganache ville du så
Mene jeg skulle lave hvis det er til 2 lag? ? har nemlig aldrig lavet det før.
Mange kærlige hilsener
Christina
Hej Christina,
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og pæne ord om Valdemarsro og mine opskrifter ♡
Jeg tror næsten at jeg ville lave af 400 g chokolade og 4 dl piskefløde, så tror jeg næsten at vil være nok til alle. (men jeg kunne også godt finde på at lave af 500 g, for at være på den helt sikre side – og skulle der være for meget i overskud, så er det jo dejligt til hjemmebagte boller osv :)
Rigtig god fornøjelse.
Kh AC
Min blev desværre komplet mislykket, trods en meget simpel opskrift. Laget med den mørke choko blev perfekt som en rigtig ganache. De to andre forblev komplet flydende, og flød derfor bare sammen i glasset. Det hvide lag blev desuden helt gult. Brugte præcis samme fremgangsmåde ved alle 3. Hvad kan der være sket?
Det lyder som om de to sidste chokolader ikke er kølet nok af inden næste runde hældes over. De skal lige størkne inden næste lag hældes over.
Uanset, hvis du kan nå det, så tag endelig den flydende del af ganachen fra – lad den størkne for sig selv i køleskabet. Rør den op, eller pisk den med en elpisker eller en stavblender og lad den køle af igen, så kan den glimrende du som en hvid chokoladecreme. Også selv om den ser lidt spøjs ud nu og her.
Du kan evt smage den til med frysetørret hindbær eller lakridspulver.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Er den smørbar direkte fra køleskabet?
ja, det oplever jeg at den er. Måske skal den lige ud 15 min før, men det gør vi nu ikke :)
Fik denne lækre chokoladecreme på morgenbordet til morgen?. Dejlig måde at starte den kommende weekend op på?. Bliver nok ikke sidste gang den bliver lavet og kommer på bordet?. Tænker også den kan være en sød lille værtindegave. Tak for dejlig og ikke mindst lækker opskrift. God weekend herfra.
Christina
Åh, hvor hyggeligt og lækkert ♡
Tak for din søde hilsen og rigtig fin ide med denne som en lækker lille værtindegave.
Rigtig dejlig weekend til dig
Kh AC
Hejsa, den må prøves. Bruger du piskefløde?
Mvh Caroline
Ja, det gør jeg – har lige opdateret opskriften, så det står helt klart :)
Tak for at gøre opmærksom på det
Kh AC
Lækkert
Nøj, hvor ser det altså bare skønt og lækkert ud. Jeg kan da godt lige spise en skefuld af den chokoladecreme lige nu :)
Ja, ik´:)
Altid! ;)
Super lækkert!
Jeg har lavet hasselnødde versionen et par gange, og selvom den også er god, så er den altså et stykke fra “rigtig” nutella i både smag og konsistens. Denne her må prøves, det lyder så enkelt og godt!
Det kan jeg godt forestille mig at den er, jeg har lige kigget ingredienslisten på den ægte nutella og det er helt forskellige ingredienser, der bruges :)
Personligt tror jeg næsten at jeg foretrækker denne – helt enkelt og ren chokolade smag. Men næste gang jeg laver den tror jeg at der skal nøddecrunch på toppen, for lidt sprødhed og variation :)
Kh AC