Chokolade Panna Cotta
Chokolade panna cotta med både mørk og hvid chokolade i en fløjlsblød og cremet flødecreme. Det er så lækkert, nemt at tilberede i forvejen og ser smukt ud at servere for gæster eller familien en dejlig aften, efter en god middag.
Vælg endelig en chokolade, som du synes smager rigtig dejligt, for den får virkelig lov at komme til sin ret i denne enkle dessert.
Prøv også: min bedste chokoladekage opskrift >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokolade Panna Cotta
- Mørk chokolade panna cotta
- 2 ark husblas
- 4 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- 40 g sukker
- 70 g mørk chokolade, finthakket
- Hvid chokolade panna cotta
- 1 ark husblas
- 0,50 vaniljestang
- 2 dl piskefløde
- 0,50 dl sødmælk
- 50 g hvid chokolade, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mørk chokolade panna cotta
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Varm piskefløde, sødmælk og sukker op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen. Vrid husblas for vand og kom dem i gryden. Rør godt rundt, til husblassen er helt smeltet.
Hæld den varme flødeblanding over finthakket mørk chokolade og rør, til chokoladen er helt smeltet. Vil du gerne have panna cottaen med skrå kant, så stil glassene i et fad og fold et klæde tæt omkring og sæt glassene på skrå, inden du hælder cremen i. Hæld forsigtigt den mørke chokoladecreme i glassene og stil dem på køl i min. 4 timer.
Hvid chokolade panna cotta
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, kom dem i en gryde sammen med piskefløde og sødmælk og varm det op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen. Vrid husblas for vand og kom den i den varme vaniljecreme. Rør godt, til husblassen er helt smeltet.
Hæld flødeblanding over finthakket chokolade og rør, til chokoladen er helt smeltet. Lad cremen køle af til stuetemperatur, rør den igennem og hæld den forsigtigt i glassene ovenpå den mørke chokolade-panna cotta. Sæt glassene på køl i minimum 3 timer inden servering.
Hej Ann-Christine
Først og fremmest tak for en fantastisk side. Valdemarsro er altid det første sted, jeg tjekker, hvis jeg skal lave noget nyt. 😊
Jeg vil have afprøvet denne Panna Cotta. Den ser god ud. Men jeg synes nogle gange hvid chokolade bliver lidt for sød. Tror du det ville være godt med lid frysetørret hindbær i den hvide creme (og hvor meget?), eller skal jeg nøjes med at pynte med det ovenpå?
Du kan måske lave en frisk syrlig hindbærgele til at hælde på den stivnede hvide panna cotta? det vil være lækkert :)
Men ellers et drys frysetørret hindbær passer også smukt til og vil smage dejligt :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg er bekymret for om min penna cotta mørk chokolade sætter sig ordentligt? Den er ikke flydende men den har ikke sat sig helt endnu efter ca 5 timer?
Jeg synes at den mørke chokolade danner bundfald. Er dette normalt, og kan det undgås?
Det kan ske, hvis den ikke er smeltet helt ensartet sammen med fløden, så den skiller en smule med hvad der ligner små grynede chokolade stykker. Måske har fløden ikke være helt varm nok, men du kan afhjælpe det ved at blende den hurtigt med en stavblender, blot du passer på ikke at blende luft ind i cremen
Kh Ann-Christine
De er super lækre… opskrift afprøvet ✔️
Syntes dog at det gover nogle pænt store portioner :) Havde også svært ved at få det til at stivne nok til at kunne hælde den hvide over så jeg lavede dem vandrette
Skal lige forstå opskriften rigtigt: den mørke pannacotta skal på køl i mindst 3 timer før den hvide hældes i glasset – skal den derefter på køl igen i 3 timer inden servering?
Ja, det er korrekt. Ellers bliver ikke delt pænt i glasset, men vil flyde sammen.
Kh Ann-Christine
Når chokoladen skal køle i 3 timer inden den hvide pannacotta kommer i og det også bagefter skal køle i 3 timer, vil du så ikke ændre tidsangivelsen til 6 timer? For jeg kiggede på tidsangivelsen for at se hvornår jeg senest skulle starte, og det er jo så nu for sent.
Jeg har lidt bøvl med at vanilje korne samler sig i bunden af den hvide panna cotta, når den køler af i køleskabet. Gør jeg noget forkert?
Hej Laura,
det er ret almindeligt at det sker, og det kan afhjælpes af at røre den godt igennem efter den er kølet af og lade den stå lidt, røre igen og derefter hælde den over chokoladepannacottaen – se også tippet under opskriften
Kh AC
Det kniber med at chokocremen vil stivne nok til at jeg tør hælde den hvide creme oven i så de bliver så fine som dine på billedet.
Skal jeg bare have tålmodighed?
Tak for dine fantastisk lækre opskrifter- du er så inspirerende ” at have med i køkkenet ”
Kh
Anna
Hej Anna,
Jeg tror blot det er at lade dem vente lidt længere tid før du hælder det forsigtigt på.
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC
Jeg har en del blød nougat til overs fra julen. Kan jeg bruge det til Pana Cotta?
Eller måske du har en anden god ide til at få brugt nougaten ?
Ja, det tror jeg vil være virkelig lækkert! Du kan blot smelte det i flødecremen i stedet for chokolade
God fornøjelse
Kh AC
Ser super lækkert ud :)
Kan den laves dagen før den skal spises?
Og kan man bruge lys chokolade (eller bliver det for vammelt?)
Den kan sagtens laves dagen før. Jeg vil forslå den med omkring 60-70 % chokolade, da fløden og sukkeret gør sin del også. Så selv om man ellers foretrækker mælkechokolade, så oplever jeg den fungere fint.
Kh AC
Det lyder super – glæder mig til at prøve det :)