Cookies med skumfiduser
Opskrift på uimodståelige cookies med skumfiduser
De er geniale. For det første smager de helt fortryllende, er super nemme at bage og så kan de rå dejkugler fryses ned, så dejen kan deles i to og der kan bages en plade ekstra nemme cookies en dag, man lige får lyst til lidt lækkert eller får uventede gæster på besøg.
Det giver en skøn sej konsistens med skumfiduser i disse cookies, men de små skumfiduser kan undværes og kagerne kan bages uden.
Prøv også: opskrift på cookies med chokolade og nødder >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 16 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cookies med skumfiduser
- 100 g hasselnødder, grofthakkede
- 150 g smør, stuetemperet
- 130 g sukker
- 100 g brun farin
- 2 æg
- 220 g hvedemel
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 0,50 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 100 g mørk chokolade, grofthakket
- 75 g mælkechokolade, grofthakket
- 40 g skumfiduser, ministørrelse
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tænd ovnen på 175 grader varmluft, sæt hasselnødderne i ovnen mens den varmer op og tag dem ud, så snart hinderne bliver sprøde og sprækker lidt. Gnid dem i et rent klæde til hinderne falder af og hak dem groft. Sæt dem til side til senere.
Pisk smør, sukker og farin sammen. Tilsæt et æg ad gangen og pisk, til det har en ensartet konsistens.
Rør hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen. Tilsæt chokolade, hasselnødder og skumfiduser og vend det hele godt rundt i dejen.
Form kugler og placer dem på to bageplader med bagepapir. Giv dem et lille tryk. Sørg for, at der er god afstand mellem dem, da de flyder ud under bagningen.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 13-15 minutter, til de er gyldne, men stadig lidt bløde i midten.
Lad de friskbagte cookies med skumfiduser køle lidt af på bagepladen, inden de sættes på en bagerist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har lige prøvet at lave disse – eller noget af dejen resten er i fryseren.
Skumfiduserne forsvinder helt under sidste del af bagningen (fik 14 min) og der bliver et hul i cookis’ene hvor de var. Sker det også for dig?
Havde samme oplevelse i dag.. Pæne blev de ikke, men de smager heldigvis godt :-)
Prøvede at lege med ovntemperatur og bagetid, men det hjalp desværre ikke.
Hvilke skumfiduser brugte du? Jeg brugte HARIBO Chamallow Minis.
Hej Kath
Jeg oplever ikke der bliver hul i dejen, og nogle af stykkerne af skumfiduserne forsvinder – eller de kan ikke så godt ses, men kan smages i form af en lækker ‘sej’ krumme.
Kh Ann-Christine
Ser lækkert ud! Hvilken chokolade bruger du? Jeg synes chokoladen ofte smelter og bliver blandet ind i dejen. Smager lækkert nok, men savner choko klumper i mine cookies. Hvad er hemmeligheden? :)
Hej Julia
Jeg bruger to varianter fra valhrona, hvis de små stykker halveres, så oplever jeg der er fint med chokolade stykker i, men ja, de flyder stadig lidt ud under bagning.
Kh AC
Hej :-)
Først tak for en super skøn side, som jeg ofte bruger – skønne opskrifter :-)
Jeg har lige et spørgsmål til disse cookies, som lyder vanvittig lækre – kan man lave dem med mandler i stedet for hasselnødder, da vi ikke kan tåle hasselnødder herhjemme desværre? Og hvis man kan, ville mandlerne så skulle i ovnen på samme måde som nødderne?
På forhånd tak :-)
Sommerhilsner fra Anja
Hej Anja,
Det kan du sagtens og mandlerne skal ikke bages først eller gnides skallerne af – de skal blot grofthakkes.
God fornøjelse og skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine