Tripple chokolade cupcakes
Disse chokolade cupcakes er bogstavlig talt fyldt til randen med chokolade. Mørk chokolade, mælkechokolade og hvid chokolade i en skøn forening. Man kunne også snildt komme en håndfuld pecannødder i, det vil være et skønt twist på opskriften, som jeg selv vil prøve næste gang.
Arbejdstid 15 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokolade Cupcakes
- 230 g sukker
- 3 æg
- 0,33 tsk vaniljepulver, eller en hel vaniljestang
- 175 g mørk chokolade
- 150 g smør
- 40 g usødet kakao
- 160 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 0,50 tsk salt
- 2 dl mælk
- 100 g mørk chokolade, hakket, alternativt mælke- eller hvid chokolade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk vanilje, sukker og æg luftigt.
Smelt smør i en gryde ved lav varme og når alt smørret er smeltet, tages gryden af varmen.
I den varme smør røres 175 g mørk chokolade i og det røres godt rundt til al chokoladen er smeltet.
Chokokoladesmøret røres i æggesnapsen sammen med mælk.
I en ren skål blandes mel, salt, kakao og bagepulver og næste al den lækre hakkede chokolade vendes deri (gem en smule til at drysse over til sidst. Melblandingen røres i chokolademassen.
Fordel dejen i 12 muffinsforme af papir, som gerne er placeret i en fast form og drys det sidste hakkede chokolade over alle muffins.
Bag chokolade muffins i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 17-19 minutter.
Go smag. Syntes det er træls de smuldre fuldstændig så man ikke kan tage dem ud af formen uden at det hele går fra hinanden.
Hej Charlotte
Det oplever jeg ikke de gør, hvilken form bruger du mon?
Kh Ann-Christine
Virkelig god opskrift 👌👍 tak for deling. Prøvede en anden opskrift og den nåede ikke denne til sokkeholderne.
Så dejligt at høre du er vild med opskriften :)
Kh Ann-Christine
De bedste af de bedste cupcake
Tusind tak :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Tusinde for en skøn opskrift. Bagte dem i fredags og de er vandvittige gode. Jeg lavede Oreo frosting lavet på smør som topping. De var et hit hos nogle af vores venner :) Det er ikke sidste gang, at jeg bager dem. Det er virkelig brugbart med de tips du kommer med. Jeg er ikke så erfaren en kagebager så for mig er tipsene guld værd tak :)
Kh Hanne
Hej Hanne
Hvor er det dejligt med sådan en sød hilsen! Tusind tak, det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Mine børn mener, at det er de bedste cup-cakes, de har smagt 😊
Mvh Anja
Hej Anja
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for de synes :)
Kh Ann-Christine
Thanks a lot for the recipe. First time Baker. It turned out really well. I could not believe that I made such a delicious and mouth watering cupcakes. ♥️
Har lige bagt 2 portioner. Jeg har ikke varmlufts ovn så ved ikke om det er derfor at bagetiden skulle være længere men endte med 25 min før de ikke længere hang ved. Men de er blevet utrolig hårde på toppen. Er det meningen?
Hej Pernille,
Ved alm ovn skal temperaturen gerne justeres op med ca 20 grader ift varmluft, så hvis det ikke er sket, så skal de have længere tid og måske kan det også gøre at de bliver meget sprøde på toppen
Kh AC
Lækker opskrift:-)
Har du nogensinde lavet dem som minicupcakes og i så fald hvor længe ville du gi dem i ovnen?
Det kan du fint med denne – jeg plejer at give minimuffins omkring 8 minutter, men hold endelig øje, for det kan variere en del fra ovn til ovn
Kh AC
Har altid været fan af dine opskrifter, og nu da jeg har besluttet at ville lave mini chokolade cupcakes med skumfidus frosting, faldt jeg over disse kager. Vil du vurdere om de egner sig til at være “bitte” små (D:ca. 5 cm) og blive frosset indtil de skal spises?
Lyder som en skøn ide, det kan du sagtens – blot endelig giv dem under 10 minutter i ovnen og hold godt øje med dem.
De kan sagtens fryses
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC
Er det vigtigt med æg ?
Hej med dig.
Jeg har lige bagt dine chokolademuffins- med pekannødder. Smagen er superlækker, men de er meget “løse” i det. Jeg håber, de samler sig lidt i nattens løb, som en Brownie ville gøre det. Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men jeg synes dejen var meeeget tynd. Der er også nærmere til 16-17 muffins end til 12 ;-)
Mange hilsner fra Marianne
Kan de bages dagen før? Vil lave dem til min datters fødselsdag, men er i tvivl om man kan bage dem f.eks. aftenen før og så servere dem ved 13-14 tiden næste dag?
Ja, det kan du fint gøre :)
Rigtig god fornøjelse og tillykke med datteren ♡
Kh AC
Kan man fryse dine cupcakes ned?
Ja, det kan du fint gøre :)
Hej, de ser helt vildt lækre ud.. Er det 100 gram af hver chokolade eller 00 gram i alt ?
100 g i alt (men der kan nok godt blive plads til lidt ekstra, hvis du synes ;) )
Uha uha, de ser vildt indbydende ud! Dem må jeg klart i gang med at kokkerere sammen med ungerne. Vi skal jo alligevel bage fastelavnsboller, og så kan man lige så godt fylde fryseren ;-)
Lyder som en fantastisk ide :)
Mums. Den opskrift kom som kaldet, da jeg har lovet mine piger at bage muffins sammen med dem i dag. Tak?
Det var jo helt perfekt! :)
Håber de blev gode
Hvor ser de her chokolade cupcakes bare fine ud. Jeg er vild med, at der er dejlige chokoladestykker i – og så både hvid, mælke og mørke chokolade. Ikke dårligt! Jeg kunne helt sikkert godt spise en lige nu :) Hyg dig med Downton Abbey i aften (og cupcakes).
Det er så skønt at gå all in på alle de lækre chokoladevarianter her ;)
Dejlig aften til dig
Åhhh Downton Abby bedste serie nogen sinde, jeg er så ked af at jeg har set den færdig nu…. og at der ikke kommer flere sæsoner ;0(
Det kan være at man skulle starte forfra.
Ha en dejlig weekend.
Heidi
Den er virkelig bare SÅ skøn, og jeg kommer altså også til at savne den når den snart er slut ;)
Rigtig dejlig aften til dig
Kh AC
tak for opskriften, dem vil jeg bestemt snart bage – elsker chokolademuffins (og mange andre kager!). Fastelavnsboller vil jeg også snart bage, det skal være den version med creme – bagerens dyre fastalavnsboller skuffer altid lidt synes jeg; (øko)hjemmebag er bedst.
Jeg synes også det kan være svært at finde en super skøn fastelavnsbolle, men har nu lidt kig på at komme forbi denne perle her i Aarhus i løbet af måneden hvor de eftersigende skulle have nogle ret gode fastelavnsboller :) Ellers er jeg nemlig også mest til hjemmebag :)