Chilimayo


Lækker hjemmelavet chilimayo med sprøde ovnbagte fritter til – det bliver ikke meget skønnere end det!
Den perfekte dip til greasy hjemmelavede burgere, til fritter, bagte rodfrugter og til grøntsagsstave. Jeg er fan og så er den tilmed super nem at lave og man kan naturligvis justere smagen og chilistyrken til alt efter behov og smag.
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chilimayo
- 2 æggeblommer
- 1 tsk citronsaft
- 2 tsk sriracha chilisauce
- 1 tsk ketchup
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 tsk dijon sennep
- 0,50 tsk salt
- 180 g solsikkeolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Chili mayonnaise
Tag alle ingredienserne ud af køleskabet i god tid og lad dem stå på køkkenbordet i 30 minutter.
Kom æggeblommer, citronsaft, sriracha, ketchup, chiliflager, dijonsennep og salt i en blenderskål, og sæt stavblenderen i bunden af blenderglasset. Hæld halvdelen af olien over og blend – uden at løfte stavblenderen til at starte med!
Når mayonnaisen begynder at samle sig i blenderglasset, skal stavblenderen løftes op og ned til aiolien er ensartet. Blend videre, mens resten af oliens tilsættes i en tynd stråle. Smag til med salt.
Sæt i køleskabet til den skal serveres
Chili mayo med håndmikser eller piskeris
Tag alle ingredienserne ud af køleskabet i god tid og lad dem stå på køkkenbordet, så de får stuetemperatur inden aiolien laves.
Kom æggeblommer, citronsaft, sriracha, ketchup, chiliflager, dijonsennep og salt i en skål og pisk det sammen i et minuts tid.
Tilsæt en spsk olie og pisk den godt ind, pisk derefter olie i lidt efter lidt i en tynd stråle. Stop når hvidløgsmayonnaisen har den rette konsistens.
Opbevar chili mayo i køleskabet, til den skal serveres.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Når jeg laver denne opskrift bliver den tynd. Men aioli opskriften bliver fin.
Jeg kan umiddelbart se en grundlæggende forskel på, at denne opskrift kun indeholder 1 tsk citronsaft, hvor aioli opskriften indeholder 1 spsk citronsaft.
Så nu har jeg bare lavet aioli opskriften uden hvidløg, men med chilipulver og chili flager :-)
Det burde ikke gøre en forskel. Hvis man oplever at en hjemmelavet mayo bliver tynd, så kan man dog nemt redde den ved at piske en frisk rå æggeblomme i en skål i et minuts tid med et piskeris, tilsæt derefter 1 spsk af den ‘tynde mayo’ pisk det godt ind og tilsæt derefter 1 spsk mere ‘tynd mayo’ ad gangen ind til alt er brugt eller konsistensen er god.
God fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hov, hov – hvor er din “gamle” opskrift på chilimayo?
Ny og forbedret ;) – du kan fint lave den gamle ud fra denne, det er blot med 1 helt æg i stedet for 2 æggeblommer + 1 dl avocadoolie og 1 dl olivenolie + et lille nip sukker.
Kh Ann-Christine