Chia Budding med mango
Chia budding med mango er perfekt til både smuk og sund dessert, morgenmad og eftermiddagssnack!
Julie har det lidt lige som jeg, halvdelen af oplevelsen ved et måltid er den æstetiske del. Et pænt dækket bord, en pæn anretning, flotte farver og ja … maden må gerne være lidt lækkert pyntet. Hun faldt også pladask for denne solskinsanretning, som med den smukke gule farve er noget så indbydende at se på – og så smager det super godt! Jeg lavede chia budding som en eftermiddagshyggesnack tidligere på ugen – men den er altså også skøn som morgenmad eller en sund dessert.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chia budding med mango
- Chiabudding
- 1 dl mandelmælk
- 1 spsk chiafrø
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- Mango smoothie
- 1 mango, moden, skåret i tern
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 banan, moden
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland mandelmælk med chiafrø og vaniljekorn, rør det godt igennem og lad det trække i 30 minutter. Rør derefter sammen med græsk yoghurt
Blend 2/3 af mango med banan, kardemomme, og yoghurt.
Anret skiftevis mango smoothie, chia budding, mango i tern og mangosmoothie i små glas.
Hej Ann-Schristine
Jeg har igår lagt chia frø i blød i mandelmælk. Jeg havde en ide om at det hele ville blive tykt så jeg kunne sætte det sammen i glasset med mangoen. Men jeg har en klump chia frø i bunden af skålen og så helt flydende mandelmælk. Hvad har jeg mon gjort forkert? eller er det meningen?
Hej Jannie,
Prøv blot at røre det rigtig godt igennem, så de skilles og kan absorbere al væden
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg må for anden gang i dag rose dine chiaopskrifter. Denne er intet mindre end guddommelig – en fantastisk dessert også for diabetikere fx. Jeg håber, du finder på mange flere chiaopskrifter ? mine børn får kornene drysset på havregrøden om morgenen for længere mæthedsfølelse, og jeg blander dem også i din granola, men buddingen er nu noget helt særligt lækkert. Kh Louisa
Tusind tak, Louisa – det er jeg godt nok dejligt at høre.
At finde på flere chia opskrifter, er skrevet på to do listen :)
Vi kommer også gerne chia i brød når vi bager, men en dessert som denne er nu også en af mine chia-favoritter :)
Kh AC
Jeg kan ikke tåle mandler så er det muligt at bruge alm. letmælk istedet?
Tak for en god blog der er værd at læse:)
-Selma
Ja, det kan du godt. Mandlerne giver en smule sødme, så jeg ville i såfald komme 1/3 tsk honning i. Men det er nok smag og behag ;)
Og tusind tak for rosen :)
Hej Ann-Christine.
Elsker dine opskrifter, der er super gode og altid falder i børnenes smag. Dejligt med noget variation på bordet i stedet for spaghetti og kødsovs:-)
Jeg skal prøve chia-grøden, er meget spændt på det. Mit spørgsmål går egentlig bare på, hvor glassene er fra? Har brug for et godt opbevaringsglas til at tage med på job.
Mvh Marianne
Hej Marianne,
Mange tak, det er jeg glad for at høre :)
Glassene her er købt i Frankrig og var oprindelig yoghurtglas. Men ellers så kan et rengjort syltetøjsglas eller lign sagtens bruges.
Kh AC
Hej
At lave mandelmælk er virkeligt nemt. Det tager længst tid er at gøre blenderen ren. Jeg lavede denne chia – mango dessert for et par dage siden til morgenmad. Såvel min voksne datter og min mere forbeholdne mand var begejstrede. Det medførte en lang snak om mormors sagosuppe, der også havde øjne. Jeg laver det med garanti igen. Snart!
Hvor er det dejligt at høre.
jeg kommer til at tænke på om jeg egentlig har smagt sagogrød … det tror jeg ikke, men googlede lidt på det og kan godt se sammenligningen :)
Jeg kan forstå din datters henrykkelse – for sikke en smuk dessert. Den ser syper lækker ud.
Jeg synes også den er så fin – og smager virkelig godt! :)
Hej Ann-Christine,
først og fremmest tak for en skøn blog! Jeg har fulgt dig i nogle år nu, og synes simpelthen det er så hyggeligt. Dine opskrifter er til evig inspiration og slår aldrig fejl – og så er jeg altså vild med de fine glimt vi som læsere får i din hverdag.
Nå, jeg havde også et spørgsmål; er der forskel på den købte og den hjemmelavede mandelmælk? Mao. giver det smagsmæssigt en fordel at lave det selv?
KH!
Hej Iris,
Tusind tak, hvor hyggeligt at du har fulgt med så længe :) Det er jeg altså glad for at høre og dine søde ord, gør mig virkelig glad!
Jeg foretækker den hjemmelavede for den er usødet og uden noget som helst andet end mandler og mælk – det kan man desværre ikke købe færdiglavet. Nogle gange tilsætter jeg vaniljepulver, det er fantastisk – men jeg synes personligt at det er helt unødvendigt med sødemidler i mandelmælk (jeg mener det ofte er agavesirup der bruges)
Men jeg har ikke smagt de færdige, så skal ikke sige om de er meget sødere end den ejg selv laver dog …
Kh AC
Hmmmm,har faktisk været lidt bange for chiakerner/frø (er der forskel?) siden jeg fik et grovstykke og næsten knækkede en tand på chiafrø/kerner, som var brugt til at pynte med…..Men jeg tør vist godt prøve denne opskrift:-)
Av! Det lyder ikke godt! Jeg spiser dem kun udblødte, der tror og håber jeg at de er ganske uskadelige ;)
Jeg faldt over din blog for et par dage siden og er nu totalt hooked :) Tilfældigvis boede jeg i Skotland i 7 år, der er dejligt og du ønskes en rigtig god tur :)
Ej, hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Jeg skal helt sikkert tilbage her til Skotland med familien på et tidspunkt – her er fantastisk!
Sikke lækkert :-) Jeg er vild med din blog – den er en stor inspirator for mig! Tak for det :-)
Kh Cathrine
Det er jeg virkelig glad for at høre ♥ Tusind tak! :)
Hej AC
Rigtig god tur til Glasgow, du drager da lige til der, hvor alles øjne har været rettet de seneste dage. Glæder mig til at se billeder. Hvis du ikke tidligere har prøvet Chufa eller Jordmandler, så er de også ret ferme i en mælkeversion til Chiagrød (eller en anden køleskabsgrød for den sags skyld).
KH
Dorte
Hej Dorte,
Ja, det har også været lidt spændende – der var gang i gaden i går og i dag er det som om alt er glemt … på overfladen i alle tilfælde ;)
Og tak for tippet, det vil jeg helt bestemt lige undersøge nærmere :)
Kh AC