Chokolade-banankage med peanuts


Uimodståelig lækker chokolade-banankage med saltede peanuts. Uhm!
Chokolade og banan er et evigt dejligt makkerpar og når man så tilføjer saltede peanuts til ligningen, så jubler smagsløgene ekstra højt! Prøv selv at smøre en lækker surdejsbolle med bananskiver, et drys chokolade og lidt finthakkede peanuts ♡ Det er en svampet kage, som holder sig dejligt saftig i et par dage. Den egner sig godt til at forkæle kollegaer, klassekammerater eller til at være i god tid med bagningen til man får gæster.
Prøv også: min opskrift på klassisk banankage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladebanankage med peanuts
- Chokoladecreme
- 1 dl piskefløde
- 15 g glukosesirup
- 120 g mørk chokolade, finthakkede
- Chokoladebanankage
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 175 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 4 banan, meget modne
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 50 g saltede peanuts, hakkede
- 175 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Til pynt
- 25 g saltede peanuts, hakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Chokoladecreme
Kog piskefløde og glukosesirup op i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, når fløden koger, og rør langsomt den varme fløde med den finthakkede chokolade. Rør, til cremen er ensartet og lækker. Lad den køle af ved stuetemperatur, mens kagen bages.
Chokoladebanankage
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen, til det er ensartet. Mos bananerne på en tallerken med en gaffel og rør banan, chokolade og saltede peanuts i dejen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Vend dejen sammen, til den er ensartet. Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-50 minutter.
Lad kagen køle af på en rist.
Smør kagen med chokoladecreme, når den er kølet helt af, og drys med lidt hakkede peanuts.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine :-)
Glukosesirup kan man bruge noget andet og hvor meget eller undlade den?
Hilsen Valerina.
Hej Valerina
I denne opskrift kan du undlade det og komme en anelse mere chokolade i.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Når man er ude og handle og de ikke sælger glycosesirup, kan det erstattes af noget andet eller udelades? 😁
Hej Søs
i denne opskrift kan du undlade det og komme en anelse mere chokolade i.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Jeg har bagt denne kage to gange, og den er bare lækker. Jeg har nu gemt overmodne bananer i fryseren, men kan de godt bruges med succes? Altså tø dem op og så bruge dem?
Tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Det tror jeg fint du kan. Jeg plejer selv at bruge dem til smoothies, men mon ikke de også fungere glimrende til bagværk
Kh Ann-Christine