Chili oksekødsgryde
Chili oksekødsgryde er en skøn simreret til dage med god tid derhjemme. Retten passer sig selv på komfuret, så det er kun lidt arbejdstid der skal investeres i retten.
Som en skøn variation, kan retten fint suppleres op med kogte bønner, flere rodfrugter i tern eller lign. Smag den endelig til, om der skal mere chili i, inden servering – det er jo lidt en smagssag, hvor stærk man ønsker retten.
Vi laver gerne rigeligt og fryser noget ned i portioner til den lidt travle hverdag.
Prøv også: opskrift på klassisk boeuf Bourguinon >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chili oksekødsgryde
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 450 g skært oksekød, i tern
- 2 spsk hvedemel
- 1 rød chili, finthakket
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk tørret oregano
- 2 dl oksebouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 kg kartofler, i tern
- 2 gulerødder, skåret i skiver
- 1 spsk smør, til stegning
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg og hvidløg i en stor gryde med olie og smør til løgene er bløde.
Bland mel, spidskommen, oregano, halvdelen af chili og lidt salt i en skål sammen med kødet. Vend kødet godt, så det dækkes af melblandingen.
Skru ned til middelvarme og tilsæt kødet til løgene. Rør godt rundt.
Tilsæt derefter oksebouillon og hakkede tomater. Bring i kog under omrøring.
Skru ned for varmen, læg låget på og lad simrekoge svagt varme i 2 timer. Rør jævnligt i gryden.
Tilsæt kartofler og gulerødder, når kødet er mørk og lad det simre til kartoflerne er møre.
Smag til med salt, peber og mere chili efter smag.
Tusind tak for inspiration :)
Det bliver Tagliagta, nyretap, svampesauce,
og en sprød salat med romainesalat, hvis jeg
kan finde den og en vinagrette.. :)
Det lyder som en pragtfuld menu. Rigtig god fornøjelse med middagen :)
Kh Ann-Christine
Jeg har idag indkøbt 750 g gram okse nyretapper,
da Jeg er blevet nysgerrig på denne udskæring
Har du et forslag til tilberedning ?
Og eventuelt tilbehør ?
Hvor lækkert!
Jeg plejer oftest at bruge dem til denne ret: https://www.valdemarsro.dk/tagliata/
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fryser du retten ned inkl. gullerødder og kartoflerne? Eller tilsætter du dem på dagen hvor den nedfrosne rest skal bruges?
Jeg fryser den ned med kartofler og gulerødder
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for mange fine opskrifter.
Jeg er nødt til at spørge dumt her… er det kogte eller rå kartofler du kommer i?
Det er rå kartofler, som tilberedes i gryderetten
Kh Ann-Christine
Det lyder som en lækker opskrift. Den vil jeg glæde mig til at lave i weekenden :-)
Tænker du, at man ville kunne lave retten i en stegeso?
Hej Anne-Mette
Det kan du sagtens gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Skal til at forberede denne skønne ret for anden gang. Denne gang dog uden kartofler og gulerødder, der skal jo variation til :)
Prøver i stedet med lidt porrer og peberfrugt. Serveres så med ris og flutes i stedet.. Kan næsten ikke vente til slowcookeren bliver færdig.
Uhm, hvor lækkert! God fornøjelse og rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine
Nu er min gryde sat over, og så glæder jeg mig til at smage det i aften!
Jeg har selv været lidt rundhåndet med chilien, så det betyder nok ikke det store for mig, men jeg kan ikke lade være at studse over at du skriver, at det kun er halvdelen af den tsk chili der skal i sammen med kødet, melet osv. Hvornår skal den anden halvdel i? ;)
God pointe, jeg har fluks tilføjet det nu – jeg bruger det blot til at smage til med til sidst :)
Håber det blev lækkert!
Kh AC
Kan man bruge oksefond istedet for okseboullion ? Ifølge etiket på oksefond skal man bruge 2 spsk pr liter vand. Hvad er din vurdering ? :-)
Tak for den bedste side !! Bruger flittigt dine opskrifter.
Ja, sagtens – jeg skriver altid mål på færdigblandet fond/boullion i opskrifterne.
Tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Hejsa! super, jeg elsker sådan noget mad! ser godt ud, er der slet ingen bønner i, eller er det noget andet noget?
Også, er det kun 2 gulerødder, og når du siger, der skal ganges med fire, er det så gjort før eller inden jeg starter??? ville nødigt ende med at gange op og stå med meget mere end jeg har gryder til! haha, men vil gerne have overskydende mad til en del tid! tusinde tak, Benjamin
Denne opskrift er lavet til fire personer, og du kan fint bare lave den som den er eller dobbelt, tredobbelt eller mere :)
Jeg kommer ikke bønner i, men det kan man sagtens – det vil også være lækkert, lige som den fint kan varieres med mindre eller mere gulerødder mv.
God fornøjelse
Kh AC
Det lyder fantastisk. Vil lave den i weekenden men er det frisk chili, der skal bruges 1 tsk af
Tak for en fantastisk, inspirerende blog!
Anita
Hej Anita,
Ja, det har vi brugt – men det er lidt en smagssag, hvor stærk chilien er og hvor stærk man ønsker retten. Så smag endelig til så den passer til jer :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej !
Tak for den skønne ret.
Jeg kom 100 g perlebyg i gryden sammen med kartofler og gulerødder. Det fungerer super godt og giver lidt ekstra bid. Perlebyggen suger også dejlig smag til sig :-)
Hvor lyder det som en dejlig variant! Det må prøves en dag :)
Lækker ret men manglede en anelse smag synes vi. Så jeg lavede den igen og tilpassede den lidt – Og så kom der masser af smag.
Tillod mig dog at tilføje løg tilsvarende 50% af kødvægten, samt eks hvidløg, koncentrede bouillionen i knap 4 dl vand istedet for 5 dl, og tilføje 60 gram ekstra kød og tilføjede lidt peber i melet og 3 knidspidse salt istedet for 1. Brugte speltmel. Lod det simre 4 timer, brugte det dobbelte i gulerødder og undlod kartofler.
Serverede med ris og grovflutes.
Brugte forresten gammeldags oksesteg til formålet:)
Nøj, det var godt. Er igang med at lave det endnu en gang – Kæmpe portion til fryseren.
Tak for inspirationen.
Det lyder virkelig som et godt twist på retten!
Og det er bare så dejligt med retter af denne slags til fryseren – hurtig simremad på travle hverdage, det er luksus :)
Hej Ann-Christine
Har fundet din side for et par uger siden og er vældig begejstret for dine brødopskrifter.
Nu står jeg med en okseklump som jeg ikke helt ved hvad man bruger til ?
Tænkte at denne opskrift var værd at prøve, tror du ikke det går med klump?
Mit primære spørgsmål er: når der er så mange kartofler i, serverer du så ikke andet tilbehør til, eller er retten bare all inclusive på denne måde ?
Ønsker dig en dejlig efterårsdag :-)
Skal i øvrigt også prøve din opskrift på blommemarmelade idag.
Hej Tina,
Den vil du sagtens kunne bruge. Uhm, det bliver lækkert tror jeg!
Jeg servere ikke andet til, måske en råmarineret kålsalat for at give lidt knas – men det behøves ikke.
Rigtig dejlig dag til dig og god fornøjelse med marmeladen
Kh Ann-Christine
jamen dog hvor er det en god opskrift er lige nu ved at prøve med kødet fra en rådyrkølle har prøvet med oksekød lækkert
Stefan, Mange tak, lyder lækkert med dit valg af kød. Det er da vist også i denne uge at vi igen skal have denne ret på menuen.
Jeg går ud fra, at det stadigvæk er 2 gulerødder og ikke 2 kg?
Mette, Håber det bliver et hit for svigermor :-) Brug et halvt kg kartofler, det har jeg lige glemt at skrive ;-)
Ha ha, jeg sad lige og kiggede kommentarerne igennem, for at se om der ikke var andre der havde undret sig over den halve kartoffel… kunne ikke helt forstå det:)..
Glæder mig til at lave den i morgen
Det er da også skørt – der var lige røget to små vigtige bogstaver i skyndingen ;)
Håber det bliver en skøn ret :)
Kh AC
1/2 kartoffel eller 1/2 kg kartofler? Jeg vil lave retten til min svigermor ;-)
-også her, Ella. Det smager mums og dufter dejligt mens det laves :-)
Lækkert, jeg elsker langsomt mad :-)
Et cetera, selv tak :-)
Madame, det var bare så godt. -og kødet var i hvertfald mørt ;-) Jeg ved ikke om det er nødvendigt, du kan prøve dig frem, kødet skal bare være godt mørt…
Det lyder rigtig lækkert, men er det nødvendigt at koge køddet i 2 timer?
Slow food når det er allerbedst – 1000 tak for opskriften!