Chokolade Granola
Knasende sprød Chokolade Granola til morgenmad er et stort feriehit hos mine børn. I vores ferier må alting gerne være lidt ekstra godt og jeg laver gerne en portion af min chokolade granola som smager helt vidunderligt til morgenmad og små søde snacks i løbet af dagen. Når granola tilsættes chokolade får den selvsagt en lækker chokoladesmag, men den bliver også ekstra sprød og knasende, hvilket er ret lækkert!
Vi nyder den lækre granola med chokolade morgenmaden til skyr, ymer eller køleskabsgrød, men den er også virkelig lækker som topping på morgenmadsvafler toppet med skyr og friske bær.
Prøv også: min opskrift på kærnemælksboller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 12 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokolade Granola
- 200 g grovvalset havregryn
- 75 g mandler, meget grofthakkede
- 100 g hasselnødder, eller pekannødder
- 50 g cashewnødder
- 50 g solsikkekerner
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 50 g honning
- 75 g mørk chokolade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland alle de tørre ingredienser sammen på en bageplade med bagepapir. og hæld honning over.
Bag i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft i cirka 30-45 minutter til det er gyldent og dufter dejligt. Rør et par gange undervejs.
Tag den færdigristede granola ud af ovnen og fordel straks den mørke chokolade i den varme blanding og lad det smelte ned i granolaen. Rør det igennem, så chokoladen fordeles godt.
Lad det køle helt af på bagepladen og kom derefter i et lufttæt glas med låg.
Fantastisk granola. Har dog lidt svært ved at blande chokoladen. Det er 80 %. Hvilken chokolade bruger du?
Kh EJ
Hej Eva
jeg bruger som regel valhrona – med en kakaoprocent på mellem 54-60 %. Du kan hakke chokoladen fint inden du vender den i den varme granola
Kh Ann-Christine
Hvad spiser dine børn til morgenmad til dagligt? Har svært ved at finde sunde ideer.
I hverdagene den seneste tid har rugbrød med salat, spinat og spejlæg hittet stort hos min datter til morgenmad – hun laver det selv.
– og havregryn med rosiner, mandler, hasselnødder og mælk til min søn er et evigt hit.
Du kan evt prøve at vise dem denne side: https://www.valdemarsro.dk/morgenmad-brunch/ og tale sammen om hvad der kunne være lækkert til hverdage.
Der er forskellige slags grød, boller, retter med æg og andet – både til hverdag og weekend.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Mums, granola med chokolade. Det skal prøves. Jeg laver tit din almindelige granola og den er altid et hit. Mon ikke denne her er endnu bedre.
Du og din familie må have en fantastisk påske.
Den er helt perfekt til at få skabt lidt ekstra ferieluksusstemning ved morgenbordet ;)
Rigtig god påske til dig og din familie også ♡
Kh AC
Hej, det ser godt nok lækkert ud:) hvor har du de fine blå tallerkner? Er de fra Borste? God påske
De er fra Bloomingville :)
Rigtig god påske
Ej hvor lækkert. Har stort set det hele. Mine havregryn og dog finvasket. Men sidder lige og tænker om jeg kan bruge mine cornflakes fra iasis som er mindre lidt tykkere og sprøde idet. Det var måske et forsøg værd
Jeg har ikke prøvet med cornflakes i granola, men tror det kan blive ganske fint og så supplere op med finvalset havregryn også.
Ser så lækkert ud. Vi bor pt. i Kina, og der kan man desværre ikke købe alle de lækre råvarer, som du viser her på siden. Det må vente til vi atter vender hjem til Danmark. Måske jeg kunne prøve med honning og smeltet chokolade i stedet for ??
Du kan sagtens bruge honning og chokolade hver for sig til opskriften også :)
Sad lige og læste denne opskrift, da manden spurgte. Hvad laver du? Så viste jeg ham opskriften. Og nu skal jeg ud at handle noget honning med chokolade ?tror den er godkendt på forhånd
Hvor dejligt! Rigtig god fornøjelse med den! ♡