Chokoladeboller med kanel


For nogle dage siden bagte jeg chokoladeboller med kanel. De blev særdeles godt modtaget hos Johan og Julie, skulle jeg hilse og sige! De smager også dejligt. Krydret og næsten lidt af jul. Jeg skal ihvertfald bage chokoladeboller igen til jul, måske til julemorgenbordet, serveret sammen med klatkager …
Jeg er lige nu i København og om lidt vil jeg smutte en tur ud i det smukke vejr. Nyde byen, købe en kaffe og shoppe lidt. Tusind tak for jeres søde feedback i mit sidste indlæg, det er jeg enormt glad for ♥
Arbejdstid 15 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladeboller med kanel
- 3 dl vand
- 20 g gær
- 1 tsk flagesalt
- 30 g finvalset havregryn
- 150 g grahamsmel
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 2 tsk stødt kanel
- 180 g hvedemel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør vand og gær sammen i en skål.
Tilsæt salt , kanel, chokolade, havregryn og grahamsmel, rør godt rundt og rør derefter hvedemel i dejen,
Ælt dejen kortvarigt, den må gerne klistre lidt.
Dæk skålen med et låg eller et rent viskestykke. Lad det stå på køkkenbordet i 4-5 timer.
Form bollerne i den ønskede størrelse og lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 15-16 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Og skal der slet ikke noget smør eller olie i? Går i gang med at lave dem lige om lidt :-)
Jeg har ikke brugt det i denne opskrift, men det kan du sikkert sagtens tilføje hvis du synes :)
Nej, tør ikke ændre noget. Så går det nok helt galt :-)
Hej,
vil det så være ok at erstatte den mørke chokolade med almindelig mælkechokolade, eller skal man heller komme lidt sukker i – for evt. at undgå den for ”mørke” smag ? Jeg vil så gerne bage dem til min datters klassefest på fredag.
Hej Karoline,
Hvis børnene ikke er til mørk chokolade smag, så vil jeg anbefale at bruge en god mælkechokolade i stedet.
Kh AC
Tak for svaret :-) Det prøver vi så :-)
De ser simpelthen for gode ud! :-D Skal helt klart laves i weekenden, når prinsessen og jeg skal hygge :-)
Kan de fryses?
Hilsen Chanette
Ja, det tror jeg sagtens at de kan.
God fornøjelse med dem :)