Chokoladetrøfler
Chokoladetrøfler er virkelig noget af det allerbedste chokoladeslik.
Jeg er fan og så er de faktisk ret nemme at lave selv og det er virkelig en himmelsk mundfuld, når den fløjlsbløde cremede chokolade trøffel smelter i en smagseksplosion.
Jeg vender dem i kakaopulver lige inden servering, for den usødet og lidt bitre kakaosmag giver et godt modspil til. Det samme med lakridspulver, som er et hit for alle der er begejstrede for smagen af lakrids.
Prøv også: flere lækre konfekt opskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 20 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladetrøfler
- 1 dl piskefløde
- 140 g mørk chokolade, finthakket
- 1 tsk honning
- 1 spsk smør
- 1 knivspids flagesalt
- Til servering
- 1 spsk usødet kakao
- 1 tsk rålakridspulver
- 1 tsk spiseligt guldstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm fløden op til lige før kogepunktet. Kom den varme fløde i en skål med chokolade, honning, salt og smør.
Rør grundigt til al chokoladen er smeltet og massen er helt jævn. Hvis det gryner, så blend det hurtigt med en stavblender.
Kom i en lille beholder med bagepapir i bunden og sæt i køleskabet natten over eller i minimum 6 timer.
Skær ud i firkanter eller tril til kugler.
Vend trøflerne i kakao eller rålakridspulver og drys med en smule guld lige inden servering.
Hvor længe kan disse lækre trøffler holde sig på køl
Mvh Lena
Hej Lena
Du kan se minimumsholdbarhed i opskriften, samme sted som tid, mængde osv.
Kh Ann-Christine
Hej valdemarsro
Jeg har lavet disse lækre chokoladetrøfler, stillet i køleskabet i 8 timer, med mørk chokolade bliver de meget meget hårde i lang tid og med lys chokolade bliver de aldrig så det er til at arbejde med gør jeg noget forkert? Jeg vil så gerne putte noget i midten marcipan, nougat, flydende karamel og så duppe dem i smelter chokolade men det driller mig. ?
Mvh Jette
Hej Jette
De skal blive lidt hårde i køleskabet, så de er til at trille. Du kan se hvilken kakaoprocent jeg bruger under tips, hvis du bruger en højere, kan de bliver lidt hårdere i det og skal evt ikke være så lang tid i køleskabet.
Opskriften er ikke så egnet til at komme fyld inden i, der ville jeg nok lave dem støbte som fyldt chokolade i stedet.
Kh Ann-Christine.
Hej
Min skilte da jeg blandede fløden og chokoladen..
Prøvede at røre mig ud af det uden held – det endte med at smørret lagde sig øverst da jeg hældte det over i bøtterne.
Hvad tror du der er gået galt?
Har brugt 70% chokolade – tror måske det er det der har drillet..
Efter 2. forsøg med lys fik jeg en slags Nutella ud af det, men det gør jo heller ikke noget 😋
Hvor mange % er det meningen at man skal bruge i din opskrift?
Og tak for nogle dejlige opskrifter
Hej
Først, så syntes jeg at dine opskrifter er virkelig gode. Har benyttet mig af dem mange gange ?
Jeg har nu lavet disse chokolade trøfler. Og de er virkelig gode. Men nogle af dem dyppede jeg i lakridspulver. Her ændrede pulveret sig til flydende sort lakrids, så de blev helt våde og klistrede. Ved du hvorfor det skete?
Mvh Lone
Hej Lone
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Det kan godt være lidt tricky med rålakridspulver, for det kan smelte når der kommer væde på, fx fra trøflerne. Jeg synes det gik fint når de blev spist inden for relativ kort tid (1 times tid) men oplever også at det duer ikke til opbevaring.
Kh AC
Tusind tak for opskriften. Lækkert. God gave. Hvad kan man erstatte bagepapir med og hvor lang tid kan de holde sig? Smelter de ikke lidt mens man ruller dem, hvis man laver dem om sommeren?
Pfh. Tak.
Kh.
Vi har en honning allergiker i familien. Tror du ikke en sirup kan erstatte honningen?
Det er forsøget værd – jeg har dog ikke testet det :)
Tak for super lækre opskrifter på både mad og sødt. Jeg benytter mig ofte af dine opskrifter? Vil du fortælle om chokolade trøflerne skal stå på køl når de er færdige eller er det ikke nødvendigt?
De skal gerne stå på køl efter tilberedning :)
Det ser ud til at være nogle rigtig lækre trølfler der helt bestemt skal afprøves – det kunne passende blive en værtindegave til nytår :-)
Tror du, at man ville kunne bruge massen i fyldt chokolade? Og så bare fylde massen i inden den når at blive for fast?
Ja, det kan du sagtens ♡ Det er nemlig rigtig lækkert
Jeg ender altid ud med at lave en af dine opskrifter. Tak for fantastisk inspiration.
I dag har jeg lavet din trøffel opskrift. Udelod honning og tilsatte i stedet 1/3 hvid chokolade.
Det smager rigtig fint. Glæder mig til at forme dem i morgen.
De fleste kommer derefter i fryseren til juleaften.
:) tak igen og glædelig jul
Mange tak, Jessie – hvor er det dejligt at høre :)
Rigtig glædelig jul til dig og dine
Hvorlænge kan chokoladetrøfler holde sig? Hvordan kan jeg bedst opbevare dem?
Jeg ville gerne lave dem i god tid inden en fest
Omkring en lille uges tid eller deromkring.
Kh AC
Hej Bente,
Chokoladetrøfler smelter i hånden, når man triller dem, så de kan derfor være lidt tricky og kræver gerne kolde hænder eller alternativt at man er ret hurtig på fingrene, så massen ikke bliver varm.
Alternativt så prøv blot at skære massen ud i firkanter og drys med kakaopulver. De skal netop smelte på tungen når man spiser dem.
Kh AC
P.S Jeg ved ikke rigtig hvordan Kærgården (smør+rapsolie) arter sig i en opskrift som denne, da jeg aldrig bruger det selv. Så det kan muligvis være det der skaber et lidt andet resultat, men det er blot et gæt :)
Hvilken chokolade har du brugt til disse?
Jeg bruger oftest enten Valhrona Caraibe eller callebaut med omkring 56-60 % kakao
Hold nu op de er lækre. Har lige lavet chokoladetrøflerne, og de smager jo fantastiske. Skal helt sikkert lave flere portioner henover julen. ??
Hvor skønt! Det er jeg glad for at høre :)
Kære Ann-Christine,
Jeg har lige lavet disse lækre trøfler – hvilken succes! Hold op, hvor er de bare gode. Og et godt alternativ til konfekt uden marcipan. Jeg bruger ofte din blog til inspiration både i hverdagen og ved festligheder, og jeg har altid fået et godt resultat – Så 1000 tak til dig, jeg er en stor fan :)
God jul,
Venlig hilsen Marie Louise
Mit livs første trøfler. Hold nu op, de smager godt. Jeg lavede både nogle med kakao og nogle med lakrids. Nam!
Jeg lagde ud med at trille, men det blev godt nok noget være snask til sidst, så firkanter blev det til. Men det er jo smagen der tæller og den fejler bestemt ikke noget. Ny juletradition! :D
Ih, hvor er det dejligt at høre :)
Jeg er helt enig i at det er nemmest med firkanter, og det smager jo fuldstændig ens og dejligt begge dele ;)
Hej Ann-Christine
Tak fordi jeg må følge med på din helt fantastiske blog!! -Dejligt at blive inspireret :-)
Sidder netop og planlægger en julefrokost for veninderne, mens “verdens bedste brød”(din opskrift) er i ovnen.
Til min julefrokost vil jeg lave disse chokolade trøfler, som en del af vores dessertbord. Men hvor længe kan de holde sig i køleskabet :-) ?
Kh. Ida
Hej Ida,
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Jeg har selv haft trøflerne til at stå på køl i 4-5 dage og det går fint. Det lyder dejligt at have dem med til julefrokostens dessertbord. Tril dem evt i kakao igen lige inden serveringen.
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Undskyld jeg forstyrrer men….
Jeg laver adventskalender til min søster, og tænker her på at lave noget lækkert.
Jeg har tænkt på flødekarameller med flagesalt, og chokolade trøfler. :-)
Mit spørgsmål er nu: Tror du det kan holde sig når det ikke er i køleskab, og hvor længe kan det holde sig udenfor køleskab. Jeg tænker især på chokolade trøflerne.
Med venlig hilsen Tine
Hej Trine,
Du forstyrre slet ikke – jeg synes det er så dejligt med hilsner, kommentarer og spørgsmål her på bloggen :)
Jeg tror ikke chokoladetrøflerne er et hit uden for køleskabet … tror desværre ikke fløden kan holde sig uden at blive syrlig.
Karamellerne kan fint gå og hvad med måske en lækker bodyscrub?
Kh Ann-Christine
Hej,
De blev rigtig gode! Både herhjemme og fik også lavet en gave ud af dem. Lagde dem lagvist i et fransk syltetøjsglas med bagepapir imellem. Super ide og opskrift, tak
Hvor lyder det dejligt :)
Trøfler er noget af det bedste. Har du et foreslag til hvordan jeg kan lave trøfler med champagne? Jeg tænkte, at den kombination kunne være lidt lækker :)
Uhmm, det lyder skønt!
Jeg overvejer lige og vender måske tilbage med en opskrift, hvis det lykkedes :)
Uh de ser lækre ud. Du tager nogle inspirerende billeder.
Når jeg laver trøfler er det som om cacao-/lakridspulveret smelter eller bliver opløst efter et stykke tid. De holder slet ikke så fine som dine. Har du et råd til hvad jeg kan gøre for at undgå det. Ellers går det jo ikke rigtigt at give dem som gaver.
Mange tak, det er jeg glad for du synes :)
Jeg oplever faktisk også at kakaoen smelter lidt efter nogle timer, hvis de ikke er på køl – og lakridspulveret meget. Hvis nogen har tips til at undgå det – så vil jeg også gerne høre om det … :)
På køl holder kakaopulveret fint her på 2. dagen
Dem må jeg prøve kræfter med op til jul. De er jo et perfekt supplement til den traditionelle (og ofte kedelige) marcipankonfekt.
Hvor længe kan de holde sig? Og de skal vel opbevares på køl? :-)
Tak for en altid inspirerende blog.
Det lyder som en dejlig plan :)
Jeg tror man kan satse på at de holder nogenlunde lige så lang tid som den friske fløde ellers ville gøre. Omkring en uge, måske. Jeg opbevarer dem på køl i en lufttæt beholder.
Kh AC
De trøfler her skal bare være en fast del af min julehygge-pakke i år:-)
Det lyder som en fantastisk ide :)
Hvor ser de trøfler dog lækre ud.
Herhjemme er de selvgjorte trøfler absolut en af julens spiselige højdepunkter. Men også det at lave dem, holder jeg af.
Det er også et rigtig hyggeprojekt, synes jeg :)
Tak, det er helt vildt, så hurtigt du opfylder ønsker om julegaveinspiration. Jeg skal nok bytte gaverne allerede i starten af december. Tror du ikke de her vil have for kort holdbarhed ift. det?
Og et helt andet spørgsmål, sidste jul lavede jeg flere forskellige karameller. Nogle opbevarede jeg inde, andre ude i kulden. Men de skiftede konsistens, efter nogle uger mistede de deres seje bid. Især de karameller som var bløde og lækre, mens de seje holdt i længere tid. Senere har jeg undgået det ved at fryse dem, men det kan man jo ikke med en gave. Er det noget du har nogle erfaringer med?
Kh.
Anne-Marie
Jo, det tror jeg ikke de kan klare … desværre.
Jeg har heller ikke oplevet at have karameller så længe, så det skal jeg ikke kunne sige ;)
Ellers så er det måske en ide med disse bodyscrubs: http://www.valdemarsro.dk/diy_projekter/ – og ellers så kommer der nok snart nye ideer her på bloggen :)
Kh AC
Hvor er de bare fine! Dejligt, at se guldstøvet in action :-). Rigtig god dag til dig. KH Dorte
Jeg har mange søde planer med det guld i de næste måneder.
Julie mener også at vi skal komme det på hvad som helst, og spurgte mig i morges om der ikke skulle lidt guld på havregrøden ;) – det skulle der så alligevel ikke lige :)
Jeg er så glad for det guldstøv – og skal nok lige fortælle lidt mere om det på blogge snart ;)
Ha´ en skøn dag!
Kh AC