Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-panna-cotta/ Dessert Efterår, Festmad, Forår, Kager og søde sager, Nytår, Nytårsdessert, Sommer, Vinter

Chokolade Panna Cotta

Chokolade panna cotta med både mørk og hvid chokolade i en fløjlsblød og cremet flødecreme. Det er så lækkert, nemt at tilberede i forvejen og ser smukt ud at servere for gæster eller familien en dejlig aften, efter en god middag.

Vælg endelig en chokolade, som du synes smager rigtig dejligt, for den får virkelig lov at komme til sin ret i denne enkle dessert.

Prøv også: min bedste chokoladekage opskrift >>

Chokolade Panna Cotta
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT8HPT60M4
Ingredienser
  • Mørk chokolade panna cotta
  • 2 ark husblas
  • 4 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 40 g sukker
  • 70 g mørk chokolade, finthakket
  • Hvid chokolade panna cotta
  • 1 ark husblas
  • 0,50 vaniljestang
  • 2 dl piskefløde
  • 0,50 dl sødmælk
  • 50 g hvid chokolade, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Mørk chokolade panna cotta
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Varm piskefløde, sødmælk og sukker op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen. Vrid husblas for vand og kom dem i gryden. Rør godt rundt, til husblassen er helt smeltet.

Hæld den varme flødeblanding over finthakket mørk chokolade og rør, til chokoladen er helt smeltet. Vil du gerne have panna cottaen med skrå kant, så stil glassene i et fad og fold et klæde tæt omkring og sæt glassene på skrå, inden du hælder cremen i. Hæld forsigtigt den mørke chokoladecreme i glassene og stil dem på køl i min. 4 timer.

Hvid chokolade panna cotta
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, kom dem i en gryde sammen med piskefløde og sødmælk og varm det op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen. Vrid husblas for vand og kom den i den varme vaniljecreme. Rør godt, til husblassen er helt smeltet.

Hæld flødeblanding over finthakket chokolade og rør, til chokoladen er helt smeltet. Lad cremen køle af til stuetemperatur, rør den igennem og hæld den forsigtigt i glassene ovenpå den mørke chokolade-panna cotta. Sæt glassene på køl i minimum 3 timer inden servering.