Chokolade-banankage med peanuts
Uimodståelig lækker chokolade-banankage med saltede peanuts. Uhm!
Chokolade og banan er et evigt dejligt makkerpar og når man så tilføjer saltede peanuts til ligningen, så jubler smagsløgene ekstra højt! Prøv selv at smøre en lækker surdejsbolle med bananskiver, et drys chokolade og lidt finthakkede peanuts ♡ Det er en svampet kage, som holder sig dejligt saftig i et par dage. Den egner sig godt til at forkæle kollegaer, klassekammerater eller til at være i god tid med bagningen til man får gæster.
Prøv også: min opskrift på klassisk banankage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladebanankage med peanuts
- Chokoladecreme
- 1 dl piskefløde
- 15 g glukosesirup
- 120 g mørk chokolade, finthakkede
- Chokoladebanankage
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 175 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 4 banan, meget modne
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 50 g saltede peanuts, hakkede
- 175 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Til pynt
- 25 g saltede peanuts, hakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Chokoladecreme
Kog piskefløde og glukosesirup op i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, når fløden koger, og rør langsomt den varme fløde med den finthakkede chokolade. Rør, til cremen er ensartet og lækker. Lad den køle af ved stuetemperatur, mens kagen bages.
Chokoladebanankage
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen, til det er ensartet. Mos bananerne på en tallerken med en gaffel og rør banan, chokolade og saltede peanuts i dejen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Vend dejen sammen, til den er ensartet. Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-50 minutter.
Lad kagen køle af på en rist.
Smør kagen med chokoladecreme, når den er kølet helt af, og drys med lidt hakkede peanuts.
Hejsa.
Jeg har bagt denne kage to gange, og den er bare lækker. Jeg har nu gemt overmodne bananer i fryseren, men kan de godt bruges med succes? Altså tø dem op og så bruge dem?
Tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Det tror jeg fint du kan. Jeg plejer selv at bruge dem til smoothies, men mon ikke de også fungere glimrende til bagværk
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
i princippet er det en ganache du har ovenpå, ikk‘? Hvis du altså ser bort fra glucosesiruppen..hvad bevirker siruppen i fht. en „almindelig“ ganache?🤔
Tak for dig og alt din gavmilde inspiration!🫶🏻
Hej Liselotte
Mange tak for din søde hilsen, – og ja, det er en ganachevariant :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har du erfaring med om man kan bruge frosne modne bananer (optøet) i kagedejen?
Kagelig hilsen fra Lene
Jeg bruger altid mine frosne bananer i smoothies, så har aldrig testet det :)
Det må komme an på en prøve
Kh Ann-Christine
Hvorfor skiller smøret altid, når jeg pisker det med sukker?
Tak for nogle meget fine opskrifter.
Mange hilsener Lise
Hej Lise
Lader du det blive blødt og stuetempereret inden du pisker det?
Smør der skal være blødt skal gerne tages ud af køleskabet en halv times tid inden du skal bruge det. Du kan skære det i små tern, og så kan det på en lun dag være nok med 15 minutter.
Jeg plejer at veje det af først i skålen, og finder derefter alle de andre ingredienser frem osv.
Kh Ann-Christine
Den hér banankage er nu indlemmet blandt mine yndlingsopskrifter. For den smager ganske enkelt fantastisk! 🥰 Jeg brugte bare en lys sirup (fra Dansukker) i samme mængde, da jeg ikke lige havde en glukosesirup, og det fungerede fint 😊
Hver er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding :)
Kh Ann-Christine
Hej – hvis kagen skal serveres dagen efter den er bagt, vil du så stadig lave den helt færdig eller først putte chokoladecremen på inden der serveres? Og kan chokoladecremen da også laves dagen før og gemmes i køleskab?
Tak for alle dine fantastiske opskrifter og svar på spørgsmål 😃 Vh Rikke
Hej Rikke
Tusind tak for din søde hilsen.
Kagen kan sagtens pyntes med chokoladecreme dagen før og opbevares på køl – det ville jeg vælge at gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har du et alternativ til creme hvis man ikke har glukosesirup?
Du kan lave en alm frosting eller en gamache (jeg ville lave en cremet ganache af chokolade og fløde
Kh Ann-Christine
Glukosesirup – det har jeg aldrig brugt, hvad kan man ellers bruge det til og hvordan skal det opbevares?
Hej Dorthe
Jeg opbevarer det i køkkenskuffen. Du kan se alle mine opskrifter med glukosesirup her: https://www.valdemarsro.dk/soeg/?terms=&terms2=%2C3115&q=&q2=
Kh Ann-Christine
Lækkert! Den må jeg prøve!
Lækkert. Ang. chokolade cremen, som skal køle af og så er den klar til brug senere. Hvilken konsistens skal man forvente af den? Fløde, sirup, choko – lyder lidt flydende. Skal den ikke piskes?
Den skal være tyk og smørbar.
Jeg pisker den ikke, men det kan du frit vurdere om du synes fungere bedst :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge denne creme til lagkage mellem lagene?
Ja, det kan du fint gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man undlade peanuts i selve kagen?
Ja, det kan du fint gøre
Kh Ann-Christine
Hvornår skal glukosesiruppen i, syntes ikke der står noget om det..
Det er med nu :)
Kh Ann-Christine