Ceviche med laks
Ceviche med laks er skøn som forret eller til en let hovedret på en lun sommerdag, blot serveret med en god grøn salat, lidt vinaigrette, godt brød og et glas kølig hvidvin til.
Det er let, sommerligt og vildt lækkert.
Retten kan også serveret i vinterhalvåret og den smager skønt som en forret til festlige middage eller nytårsaften, hvor man gerne vil have lidt lækkert på bordet. Derudover kan den skønne ret varieres med forskelligt fisk, det kan du se tip til under opskriften.
Prøv også: min opskrift på rejecocktail >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ceviche med laks
- 600 g laks i sushikvalitet, optøet - * se tip omkring frost.
- 1 citron, saften herfra
- 2 lime, saften herfra
- 2 spsk frisk koriander, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 2 avocado, skåret i tern
- 0,50 rødløg, finthakket
- 1 nektarin
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld frisk koriander, til drys
- Til servering
- 1 brød
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tø den frosne laks op langsomt i køleskab.
Skær laksen i tern og vend fisketernene i citron og limesaft, rørt sammen med hvidløg, koriander, salt og peber. Lad det stå på køl og trække i mellem 10 og 30 minutter – alt efter hvor tilberedt du ønsker fisken.
Vend den marinerede laks med avocado, rødløg og nektarin inden servering og anret på tallerkener med et drys koriander og godt brød.
Hej Ann-Christine!
At marinere rå fisk i citronsaft er ikke en tilberedning, som på nogen måde kan sidestilles med varmebehandling.
Skal man være sikker på, at der ikke er parasitter i, så skal man fryse fisken ned til minus 20 grader i min. 24 timer eller bruge fisk fra en lukket og parasitfri akvakultur.
– En almindelig dybfryser er kun minus 18 grader, og så lyder anbefalingen på 96 timer = 4 døgn.)
Vh. Janus Jensen
Hej Janus,
Man skal endelig gøre som man finder bedst – og holde sig opdateret på fødevarestyrelsen hvis man vil.
Jeg køber selv fisken af høj kvalitet og frossen til sushi, som beskrevet i tips under opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann -Christine.
Tusinde tak , for alle dine super lækre opskrifter.
Glæder mig altid til dine nye ideer !
Køber din bøger i det nye år.
Godt nytår.
Vh
Annette Essemann
Mange tusind tak for din søde hilsen. Det er jeg virkelig glad for og jeg håber du får stor glæde af kogebøgerne.
Det gør mig rigtig glad, at du har glæde af mine opskrifter ♡
Rigtig godt nytår!
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg er faldet over din opskrift og tænker jeg vil prøve den. Kan du hjælpe med hvor stor en portion jeg skal lave hvis jeg tænker forret til 10 personer ?
Vh
Mette
Hej Mette
jeg ville nok beregne opskriften til 7 personer til en forret til 10 personer
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Også godt med ristede majskorn som tilbehør, som er traditionelt i Peru.
Husk chili (aji) – mellemstærk og helst fra Peru.
Jeg skal lave din dejlige cheviche i aften. Laksen må vel gerne ligge længere end en time i marinaden..Hvor kommer vineddiken ind i billedet . Kh Anne
Jo længere tid den marinere jo mere tilberedt bliver den – det er mest af alt en smagssag. Jeg synes 15-60 minutter er glimrende. Jeg har lige rettet, så ddt er mere beskrivende :)
Vineddike – Det kan jeg ikke få øje på står nogen steder i min opskrift?
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg har kigget på opskrifterne på denne lakseceviche og din opskrift på tuntatar – og vil egentlig gerne lave en tunceviche a la ovenstående. Evt. med mango, da årstiden jo ikke lige er til nektariner. Er der noget, jeg bør gøre anderledes (udover at skifte fisken, naturligvis)?
På forhånd tak for lækre opskrifter!
Vh Iben
Hej Iben
Mange tak for din søde hilsen. Det lyder da super lækkert med laks og mango i denne opskrift. Det kan du sagtens.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for de dejlige opskrifter! Jeg har et spørgsmål til Ceviche retten:
Er det okay at lave den af fisk købt frossen, eller skal man ud og købe frisk fersk fisk som derefter fryses og tøs?
Hej EP,
jeg vil anbefale at spørge hos fiskehandleren, de har sikkert en god kvalitets frossen fisk på lager. Den fisk der kan købes på frost i supermarkeder oplever jeg ikke er i en god kvalitet til ceviche.
Kh AC
Tak for god inspiration.
Har du forslag til hvad jeg kan erstatte koriander med?
Min datter kan desværre ikke foredrage koriander.
Endelig blot undlad det eller erstat med fx bredbladet persille :)
God fornøjelse og rigtig god weekend
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg synes, ceviche-opskriften lyder sindssygt lækker, men jeg er lidt i tvivl om, hvad der menes med, at laksen skal være frossen “som hvis til sushi”. Vil det sige, at man SKAL bruge frossen laks? Og skal laksen så marineres, mens den stadig er frossen?
Venlige hilsener
Niels
Hej Niels
Det er optøet fisk – og om det skal være frosset først er nok lidt en individuel vurdering, af om man har det fint med at spise fersk fisk :)
God fornøjelse med den lækre ceviche :)
Kh AC
Det er vist nok for at undgå orm, at fisken skal være frosset ned først
Hej
Kan man bruge hvilken som helst laksefilet? Bare den har været frosset inden?
Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår dit spørgsmål?
Men ja, et godt stykke rå laksefilet – der er forskel i kvaliteten, så vælg gerne en laksefilet af god lækker kvalitet. Ellers uddyb endelig gerne spørgsmålet :)
Hej med dig.
Jeg vil prøve kræfter med denne opskrift til årets påskefrokost, men ved du, om den kan laves aftenen før?
Tak for de bedste opskrifter man kan finde online :-)
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at du synes! ♡
Du kan sagtens lade denne stå på køl fra om aftenen til frokost – så den er helt ideel til påskefrokosten :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej AC
Det der rødløg – hvornår smider du det i? I marinaden eller sammen med nektariner/avokado?
Tak for en super blog. Min mand smæsker lykkeligt, hver gang jeg fortæller ham, at der er mad fra din blog til middag, brunch, kage, brød osv :-)
I aften er det Cevichens tur. I går falaflerne, men jeg har prøvet dem to gange nu og min blender (den fra Kitchenaid) må give op. Tror jeg må koge dem først de kikærter. Ungerne elsker dem også :-)
Hej Camilla,
Jeg kommer løg i tilsidst, da det ellers godt kan farve lidt. Smagsmæssigt duer begge dele dog fint.
Og hvor dejligt at I bruger mine opskrifter og har glæde af dem, det er sørme dejligt at vide :)
Mht falaflerne og kikærterne. Måske du skal prøve at give dem et lille kog på 15 minutter efter de har været iblødsat – eller alternativt opbløde dem i længere tid, de kan fint stå i fx 24 timer og så tror jeg fint blenderen kan klare mosten :)
Kh AC
Blev igen inspireret af din blog, så vores søndag sluttede med moules frites og kold rosevin.
Kh Ulla
Uhmm, det gjorde vi selv igår :) Så lækkert!