Choko-orange småkager


Choko-orange småkager med en lækker smag af appelsin og chokolade i sprøde småkager. Helt enkelt og super lækkert!
Orange-chokolade er så lækkert og her får smagen af den aromatiske appelsinskal godt selskab af god mørk chokolade, et strejf af vanilje og smagen af god smør i sprøde lækre småkager, der er nemme at bage.
Brug god tid på at smuldre appelsinskallen ind i melblandingen, det er det hele værd, for den dejlige orangesmag bliver på den måde ekstra intens og lækker.
Prøv også: flere opskrifter på jule småkager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 75 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Choko-orange småkager
- 200 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 225 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 øko appelsin, fintrevet skal herfra
- 50 g mandelmel
- 200 g smør
- 100 g mørk chokolade, finthakket
- 1 æg, sammenpisket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør hvedemel, bagepulver, sukker og vaniljesukker godt sammen. Smuldr appelsinskal godt i melblandingen til det dufter dejligt af appelsin. Rør mandelmel i og smuldr derefter smør i melblandingen til det er helt ensartet. Vend chokoladen i og saml til sidst dejen med et sammenpisket æg.
Tril dejen til stængler på cirka 2 1/2 cm i diameter. Pak dem i madpapir og sæt i køleskabet i minimum 1 time.
Skær dem ud i 1/2 cm tykke skiver og læg dem med afstand imellem på en bageplade med bagepapir. De flyder lidt ud under bagning. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, jeg har lige bagt og de er lækre.
Dejen blev blød sådan ala cookie dej også selvom de lå timer på køl. Så de var ikke nemme at skære.
Er det meningen ?
Kan man kun bruge mandelmel, hvis man vil lave dem uden gluten ?
Bh Maria
Hej Maria
Hvor er det dejligt at høre. Jeg oplever dejen bliver fint fast og nem at skære efter en time på køl. jeg sætter den på den nederste hylde, som er koldest, måske kan det gøre en lille forskel hvis man sætter dejen på øverste hylde. Det har jeg faktisk ikke testet.
Har du brugt rigtigt og koldt smør? (ikke smørbart eller smeltet smør).
Jeg tror desværre de bliver for smuldrede blot med mandelmel, men jeg har ikke testet det – så det må blive et forsøg værd. Jeg har lige fået en sød hilsen fra en der har bagt mine pebernødder med jyttemel, med stor succes – måske kan du bruge tippet til en test af glutenfri bagning af denne opskrift?
Kh Ann-Christine
Synes ikke kagerne flyder ud. Du skriver at man skal bruge en appelsin og ikke skal den af en appelsin. Skal der appelsinsaft i?
Hej Susanne
Det er kun fintrevet appelsinskal og ikke saften herfra.
De flyder heller ikke meget ud, men kun lidt og hvis du ikke syens det er helt nok, så kan du give dem et lille tryk med bagsiden af en spiseske undervejs i bagningen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
I din opskrift står der, at småkagerne skal skæres i 1 cm tykke skiver. Det kan jeg ikke helt få til at give mening. Eftersom der skulle bliver 75 småkager ud af opskriften. Er det en tastefejl?
Men glæder mig til at smage dem.
Hej Mette
Godt du skriver – der var lige forsvundet et ret relevant /2 fra tallet – så det skal være skiver i halve centimeter og ikke hele.
Jeg håber det gik alligevel og at de blev super lækre :)
Kh Ann-Christine