Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-muffins/ Cupcakes og Muffins Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager

Chokolade muffins

Jagten på de perfekte chokolademuffins er herlig og her får du min bedste opskrift på lækre smovsede og svampede chokolademuffins med en rigtig god krumme og spækket med god chokolade.

De er allerbedst frisktbagte, når de er en anelse lune, saftige i krummen og en anelse snasket inden i. Men de kan nu også fint holde sig til dagen efter og man kan helt frit nyde dem som de er eller toppe dem med en lækker frosting alt efter smag og behag.

Prøv også: min opskrift på brownies >>

Chokolademuffins
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT20M12
Ingredienser
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 170 g sukker
  • 125 g smør
  • 140 g mørk chokolade, finthakket
  • 1 dl mælk
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 165 g hvedemel
  • 10 g usødet kakao
  • 1,50 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk æg, vaniljesukker og sukker, til det er lyst og luftigt.

Smelt smør i en gryde ved lav varme og tag derefter straks gryden af varmen. Kom den finthakkede chokolade i gryden og rør, til chokoladen er smeltet.

Kom chokolade- og smørblandingen i skålen med æg og sukker og pisk det sammen. Tilsæt derefter mælk og cremefraiche og halvdelen af den grofthakkede chokolade og rør det sammen.

Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen.

Fordel dejen i muffinforme og drys den sidste halvdel af chokoladen over kagerne. Bag dem i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 20 minutter, til de er gennembagte i midten.

Lad dem køle af på en bagerist.