Chokolade Lagkage
Lækker og smovset chokoladelagkage med et cremet fyld af luftig chokolademousse og toppet med bær og flødeskum. Chokoladelagkagebundene er smovsede og holder sig lækre længe og den cremede mousse er så god sammen med.
Uhm, den er god! En mættende og fyldig lagkage.
Skøn at servere til gæster, fødselsdagsfester, det dejligste kagebord og festlige lejligheder, hvor der hører sig en skøn lagkage til og så er den dejlig for den kan laves i god tid og kagebundene kan bages i forvejen.
Prøv også: opskrift på Valnøddelagkage >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 10 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladelagkage
- Lagkagebunde
- 150 g smør
- 50 g mørk chokolade
- 4 æg
- 1 vaniljestang, kornene herfra
- 150 g sukker
- 80 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- 1 spsk usødet kakao
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Mælkechokolademousse
- 2 ark husblas
- 2 æggehvide
- 2,50 dl piskefløde
- 125 g mælkechokolade, finthakket
- 3 æggeblomme
- 50 g sukker
- Pynt
- 4 dl piskefløde, pisket til skum
- 125 g jordbær
- 125 g blåbær
- 125 g hindbær
- 1 håndfuld frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Chokoladelagkagebunde
Smelt smør i en gryde ved lav varme, tag gryden af varmen og rør chokoladen i.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive og luftige.
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud med en kniv og bland dem med sukker. Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Pisk smeltet smør og chokolade i blandingen.
Bland hvedemel, mandelmel, kakao, bagepulver og salt sammen, vend det i dejen og rør dejen godt igennem. Vend først 1-2 spsk af æggehviderne i dejen. Fold derefter nænsomt resten af de luftigt piskede æggehvider i dejen uden at slå luften ud af dem.
Fordel dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden og glat dejen ud med en palet. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 40 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen i springformen og del kagen i to lagkagebunde.
Mælkechokolademousse
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk æggehvider luftige og stive. Pisk fløden til en luftig flødeskum. Smelt chokoladen i et vandbad ved lav varme.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Vrid husblas for vand og smelt den ved lav varme i en gryde med 1 spsk vand. Tag gryden af varmen, lad det køle lidt af og rør 2 spsk æggesnaps i den smeltede husblas. Pisk derefter blandingen i skålen med æggesnaps. Pisk langsomt den smeltede chokolade i æggesnapsen og vend derefter forsigtigt flødeskum i lidt efter lidt. Rør 2 spsk stiftpiskede æggehvider i chokolademoussecremen og fold derefter resten af æggehviderne i chokolademoussen.
Saml kagen
Læg den nederste lagkagebund tilbage i den rengjorte springform. Sæt kageplast eller en strimmel bagepapir indvendigt i formen og fordel chokolademousse i formen. Sæt kagen i køleskabet i 2 timer. Læg den øverste lagkagebund på kagen og stil den på køl igen i min. 2 timer.
Fyld flødeskum i en sprøjtepose med stjernetylle, sprøjt flødeskumstoppe på siderne af lagkagen og pynt med flødeskum, bær og mynte på toppen inden servering.
Kære Ann-Christine
Jeg har forgæves ledt efter opskriften på en lagkage fra dig, som jeg lavede for nogle år siden.
Det var en lagkage hvor cremen var rørt af mascarpone, smeltet chokolade og noget fløde. Den var vidunderlig.
Kan du hjælpe mig med at finde den igen?
Mvh Anne
Kære Anne
Jeg har den ikke længere og har desværre ikke gemt den – da jeg ikke synes “den makkede helt ret” og blev som jeg gerne ville have den efter flere tests – men jeg har på min liste at jeg skal lave en ny med chokolade, mascarpone og smeltet chokolade :)
Kh Ann-Christine
Hej
Skønne opskrifter
Jeg vil bage den chokolade kage til fødselsdag. Vi bliver ret mange, og skal derfor lave 5 af lagkagerne, som jeg vil fryse ned med mousse . Jeg kunne se, at der tidligere skrevet, at man godt kan. Kan man også fryse kagerne pyntet med fløde skum ??
Hvordan er det bedste at lade lagkagerne tø op, er det dagen før i køleskabet eller samme dag stuetemperatur ? I forhold til pynt kan jeg sprøjte flødeskum dagen før , da jeg ikke havde ret meget tid på selv dagen. Hvis ja; skal kagerne være tøede helt op inden jeg kan sprøjte flødeskum på
Jeg skal bruge kagerne lørdag. Kan jeg gør det, at jeg tager kagerne ud af fryseren fredag tidlig morgen ( ved ikke , om de skal være i køleskabet eller stuetemperatur ) sådan jeg kan pynte dem med flødeskum senere om fredagen ( om aften f.eks ) så de kan stå i køleskabet klar til servering lørdag uden at flødeskummet begynder at miste formen eller løbe ned ad kagen(.
Mange tak, og undskyld alle de spørgsmål
Vh
Dalila
Hej Dahlia
Mange tak for din søde hilsen.
jeg har ikke prøvet at pynte med flødeskum før frys, så det tør jeg ikke sige – og jeg ville lade dem tø helt op inden flødeskum, da der ellers er risiko for at kondens vil få flødeskummen til at glide af kagen.
Jeg vil anbefale at lade dem tø op i køleskabet og vil sætte dem i køleskabet dagen før de skal pyntes, så bør de være tøet helt op. Du kan evt tage dem ud af køl en times tid før de skal pyntes.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg må bestemt prøve denne kage. Tror du ikke, at man kan samle kagen med mousse i god tid og så fryse det hele, så det kun er pynten, der mangler på selve dagen?Normalt kan mousser jo godt tåle frys.
Hej Helle
Jo, det kan den sagtens :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave bunde og mousse delene, og så pynte med fondant ovenpå istedet? Og så bare smøre op med en chokolade smørcreme?
Tak for altid gode opskrifter
Ja, det kan du sagtens gøre
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Kan man vælge udelukkende at bruge mandelmel istedet for både hvedemel og mandelmel?
Det er til glutenallergi 😅
Jeg tror ikke at kagen vil hæve så godt op og blive luftig med mandelmel alene.
Måske med en blanding af havremel og rismel, fx? eller … jeg har ikke testet det, så skal ikke kunne give et 100% sikkert alternativ, men du må endelig prøve dig frem.
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Bruger du alm æg eller pasteuriseret æg til din mousse? Vh Linda
Jeg har skrevet lidt nærmere om det her: https://www.valdemarsro.dk/tag/aeg/
Kh Ann-Christine
Mine lagkagebunde er ikke hævet så meget, slet ikke som det ser ud på dit billede. Jeg var meget forsigtig med temperatur på smør før det blev blandet i æggeblomme massen, men den blev stadig helt karamelagtig og tung.
Kan du mon have rørt dejen for længe, så kan den nemlig godt blive tung?
Kh Ann-Christine
Hej igen :-)
Tak for svar! Jeg kom til at tænke pp om det kan være fordi jeg blandede hele melblandingen med æggesnapsen først, og bagefter forsøgte at vende æggehviderne i? Jeg synes det er det der står, men kan det passe? Eller skal mel og æggehvider mon i på skift?
Det skal endelig ikke i på skift, så falder luften ud af hvedemelet og det bliver nok lidt mærkeligt i konsistensen også.
Jeg tænker at enten er dejen rørt for meget med hvedemelet, eller rørt for meget med æggehviden, så luften er slået ud af hviderne
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Dejlige opskrifter og forrygende hjemmeside. Bruger den ret så meget.
Vedr. Dine kager med mousse, har du prøvet at skifte hvedemel ud med?? når der er en der har glutenallergi?
De bedste fanhilsner
Hanne
Hej Hanne
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre.
I fx denne hindbærmoussekage kan du prøve at skifte hvedemel ud med havremel og mandelmel 50/50.
Men jeg har ikke testet at skifte ud med glutenfrit mel i kagerne, så det er endelig at eksperimentere lidt med det.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg er ikke vant til at bruge kageplast. Hvilken højde vil du anbefale til denne kage? Jeg kan se, at det overordnet set enten er 8 cm højt eller 15 cm højt.
Tak for hjælpen
Hej Sara,
Jeg køber altid selv det højeste, for så er det mest anvendeligt til cheesecakes, lagkager og hvad man ellers finder på.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for en lækker opskrift :-) Hvor lang tid i forvejen kan cremen laves og stilles på køl? Mvh Line
Cremen skal fyldes i lagkagen med det samme og den samlede kage kan holde sig på køl i minimum 1 dag
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan jeg komme en frugt mousse i kagen,
I stæden for Chokolade mousse.
Ja, det er helt op til dig. Frugt eller bærmousse vil også være lækkert :)
Kh Ann-Christine
Hej!
Du havde på et tidspunkt en chokoladelagkage hvor jeg mindes at der skulle mascarpone i cremen inden i… Og så skulle lidt af cremen på toppen af kagen også.. Er den opskrift ikke tilgængelig mere? Når jeg finder billedet der var til opskriften går den ind på denne opskrift. Nu håber jeg at denne opskrift er ligeså god🤩🤩🤩
Eller det er alle dine opskrifter .. Så hvorfor skulle denne ikke også være 🤩
Hej Ann-Christine,
Du har tidligere haft en chokoladelagkage hvor der skulle mascarpone i ‘moussen’ (og som du havde lavet til dine børns fødselsdag) – Jeg kan ikke længere finde den opskrift på siden – Kan du dele den igen?
Se gerne svar længere oppe i kommentarfeltet til Camilla :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Kan jeg erstatte mælkechokolade med mørk chokolade i moussen?
Med venlig hilsen Mille
Ja, det kan du godt, den bliver knap så sød, men stadig skøn og dejlig :)
Lavede kagen til en familiefødselsdag i dag, men chokolademoussen blev aldrig rigtig fast, selvom den var på køl i køleskabet hele formiddagen og det meste af eftermiddagen. Derfor endte kagen med at være lidt smattet. Jeg mistænker, jeg har gjort noget forkert med husblassen, men jeg er ikke helt sikker. Har du et bud? Smagen fejlede i øvrigt ikke noget!
Hej Jesper,
Det kan være husblassen, men det kan måske også være æggehviderne der ikke har været pisket nok eller har mistet luft hvis de blev rørt for grundigt i moussen.
Eller at chokoladecremen har været for lun, da flødeskummet blev rørt i.
Kan det give mening?
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Mange tak for svar. Ja, det giver rigtig god mening. Jeg tror, jeg vil prøve bare at lave chokolademoussen igen med dine kommentarer in mente og se, om jeg kan få det til at stivne ordentligt :)
Hej Ann-Christine
Jeg har en datter der bliver 7 år, og hun vil gerne have den her kage, men hun har også ønsket om en frugt-mousse. Kan jeg erstatte chokoladen med opkogt frugt? og så lave den et lag højere? Eller bliver det mærkeligt?
Mvh. Sidsel
Skønt ♡ Du kan godt variere den med en kombination af denne kage og denne: https://www.valdemarsro.dk/hindbaermoussekage/
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Tusind tak :D Og tak for en god hjemmeside :D
Hej Ann-Christine.
Jeg vil gerne lave denne kage til mine kollegaer, men den skal være til 20/22 pers.
Hvor stor en form vil du ca. regne med jeg skal bruge ( har en firekantet form ,som kan udviges) skal lige sige at jeg skal gå med kagen til job,så kan ikke lave 2 🙂
På forhånd tak.
Margareth
Min dej bliver helt tung og nærmest karamelagtig før jeg putter de stive hvider i, hvilket gør det umuligt at blande det sammen uden at slå luften ud af hviderne. Har jeg pisket æggesnapsen for meget?
Det kan også være dit smør har været for varmt, så det har tyknet æggesnapsen for meget. Har du smeltet smørret ved lav varme (på mit komfur sætter jeg varmen til max 2 ud af 9) når jeg smelter smør.
Kh Ann-Christine
Hejsa!
Under tips’ne ser det ud til, at man ikke bare kan bage bundene men også at man kan samle kagen i forvejen. Det ville være genialt. Er det rigtigt forstået? Og vil du så anbefale at vente med at pynte den med flødeskum udenpå? – eller bliver kan mon så tør?
Ja, det er helt rigtigt :)
Jeg ville vente med at pynte dem med flødeskum til samme dag, men det kan fint gøres nogle timer før servering.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej 😊
Jeg vil meget gerne bage denne flotte kage til min datters fødselsdag, men har brug for at bage kagen ca en uge før hvis muligt og så fryse den ned. Hvor længe kan bundene fryses og hvor lang tid skal de tø op i køleskabet?
Hilsen Annette
Hej Annette
Det lyder dejligt! Du kan læse om frysning og optøning her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/#holdbarhed_frysning
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak for en skøn blog med mange skønne opskrifter.
Kan jeg undlade hvedemel og så “nøjes” med mandelmel i stedet?
DBH
Signe
Tak for din søde hilsen :)
Den vil nok blive noget anderledes i konsistensen og jeg har ikke testet den kun med mandelmel.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej 😊 synes der har været en anden opskrift på en chokolade lagkage hvor midten ikke var mousse men i stedet en chokolade creme. Den kan jeg pludselig ikke finde🤔
Ja, det var en ældre opskrift, som jeg har valgt at fjerne og stramme op, for den tidligere opskrift på creme fungerede ikke super godt og lagkagebundene er nu meget bedre ♡
Vil du gerne lave med chokoladecreme rørt med mascarpone, så vil jeg anbefale at du laver en chokoladecreme – mørk eller lys efter smag, efter denne opskrift: https://www.valdemarsro.dk/chokoladecreme/
. Lader det køle helt af i minimum 4 timer og derefter rører det med mascarpone. Det vil være super lækkert
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak det vil jeg prøve 😊
Hej,
Hvor meget piskefløde skal der i moussen? Er det 1,5 dl eler 2,5 dl?
Tak for en dejlig blog og skønne opskrifter.
Mvh
christina
2,5 dl – det er rettet nu :)
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hejsa! :-)
Hvad skal den sidste tredjedel af chokolademousecremen?
Og i ingredienslisten står der både 2,5 dl piskfløde og 1,5 dl piskefløde, så dette er jeg lidt forvirret over.
Mvh Louise
Det er rettet nu :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mange tak :-)
Hvad med den sidste tredjedel af moussen? (Der står at 2/3 skal fordeles mellem bundene)
Mvh Louise
Det skulle også gerne være rettet :)
Kh AC