Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladebrud/ Afternoon tea Boller, Brød og Boller, Eftermiddagssnack, Fødselsdag, Kager og søde sager, Vegetar

Chokoladebrud

Dejlige chokoladebrud med hasselnødder til en skøn hyggestund.

Chokoladebrud med hasselnødder kan nydes lune med koldt smør eller de kan gøre glæde i madpakken, fx som et lille fredagstreat på en særlig dag, det er et hit.

Jeg blander mørk chokolade og mælkechokolade i denne opskrift, for det giver den dejligste kombination af intens chokoladesmag og sødme fra mælkechokoladen. Man kan frit vælge sin favorit. For at gøre dem lidt ekstra skønne til en sød hyggestund kommer jeg hasselnødder i og drysser lidt perlesukker over.

Prøv også: opskrift på gulerodsboller >>

Chokoladebrud
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT30M12
Ingredienser
  • 20 g gær
  • 2 dl stuetempereret vand
  • 1,50 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 400 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 2 æg
  • 100 g mælkechokolade, grofthakket
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket
  • 75 g hasselnødder, grofthakket
  • 1 tsk perlesukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med vand og tilsæt sukker, salt og fuldkornshvedemel. Rør det sammen – gerne på en røremaskine. Tilsæt hvedemel og ælt dejen i 5 minutter. Tilsæt smør i små tern og ælt dejen i yderligere 5 minutter. Lad dejen hæve på køkkenbordet i halvanden time.

Læg dejen på en meldrysset bordplade og lav en fordybning i midten af dejen. Slå et æg ud i fordybningen og kom mørk chokolade, mælkechokolade og hasselnødder ovenpå. Luk dejen lidt til omkring fyldet og brug en bagespartel til at hakke dejen i små stykker. Brug bagespartlen til at vende dejen sammen med fyldet undervejs og hak dejen igennem en ekstra gang.

Fordel den hakkede dej til antallet af boller og løft hvert stykke over på en bageplade med bagepapir. Lad chokoladebrudene hæve i en time med et rent klæde over. Pensl forsigtigt med sammenpisket æg og drys med hasselnødder og perlesukker. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 15-17 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.