Chokoladeboller med kanel
For nogle dage siden bagte jeg chokoladeboller med kanel. De blev særdeles godt modtaget hos Johan og Julie, skulle jeg hilse og sige! De smager også dejligt. Krydret og næsten lidt af jul. Jeg skal ihvertfald bage chokoladeboller igen til jul, måske til julemorgenbordet, serveret sammen med klatkager …
Jeg er lige nu i København og om lidt vil jeg smutte en tur ud i det smukke vejr. Nyde byen, købe en kaffe og shoppe lidt. Tusind tak for jeres søde feedback i mit sidste indlæg, det er jeg enormt glad for ♥
Arbejdstid 15 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladeboller med kanel
- 3 dl vand
- 20 g gær
- 1 tsk flagesalt
- 30 g finvalset havregryn
- 150 g grahamsmel
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 2 tsk stødt kanel
- 180 g hvedemel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør vand og gær sammen i en skål.
Tilsæt salt , kanel, chokolade, havregryn og grahamsmel, rør godt rundt og rør derefter hvedemel i dejen,
Ælt dejen kortvarigt, den må gerne klistre lidt.
Dæk skålen med et låg eller et rent viskestykke. Lad det stå på køkkenbordet i 4-5 timer.
Form bollerne i den ønskede størrelse og lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 15-16 minutter.
Og skal der slet ikke noget smør eller olie i? Går i gang med at lave dem lige om lidt :-)
Jeg har ikke brugt det i denne opskrift, men det kan du sikkert sagtens tilføje hvis du synes :)
Nej, tør ikke ændre noget. Så går det nok helt galt :-)
Hej,
vil det så være ok at erstatte den mørke chokolade med almindelig mælkechokolade, eller skal man heller komme lidt sukker i – for evt. at undgå den for ”mørke” smag ? Jeg vil så gerne bage dem til min datters klassefest på fredag.
Hej Karoline,
Hvis børnene ikke er til mørk chokolade smag, så vil jeg anbefale at bruge en god mælkechokolade i stedet.
Kh AC
Tak for svaret :-) Det prøver vi så :-)
De ser simpelthen for gode ud! :-D Skal helt klart laves i weekenden, når prinsessen og jeg skal hygge :-)
Kan de fryses?
Hilsen Chanette
Ja, det tror jeg sagtens at de kan.
God fornøjelse med dem :)
Kære AC.
Som altid, tak for en skøn, inspirerendeblog.
Tror jeg afprøver et sted mellem 50 og 75 % af dine opskrifter. :D
Idag netop disse boller, som dog hverken faldt i ungernes eller min smag.
Brugte en god Valrhona og uden tilsat sukker, blev bollerne simpelthen for bitre.
Smag og behag… ;)
Næste gang tror jeg der ryger en skefuld sukker i dejen også.
Kh Kristine.
Kære Kristine,
Tak for de søde ord <3
Ja, smag og behag som du skriver :) Vi spiser næsten kun mørk chokolade herhjemme - også børnene, så vi er vant til den lidt mørke smag. Hvilken Valhrona brugte du? Måske vil det være bedre med mælkechokolade varianten til jer, fx jivara.
Dejligt at høre at du har afprøvet så mange af mine opskrifter, det er jeg vildt glad for at du gør :)
Kh Ann-Christine
Jeg er så glad for at følge din blog. Den er så inspirerende med lækre opskrifter som man kan forkæle sig selv og sine kære med. Tak for det
Tusind tak, Shanaz :) Det er jeg rigtig glad for at du skriver, jeg er glad for at du kan finde inspiration herinde
Hej Ann-Christine. Jeg lavede dejen her til aften og skal bage dem i morgen tidlig. Her er kl. 4.02 og jeg sidder og ammer og hygge glæder mig til bollerne og morgenkaffe :-) Kh. herfra
Hej Astrid,
uh, det er tidligt :) Kan godt huske de nattetimer, og jeg synes de var mega hyggelige (når jeg først var vågnet) kan godt savne babytiden lidt nogle gange. Jeg håber bollerne blev gode :)
Kh Ann-Christine
TUSIND tak for denne opskrift! Jeg forberedte dejen her til morgen og serverede friskbagte boller som eftermiddagssnack til mine 2 teenagere og deres venner – de var ellevilde med dem, så det er helt sikkert ikke sidste gang, de skal bages.
Iøvrigt en superfin ny opdeling af dine lækre opskrifter :O)
Det er dejligt at høre, at de faldt i god smag hjemme hos jer :)
Og tak, jeg har lagt det nye opskriftsindex op i toppen også
Mmmmmmmm – endnu et skøn opskrift fulgt af et dejligt billede fra din hånd!
♥ Tusind tak for søde ord, Susanne :)
Et godt alternativ til den sædvanlige kage til kaffen, og noget mere fornuftigt :-) Også en god idé, ikke at servere med smør.. men hvad er det du har brugt, er det karamelcreme?
Det er en hasselnøddecreme blandet med honning og smager helt fantastisk!
Chokolade/kanel kombinationen lyder helt fantastisk, er sikker på at den netop smager af jul – og alt hvad der smager af jul, er for tiden et meget stort hit i min bog (:
– Anne
Jul er også så småt begyndt at pusle lidt i mine tanker – prøver dog at udskyde det en smule lidt endnu ;)
Dem tror jeg bestemt jeg skal afprøve i weekenden ;-)
Det lyder da som en dejlig ide. God bagelyst :)
Ser super lækre ud – skal bestemt have gang i bagningen en af de nærmeste dage, uhmmmm…Og kan kun tilslutte mig roserne, så skøn blog med masser af inspiration og fristende, stemningsfulde billeder :o)
Tusind tak, Eva! Det er jeg bare rigtig glad for at du synes :)
MUMS, hvor ser de lækre ud :)
Jeg skal helt klar prøve dem en af de nærmeste dage. Det lyder rigtig godt med chokolade og kanel…chokolade har jeg prøvet, men har ikke tænkt på kanel ;)
Kanel er lækkert, et hit her til jul også ;)
Hvor ser de lækre ud, dem vil vi prøve at bage :)
Det er en skøn blog du har her, man kan slet ikke lade være med at kigge ind igen og igen efter inspiration til sjov i køkkenet :) Tak for det!
Selv tak! Jeg er rigtig glad for at du kan bruge mine opskrifter og får inspiration herinde :)
Ih, din blog er altså bare for farlig! Dem her bliver jeg simpelthen NØDT til at prøve snarest muligt – de lyder bare sååååå gode. Der er jo også sunde ting i, så gør det ikke så meget, at der er lidt chokolade i ;)
Nej, det gør ikke spor og de smager væsentligt mere syndigt end de er – det er en fin egenskab til sådan en lille sag, synes jeg ;)
Nøj, hvor er jeg glad for at jeg har “fundet” din blog – først chokopopcorn og nu chokoladeboller – YES! Det svære er så at undgå at tale for meget om chokolade-dit og chokolade-dat, når min søn hører det. Han sagde forleden: “Magne elsker knækbrød” og da jeg spurgte, hvad mor så elsker, svarede han: “Chokolade!” (og der havde jeg jo tænkt han skulle sige “Magne”) :-)
Hahaha, hvor er han sød! Ja, det er ikke altid til at få de til at sige det man ønsker at høre ;)
Jeg er også rigtig glad for at du har fundet vej her til!
Kh Ann-Christine