Cheesecake med jordbær
Cheesecake med jordbær er et sikkert sommerhit!
Jeg er vild med alle former for cheesecake og de seneste måneder har jeg eksperimenteret og testet mine opskrifter for at lave den lækreste cheesecake at dele med jer.
Det har været en sand fornøjelse og I får her en skøn cheesecake med jordbær. Skal kagen serveres samme dag den laves, så lav gerne en cirkel med jordbær i bunden af kiksekagen inden flødeostcremen hældes over. Det er så lækkert!
Prøv også: mine bedste opskrift på jordbærtærte >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 10 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cheesecake med jordbær
- Kiksebund
- 130 g digestive kiks
- 60 g mandler, smuttede
- 100 g smør
- Flødeostcreme
- 3 ark husblas
- 500 g naturel flødeost
- 150 g græsk yoghurt 10 %
- 100 g flormelis
- 1 vaniljestang, kornene herfra
- Jordbærgele
- 2 ark husblas
- 175 g frosne jordbær
- 1 dl vand
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- 100 g sukker
- den tomme vaniljestang fra flødeostcremen
- Pynt
- 100 g jordbær
- 1 håndfuld frisk mynte
- Derudover
- 1 pakke kageplast
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kiksebund
Kør kiks og mandler fint i en foodprocessor. Smelt smør og bland smør, kiks og mandler godt sammen. Beklæd en springform på 18-22 cm i diameter med bagepapir i bunden og fordel kiksebunden i formen. Pres den godt sammen og sæt den i køleskabet.
Flødeostecreme
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter, tag husblas op af vandet og lad vandet dryppe fra og smelt husblas over vandbad. Tag vandbadet af varmen, så snart husblassen er smeltet. Rør flødeost, græsk yoghurt, flormelis og vaniljekorn sammen. Kom 2 spsk ostecreme i den smeltede husblas og rør det sammen. Vend blandingen i skålen med flødeostcreme og rør det sammen. Sæt kageplast i kanten af formen. Fordel flødeostcremen oven på kiksebunden og sæt kagen på køl i min. 4 timer.
Jordbærgelé
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Kog jordbær, vand, citronsaft og -skal og den tomme vaniljestang fra cremen op. Skru ned og lad det trække i 10 minutter. Si saften fra og kom den i gryden sammen med sukker. Varm saften op til lige under kogepunktet. Vrid vandet fra husblas, kom den i gryden og rør godt. Lad saften køle af og hæld den derefter over kagen. Stil kagen på køl i min. 3 timer.
Skær rundt langs kanten af kagen, mens du fjerner kageplasten. Pynt med jordbær og mynte inden servering.
Nu har lige prøvet at lave den, men jeg kan ikke få det til at fungere. Når jeg kommer 2 spsk ostecreme i den smeltede husblas, stivner husblassen med det samme. Hvad gør jeg forkert?
Hej Andrea
Det du oplever skyldes for stor temperaturforskel mellem husblas og ostecreme. Jeg gætter på at husblassen har været for varm. Husblas smelter meget hurtigt over vandbad, og det skal endelig ikke være for varmt. Hvis det er blevet for varmt, så skal man lade den køle af til omkring stuetemperatur, før ostecremen blandes i. Giver det mening ift hvad du har oplevet?
Kh Ann-Christine
Mangler lidt mere info på brugen af husblas. Der er vildt længe imellem jeg bruger det og måtte google mig til om der skal være lidt vand ved når man smelter det/om man nærmest skulle vride dem op og om det burde køle ned inden jeg blandede det i kagen.
Ellers mega god opskrift 😊
Hej Helle
Mange tak for din søde hilsen og feedback, det er jeg glad for!
Det gør ikke spor der hænger lidt vand ved, jeg lader det blot dryppe af når jeg tager husblassen op af vandet.
Den smeltede husblas behøver ikke køle af mere end at tage den af varmen, – resten sker af sig selv når man først blander et par skefulde ostecreme i den varme husblas, så mødes temperaturen med ostecremen og husblas kan derefter blandes i resten af ostecremen.
Jeg skal gerne lige notere mig at skrive lidt mere om husblas og håndteringen af det i min FAQ til opskrifter ♡
Kh Ann-Christine
Hej
Nu har jeg for 3. gang, inden for kort tid, printet en af dine opskrifter, hvor printformatet er forkert opsat. En del af opskriften “klippes” væk.
Du vil kunne se det i denne opskrift, hvis du prøver at printe. Fejlen synes opstået efter, at man skal vælge om man vil have billeder med i printet- tidligere har jeg aldrig oplevet problemet
Venlig hilsen Kirsten
Hej Kirsten
Fint du skriver og det lyder mærkeligt. Jeg kan ikke genskabe problemet her hos mig, så måske kan det være en browser eller printerindstilling der går galt.
Vil du evt prøve at sende en mail til mail@valdemarsro.dk med nærmere info om hvilken browser du bruger og om det er mobil eller desktop + et skærmbillede af printet, så hjælper Martin lige med at finde ud af om det er en indstilling hos dig der kan løses eller om vi skal have set på det herfra :)
Kh Ann-Christine
Jeg kan se, at du skriver (og svarer flere på), at den godt kan fryses. Men når jeg nu har lavet den og har en halv tilbage, jeg gerne vil fryse – tror du så jeg kan det med MED gele på?
Hej Ann-Christine! Jeg er nysgerrig på, om den video er lavet? Den kunne jeg nemlig også bruge ;-)
En lille ide.
Jeg skår jordbær i tynde skiver og så lagde jeg den på toppen af kagen efter at jeg havde kommet hele på. Det bliver så flot.
Hej Birgitte
Sikke en skøn ide! Mange tak for at dele
Kh Ann-Christine
Hej 😊.
Bliver den ligeså cremet og luftig, som hvis der var fløde i?
Ja, den er super lækker, prøv endelig :)
Kh Ann-Christine
Hej.
Kan light flødeost ikke bruges?
På forhånd mange tak.
Mvh R.
Den sætter sig ikke så godt som den der ikke er light
Kh Ann-Christine
Kan man godt lad vær med at bruge kageplast?
Du kan bruge bagepapir, det kan dog være svært at få kanten helt skarp – så ‘skær’ langsomt bagepapiret af langs kagen med en skarp smal kniv
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg skal bage 3 af disse forud for en barnedåb og ønsker derfor at fryse dem. Kan geléen påføres kagen inden frys, eller skal det først på samme dag som servering? Og i så fald, er der så krav til temperatur eller lignende? Tak på forhånd.
Jeg vil vente med at komme gele på, men har ikke testet at fryse den, så skal ikke kunne sige med sikkerhed om geleen kan fryses.
Kh Ann-Christine
Åhhh nej. Er ellers total tosset med dine opskrifter. Jeg har forsøgt den fine cheesecake. Endda 2 gange. Til 16 personer. Er ganget op 🥳 Den er rimelig lav og ikke nær så smuk, som vist. Nu har jeg sammenlignet med andre opskrifter. Er det korrekt, at der IKKE skal piskefløde i cremen?
De kærligste hilsner
Susanne
Hej Susanne
Tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter.
Jeg har selv lavet denne cheesecake masser af gange, så den er gennemtestet ;) Mine billeder af kagen er 1:1 med resultatet, når jeg servere den herhjemme. Jeg kommer ikke flødeskum i, men de nævnte ingredienser i opskriften.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Lavede bu d og fromage sp fint. Da jeg hældte geléen over fromagen løb det ned og ud på bordet???
Hvad gør jeg ??
Havde du ikke en form og kageplast omkring?
Kh Ann-Christine
Når du skriver, at husblas skal i koldt vand i 10 min. Hvor meget vand skal de så i?
På forhånd tak fra en nybegynder i husblas
Jeg plejer at lave en skål med en halv liter koldt vand. Det er rigeligt fint :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg skal lave denne cheesecake til en fest, dog har jeg nogle gæster der ikke kan tåle laktose. Ved du om man “bare” kan bruge laktosefri produkter i stedet for?
Mvh Sara
Ja, det vil jeg fint tro du kan – gerne med en fedtprocent der er så tæt på den almindelige flødeost (ikke light)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal bunden ikke bages
Nej, det skal den ikke
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Der er dele afopskriften der er streget over, er det en fejl 🙂
Det er en funktion der gør at du kan klikke afsnit og ingredienser væk i opskriften, efterhånden som du laver mad.
Hvis du er kommet til at klikke og strege over ved en fejl, kan du blot klikke det væk igen :)
Kh Ann-Christine
Jeg vil snart lave denne cheesecake med jordbær, men det kribler i fingerne at skære jordbær ud i små stykker, og marinere dem i appelsinlikør som dryppes af, og blandes i udover dem i kanten.
Mon det går an
Det lyder super lækkert ♡
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har lige lavet denne fantastiske kage, dog begyndte min gelé at skumme, da jeg hældte den på. Geléen var stuetemperaturet og blev hældt forsigtigt på skeen. Nu er toppen af geléen hvid, hvad kan dette skyldes?
Det må være luftbobler der er i geleen da den begyndte at skumme. Jeg har ikke prøvet at den skummer før, gjorde den også det i gryden eller kan du have pisket i det eller lign?
Kh Ann-Christine
Hej
Du bruger frosne jordbær i kagen. Jeg kan vel også bruge friske?
Ja, det kan du frit vælge :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge agar agar istedet for husblads til både cremen og geleen? Eller er der andet du vil anbefale (der kommer en vegetar og jeg er heller ikke selv så vild med tanken om gris :-D)
Jeg har ikke prøvet med agar agar, men det vil sikkert gå glimrende, så prøv det endelig af.
Jeg har set at dr Oetker også har et vegansk husblas alternativ. Men har heller ikke testet det af.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Vil gerne putte sukkerprint på kagen.
Er der nogle forholdsregler jeg skal tage ? Og hvor længe inden servering kan man ligge det på ?
Hej Terese
Jeg har kun brugt sukkerprint en enkelt gang for mange år siden, så det må jeg være dig svar skyldig på
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej :) Jeg vil gerne servere cheesecaken som små portionsstykker på en kagebuffet. Har du tips til udskæring/udstikning i fine små stykker?
Uhm, hvor lækkert. Du kan lave den i små kageringe eller alternativt i portionsglas, hvor du blot smuldre bunden i, i stedet for at presse den.
God fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for rigtig gode opskrifter. Jeg bruger dem ofte både her og i dine bøger.
Jeg vil høre om jeg skal gange opskriften med 1,5 eller 2 hvis min springform er 28 cm i diameter? Ellers bliver den vel meget tynd. Den skal stå ved siden af en til jeg laver i en form der er 24 cm.
Har det en effekt på hvor meget husblas der skal bruges evt?
Mange hilsner
Marie
Hej Marie
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt du har glæde af mine opskrifter og kogebøger :)
Jeg ville nok gange hele opskriften inkl husblas med to og så bliver den blot en anelse højere, men det kan den sagtens bære.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man mon lave den med citron?
Eller solbær?
Ja, det kan du fint eksperimentere med :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor høj bliver den? Bare sådan ca😀
Mmm, omkring 7 cm vil jeg tro – uden at have målt den :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak :-)
Og TAK for masser af gode opskrifter – også for en der ikke er så ferm i et køkken!!
Kh Karin 😊
Hvorfor kan man ikke lave den dagen før at den skal bruges? Mvh Mille
Hvor ser du at jeg skriver at man ikke kan det?
Der står at den kan holde sig 3 dage i køleskab – så du kan sagtens lave den dagen før :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Min datter og hendes veninde lavede opskriften. Geléen stivnede ikke, men var 100% flydende. Jeg synes at 1 blad husblas er meget lidt, specielt nu, hvor de er halv bredde af dem i min ungdom
Det oplever jeg ikke, men at den stivner flot og er lækker at spise med 2 husblasblade. Jeg vil gerne have at de sidder flot, men er blød at få i munden, så det ikke har konsistens som vingummi. Det synes jeg det får hvis jeg bruger 3 husblasblade eller mere – mængderne af husblas er testet nøje ad flere omgange i min cheesecake.
jeg bruger i øvrigt en økologisk husblas, der er 10 blad i en pakke af samlet 17 gram, så dvs der er brugt 2×1,7 gram til opskriften på gele her.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Sorry 2 ark
Hej
Jeg har altså stadig svært ved at forstå, hvordan du får bagepapiret og bunden fra springformen væk, så kagen kan komme over på et kagefad??
Vh Lone
Bunden er nem, for der sidder bagepapiret jo på, så det er bare at fjerne bunden af springformen. Så har du kage + bagepapir som du sætter på kagefadet. Derefter folder du den ene side af bagepapiret ned under kagen og hiver det omkring på den måde, så du fjerner bagepapiret og så er der kun kagen tilbage.
Kh AC
Hvor meget saft passer pr. blad husblas. Jeg skal bruge rabarber saft, og jordbær ovenpå. Vh og tak.
Det har ikke beregnet målet på. Men vil tro jeg lander på omkring 1 1/2 – 2 dl saft i alt
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Lækker cheesecake, jeg lavede den med rabarberne, der dog fik lidt for meget husblas, men lækker smag.
Hvor meget jordbærsaft har du, når du kommer husblas i?
Jeg har ikke målt af hvor meget saft jeg får, omkring 2 1/2 – 3 dl vil jeg gætte på – og der er helt sikkert en del forskel på mængden af saft man får fra jordbær og rabarber – måske kan der også have været for meget varme på, så det er kogt ind?
Kh Ann-Christine
Tak for dit lynhurtige svar. Jeg prøver igen for det var en lækker smag og dejlig kage/dessert
Hej ! Overvejer at lave den til fødselsdag, men kan den slet ikke tåle at stå i køleskab natten over? Tidsmæssigt er der ikke rigtig tid til andet 😅 tusind tak
Jo da, der står også 3 dage holdbarhed øverst i opskriften :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg vil lave kagen til mine kollegaer i morgen. Hvor mange er opskriften beregnet til?
Vh Maja
Heldige kollegaer :)
Opskriften er til 10 personer (måske 8 pers, hvis man er meget kagesulten)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvordan får du kagen over på fadet uden at kagen “knækker”? 4 ud af mine 5 forsøg måtte lade livet, da de knækkede fuldstændig sammen, under overførslen fra bagepapir og bund til fad. Har du evt. nogle gode tips?
Jeg løfter den over på bagepapiret, som jeg derefter ‘ruller af’ bunden.
Kh Ann-Christine
Hvordan “ruller” papiret af? Går bunden så ikke i stykker? Vil du vide hvordan du gør på et video link?
Nej, det gør den ikke. Det er nemt, tag fat på den ene side af bagepapiret, fold den bagover og træk den væk under bunden.
Når jeg på et tidspunkt starter op på video igen, så skal jeg nok lave opskriften på cheesecake og vise tricket :)
Kh Ann-Christine
Hej!
Har du et alternativ til kageplast eller kan man evt forsøge sig uden?
Du kan klippe et stykke bagepapir til og sætte det rundt og “skære det af” når kagen har sat sig ved at bruge en skarp kniv eller metalkagespartel skoldet i varmt vand og tørret af.
Kh AC
Ih den ser så god ud!!
Hvis kagen fryses, skal kageplast så tages af lige når du kommer bundfrosne ud af fryseren eller først når den er tørt op på serveringsklar?
Hej, jeg har lige lavet din opskrift, bunden blev helt cremet, og grød agtigt, er dette meningen, eller hvad kan det skyldes?
Det lyder mystisk …
har du brugt vand eller noget andet end ægte smør (som måske har kørt forlænge, så det har delt sig i olie eller lign)
Hejsa! Jeg har planer om at lave kagen en torsdag og servere den en lørdag. Hvornår bør jeg tage kageplasten af, hvis jeg bare vil opbevare den i køleskabet?
Hej Stig
Du kan fint vente med at tage kageplasten af til lige inden anretning. Eller du kan anrette den på fad, fjerne plasten og lade den stå på fadet i køleskabet. Begge dele fungere glimrende
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hvis man ikke ejer en foodprocessor (til bunden) – har du så et råd? :-)
Ja, du kan bruge mandelmel og knuse kiksene helt fint med en kagerulle og derefter smuldre det godt sammen med smør.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Når vi nu har november, og man alligevel gerne vil lave kagen, hvad kan du så foreslå at pynte den med? Mynte og hvad mere?
Tak for fantastisk inspiration :-).
Vh. Jette
Marengskys måske eller flødeskum sprøjtet ud med en stjernetyl…
Mange tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Hejsa, hvis det alligevel skal blendes til det er fintmalet, kan jeg så godt bruge mandelmel i stedet for hele mandler?
Ja, sagtens!
Kh AC
Hejsa, hvor mange personer er kagen til?
Den rækker fint til 8 personer
Den ser så lækker ud! Hvor mange procent fedt er der i den græske yoghurt du bruger?
Vh Sara
Hej Sara,
Det er 10 %
Kh AC
Hej
Lavede cheesecaken her den anden dag og den blev super lækker. Havde dog det problem at kanten blev rigtig grim da jeg skulle fjerne kageplasten, så ville høre hvordan du gør – skærer man rundt i kanten først?
Mvh.
Malte
Hej Malte,
Hvor er det skønt at høre den blev virkelig lækker!
Det kan være lidt drilsk at få kageplasten pænt af, jeg bruger en skarp kniv, dyppet i koldt vand, som jeg ‘skærer rundt langs kageplasten’ samtidig med at jeg river kageplasten af.
Jeg må lave en video på et tidspunkt, hvor jeg viser teknikken :)
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine
Hej, kan man rører lidt jordbærmos i ostecremen eller bliver den så for blød?
Hvis du tilføjer et ekstra blad husblas, vil det gå helt fint med jordbær i.
Kh AC
Hvor lang tid skal cheecaken stå på køl før gelleen må hældes over?
Fin opskrift, men I kunne godt præcisere 3 BLADE husblas i stedet for 3 husblas😅
Den skal blot stå på køl i den tid det tager at lave jordbærgeleen.
Kh AC
Det jo skønt, det er ikke lang tid. Tak for svar?
Hvordan bliver caken med hindbær. Vi kan bedst lide hindbær ??
Den er også super lækker med hindbær :)
Hej. Kan græsk yoghurt ikke erstattes af cremefraiche eller noget andet ?
Hilsen Lena
Ja, det kan det sagtens
Kh AC
Hej,
Super flot cheesecake!!
Har et spørgsmål.
Har set en laksecheesecake på en svensk side. Men fandt ikke opskriften. Tror det er en rugbrødsbund.lys.creme m rødløg,radiser, klippet.grønt,laks og?
Pyntet med laks,rejer,citron m m.
Men har du sådan en opskrift?
Rigtig god sommer, og tak for dine in spirationer.
Mvh Anni.
Hej Anni,
Det lyder spændende og som et sjovt projekt. Jeg har ikke lavet en opskrift med det, men det vil jeg da overveje om jeg skulle kaste mig ud i :)
Skøn sommer til dig og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Hvornår skal jeg tilsætte sukker til jordbærgelen?? Er det ikke glemt nævnt i opskriften??
Ups, det er fluks rettet og er på nu :)
Uhmm! Cheesecake!
Det er bare lige den der jordbærgele, jeg har det triggy med, men jeg skal nok bare springe ud i det:-)
God weekend!
Du må endelig prøve den af, den er nem at lave og smager skønt ♡
Rigtig skøn weekend til dig
Kh AC
Kan jeg undlade mandler i bunden?
ja, du kan komme ekstra kiks i som erstatning