Chokolade og karamel popcorn


Lækre chokolade og karamel popcorn som er lidt anderledes end de klassiske popcorn med salt.
Det er super nem og lækker slik, som er et fint supplement til alt det lidt tungere juleslik og konfekt og skønt at samles om sådan en skål til en god julefilm og hyggestund.
Brug lige den chokolade du bedst kan lide.
Prøv også: Opskrift på lækre krydrede popcorn >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokolade og karamel popcorn
- 1 dl majskorn til popcorn
- 1 spsk smør
- 1 tsk olivenolie
- Karamel
- 1 dl piskefløde
- 50 g sukker
- 1 spsk glukosesirup
- 0,25 tsk salt
- 60 g mørk chokolade, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom majskorn i en gryde med smør og olie og låg på gryden og pop dem ved høj varme til næsten alle er poppet.
Kom alle ingredienserne til karamellen i en gryde for sig. Kog op og lad det simre ved middelvarm under jævnlig omrøring i 5-10 minutter.
Karamellen skal være blød og lækker, og skal kunne størkne let, når den tages op på en ske og køles af.
Temperer chokoladen ved at smelte halvdelen af chokoladen i et vandbad. Tag af skålen af varmen og tilsæt den halvdel chokolade i. Rør til det er ca 29 grader.
Karamel, og chokolade kommes i hver deres kræmmerhus lavet af bagepapir. Drej spidsen om og sæt dem evt i et glas – så er der mere styr på dem.
Popcornene spredes ud på en bradepande beklædt med bagepapir.
Fordel striber af karamel og chokolade udover popcornene. Lad det køle af og så er de klar til at blive spist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej det kan godt være at jeg har overset det, men hvor meget chokolade bruger du? Vh jeanette
Mener det passer med omkring 60 gram i alt :)
Har siddet og savlet over dette billede af de popcorn i flere dage nu!
OMG de ser bare SÅ fantastisk gode ud. Har dog ikke til at jeg kan måle temperatur på chokoladen, så vil høre dig om det er meget nødvendigt at følge de forskellige temperature du skriver, eller om jeg bare kan smelte chokoladen lige så stille?
Vil også lige rose dig for dine fantastiske opskrifter. Bliver SÅ inspireret af dem.
Mange hilsner fra
Sarah :-)
De er også så lækre :)
Du kan evt gøre lige som jeg gør her: http://www.valdemarsro.dk/rocky-road/ det er nemmere og fungere perfekt.
Hvis man bare smelter al chokoladen på en gang, så kan den godt blive grålig når den stivner igen.
Tusind tak for de super søde ord, det er jeg rigtig glad for!
Kh AC
De bedste ønsker om god bedring til Julie! Synd for det lille Pus! Bare i nu ikke alle fire skal prøve det..
Og tæt er vi nu på et af årets højdepunkter! Man må indimellem dreje omkring sig selv for at nå det hele..
Her er der duftende rent efter gulvene har fået en omgang! At der ligger noget støv rundt omkring, synes jeg ikke er så vigtigt lige nu. Den skal stå på max hygge her i juletiden. Når dagene bliver lysere, er det også nemmere at se støv og skidt.
Mange tak for god læsning og inspiration her på bloggen :-)
Glædelig jul!
Du er sød , mor! Julie er frisk igen, er hæs og hoster lidt, men ingen feber i dag. Heldigvis :)