Påskeæg med nougat
Hjemmelavede chokolade påskeæg med nougat er super lækre og et hit hos min datter, som ikke er så begejstret for marcipan, men som er vild med nougat.
Når man laver hjemmelavede påskeæg, så kan man også godt lade sig inspirere af den dejlige hjemmelavede julekonfekt, for at få gode ideer til nogle lækre påskeæg til påskeferien.
Her får du en lækker og nem opskrift på påskeæg med nougat, uden marcipan.
Prøv også: min opskrift på påskereder >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 6 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Påskeæg med nougat
- 200 g nougat
- 100 g mørk chokolade
- 50 g hasselnødder, grofthakkede
- 200 g mørk chokolade, tempereret
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Temperer den mørke chokolade og fyld den i 12 chokoladeforme. Hæld det overskydende chokolade fra på et stykke bagepapir og gem det til en anden dag eller til chokoladekage. Lad chokoladen størkne, stil den eventuelt i køleskab i 5 minutter.
Smelt nougat og chokolade i en lille kasserolle ved lav varme og rør det godt sammen med hasselnødder. Lad det køle af til stuetemperatur og fyld i chokoladeskallerne. til lidt under kanten, hvis chokoladeskallerne skal kunne samles.
Lad det størkne i 30 minutter på køkkenbordet.
Bank chokoladeformene ud. Lun chokoladekanten og luk påskeæggene sammen to og to til lukkede chokoladeæg.
Er det blød nougat, der menes?
“Fyld chokolade i forme”? Skal det ikke blive til skaller?
Forundret farmor
Det er helt korrekt som det står i opskriften.
Den mørke temperede chokolade skal først fyldes i formene og skal derefter hældes ud, hvorefter chokoladen skal størkne og dermed blive til skaller der holder på nougatfyldet.
Kh Ann-Christine
Det ser rigtig lækkert ud, og jeg har også tænkt mig at prøve og lave det, men jeg mangler nogle forme. Hvor har du købt dine?
Jeg mener det var i kunst og køkkentøj her i Aarhus, men de kan købes hos flere isenkræmmere og online
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Nomnom dem med dolce latte de lyder toplaekre :-)
Det er de også – det var favoritten herhjemme ;)
Dine påskeæg er superlækre! Jeg var jo så heldig at komme på besøg til første runde påskeæg. . -uhm! siger jeg bare :-)
Søde mor, det var så hyggeligt!
Mmm det lyder lækkert med dulce lerche fyld! Den skriver jeg mig bag øret til julekonfekten ;)
God påske!
Rigtig god påske til dig også, Ida :)