Chokolade muffins


Jagten på de perfekte chokolademuffins er herlig og her får du min bedste opskrift på lækre smovsede og svampede chokolademuffins med en rigtig god krumme og spækket med god chokolade.
De er allerbedst frisktbagte, når de er en anelse lune, saftige i krummen og en anelse snasket inden i. Men de kan nu også fint holde sig til dagen efter og man kan helt frit nyde dem som de er eller toppe dem med en lækker frosting alt efter smag og behag.
Prøv også: min opskrift på brownies >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokolademuffins
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 170 g sukker
- 125 g smør
- 140 g mørk chokolade, finthakket
- 1 dl mælk
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 165 g hvedemel
- 10 g usødet kakao
- 1,50 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk æg, vaniljesukker og sukker, til det er lyst og luftigt.
Smelt smør i en gryde ved lav varme og tag derefter straks gryden af varmen. Kom den finthakkede chokolade i gryden og rør, til chokoladen er smeltet.
Kom chokolade- og smørblandingen i skålen med æg og sukker og pisk det sammen. Tilsæt derefter mælk og cremefraiche og halvdelen af den grofthakkede chokolade og rør det sammen.
Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen.
Fordel dejen i muffinforme og drys den sidste halvdel af chokoladen over kagerne. Bag dem i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle af på en bagerist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg og min klassekammerat bagte disse muffins, da vi havde “Den store bagedyst” i sidste madkundskabstime i 8. klasse – og vi vandt!
Vi pyntede vores muffins med nutella og M&M’s.
Vi fik især ros af lærerne for, at muffinsene var “rigtig dejligt luftige”. Dommerne var to madkundskabslærere og skolelederen. Vi takker for denne gode opskrift.
Hilsen to drenge i 8. klasse.
Hej med jer,
Mange tusind tak for jeres søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg virkelig glad for!
Det lyder også som en super hyggelig time i skolen :)
Kh Ann-Christine
Kan man bruge flydende margarine istedet for smør? Hvis ja, hvordan så i forhold til at varme op og smelte chokolade deri?
Hej Signe
Jeg har ikke erfaring med at bruge margarine, så det må komme lidt an på en prøve :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Super lækkert, jeg må i gang til klasse-uddeling;o)! Har du en opskrift på smørcreme eller frosting, der passer? Jeg synes ikke, jeg kan finde en;)
Hej Sara
Hvor lækkert!
Jeg har en rigtig lækker frostning her: https://www.valdemarsro.dk/cupcakes-med-marcipan/ den kan du evt tilføje en spsk mørk kakao til flormelis
God fornøjelse
Kh Ann-Christine