Chokolade Cheesecake
Chokolade cheesecake med saltkaramel og sprød hasselnøddebund smager fantastisk!
Det er et hyggeligt kageprojekt og jeg lover jer at denne chokolade cheesecake er hele indsatsen værd, for den ser både fristende ud og smager lige så godt.
Chokoladeostecremen i kombination med hasselnødder og saltkaramel er så god! – og chokoladebåndet giver et godt sprødt modspil til den lækre kage.
Prøv også: min bedste opskrift på brownie >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 10 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokolade Cheesecake
- Kiksebund
- 150 g digestive kiks
- 50 g hasselnødder
- 100 g smør
- Flødeostcreme
- 2 ark husblas
- 375 g mælkechokolade, finthakket
- 500 g naturel flødeost
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 150 g flormelis
- 1 vaniljestang, kornene herfra
- 3 dl piskefløde
- Saltkaramel
- 125 g sukker
- 70 g mørk sirup
- 1 dl piskefløde
- 1 nip flagesalt
- Pynt
- 100 g mørk chokolade, til chokoladebånd
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
- 15 chokoladekugler
- Derudover
- 1 pakke kageplast
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kiksebund
Kør kiks og hasselnødder fint i en foodprocessor. Tilsæt smør og kør, til det er ensartet. Beklæd en kagering på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden og fordel kiksebunden i formen. Pres den godt sammen og sæt den i køleskabet.
Chokoladeostecreme
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Smelt chokolade over vandbad ved lav varme. Tag af varmen, når chokoladen er smeltet. Rør flødeost, cremefraiche, flormelis og vaniljekorn sammen. Hæld chokoladen i blandingen og rør, til det er en glat creme. Smelt husblassen i en skål over et vandbad. Tag af varmen og rør lidt af flødeostcremen i skålen med husblas. Rør nu blandingen i ostecremen. Pisk fløden til luftig skum og vend den i ostecremen. Fordel cremen over kiksebunden. Glat overfladen og sæt kagen i køleskabet i min. 4 timer.
Saltkaramel
Varm sukker, sirup og fløde op og lad det koge i 5 minutter. Tilsæt salt og lad karamellen køle af i køleskabet i minimum 3 timer.
Chokoladebånd
Temperer chokoladen og fordel tempereret chokolade på en strimmel kageplast. Skrab med en takket skraber til chokolade, på langs så der dannes fine striber. Læg kageplasten over fx to køkkenrullepaprør, så de danner bølger og lad chokoladebåndene størkne. Tag dem forsigtigt af og pynt kagen med et chokoladebånd (resten kan gemmes i en beholder)
Inden servering
Hæld den kolde tykke karamel over kagen lige inden servering. Rul de små chokoladekugler i guldstøv og pynt kagen med dem og chokoladebånd lige inden servering.
Lækker opskrift som skal prøves ❤️
Vil kage og karamel kunne holde sig i køleskabet hvis man laver den tirsdag og den skal spises fredag?
Hej Heidi
den kan fint holde sig, men vent med at komme karamel på til fredag inden servering
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine