Chana Masala
Chana Masala er en lækker indisk vegetarret med kikærter og de skønneste duftende og velsmagende krydderier. Det er en lækker ret til alle os der er vilde med dhal og det indiske køkken i det hele taget.
En dejlig budgetvenlig hverdagsret, som kan serveres som en suppe – dvs i al sin enkelhed – eller til ris, quinoa eller toppet med kerner, frø eller lign. Se mange flere tips til retten lige under opskriften
Prøv også: min bedste opskrift på det indiske brød, naan >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chana Masala
- 2 løg, finthakket
- 2 tsk stødt spidskommen
- 5 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 2 tsk stødt koriander
- 0,50 rød chili, finthakket (vurder mængde efter smag)
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 2 tsk garam masala
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 dåser kikærter, drænet og skyllede
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 3 spsk olivenolie, til stegning
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på pakken
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom løg og spidskommen i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde.
Tilsæt hvidløg, ingefær, koriander, chili, kardemomme, gurkemeje og garam masala. Rør det godt igennem. Tilsæt derefter hakkede tomater og kikærter.
Bring retten i kog under omrøring og lad det simre uden låg i 20 minutter. Rør jævnligt, og hvis retten bliver for tyk, så tilsæt ca. 1 dl grøntsagsboullion.
Smag til med sukker, salt og ekstra krydderier efter smag.
Server med ris og koriander.
Hej.
Kan du anbefale et alternativ til de hakkede tomater, da jeg ikke tåler dem så godt.
Hilsen Anette
Du kan evt bruge bagt blendet rød peberfrugt
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Channa er en bestemt sort af kikærter de dyrker i indien, man kunne kalde retten noget med indisk krydret dåsekikærter
Vh Mads
Hej,
Kan man evt. tilsætte lidt fløde, hvis man ønsker den mere cremet? :-)
Ja, det kan du fint gøre
God weekend og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
En pakistansk husmoder jeg kender lærte mig hvordan jeg får retten ekstra “creamy”… det er løgene det handler om
Når løgene sauteres, så nøjes man ikke med at sautere dem – man lader dem koge næsten helt ud inden næste trin i retten. Det giver bare noget helt særligt. For at undgå at de brænder på tilsættes lidt vand så der hele tiden er lidt væde i bunden indtil at løgene nærmest er en grød – og først der tilsættes krydderierne.
Smagen i retten ændrer sig til lidt blødere og konsistensen bliver simpelthen fabelagtig :)
Dejligt tip! Tak for at videredele.
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har indtryk af, at du – bortset fra i ramsløgpesto – bruger olivenolie i alle dine retter. Kan du sige mig, hvornår du bruger rapsolie og hvornår du bruger olivenolie?
Hej igen
På et tidspunkt var der under de forskellige temaer også en menu med forret, hovedret og dessert.
Hvor finder jeg dem?
Hejsa
På et eller andet tidspunkt var der menu’er sammensat ud for f. Eks Indisk. Det var så godt, men nu syntes jeg ikke at kunne finde dem?
Hilsen Anita
Mon det er dette indlæg du tænker på: https://www.valdemarsro.dk/tema-middage/
Kh AC
Hejsa :-)
Kan man bytte kikærter ud med kidneybønner, sorte bønner eller lign?
Ja, det kan du fint
Tip til ekstra grøntsager: erstat ris med blomkålsris ?