Spaghetti Carbonara
Pasta Carbonara er en af de retter, som vi indimellem tyer til på travle hverdage og enkelte weekend aftener. De dage, hvor behovet for en nem, lynhurtig og superlækker ret vægtes meget højere, end lang tid i køkkenet og langsommelige, men hyggelige simreretter – hvilket jeg også holder rigtig meget af, men hver ting til sin tid … og en helt enkel Spaghetti Carbonara er evig godt.
Spaghetti Carbonara er en af de retter, hvor kvaliteten topper på få ingredienser, så det er godt at bruge en bacon af rigtig god kvalitet og med god smag. Det gør en stor forskel i retten.
Prøv også: min bedste opskrift på spaghetti bolognese
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spaghetti Carbonara
- 100 g bacon
- 1 tsk smør
- 1 løg, i tern
- 1 dl piskefløde
- 2 æg
- 50 g parmesan
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 250 g spaghetti, kogt al dente
- 50 g parmesan, friskrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog pastaen, til den er perfekt mør med bid. Steg bacon på en pande ved middelhøj varme, til det er sprødt og stadig saftigt. Kom bacon på en tallerken med fedtsugende papir. Kom smør på panden med baconfedt og sauter løgene, til er bløde.
Tilsæt bacon og fløde. Lad fløden bruse kort op. Tag panden af varmen og rør æg i samt den kogte pasta, og bland retten godt sammen med den friskrevne ost. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Hej Ann-Christine.
Kan opskriften laves dagen før den egentlig skal serveres, og bare stå i køleskabet natten over?
Hvis ja, hvordan varmer jeg den så bedst op?
Hej Bente
Hvis man har en rest, så vil jeg anbefale at spise den kold dagen efter – det smager udemærket, men den skal allerhelst spises helt frisklavet.
Jeg kan ikke anbefale at varme retten op igen.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
…Men der er jo ikke smør eller fløde i den ægte carbonara? – heller ikke urter – og betydeligt flere æg – desværre er det slet ikke korrekt at kalde dette en carbonara
kh Jens
Hej Jens
Ja, jeg er helt klar over, at denne opskrift ikke er en ægte italiensk carbonara og det skriver jeg jo netop også i indlægget ;) – har du læst hele indlægget inkl tips under opskriften?
– dette er den amerikanske version, som er med fløde.
Kh Ann-Christine
Denne ret har vist intet med carbonara at gøre. Det er synd at der er så mange der misbruger navnet i deres opskrifter. Kald den i det mindste noget andet.
Ellers dejligt med en kort og præcis fremgangsmåde 😊
Hej Lone
Har du læst hvad jeg skriver om opskriften?
For dette er min opskrift baseret på den amerikanske version af carbonara. – og den er netop lidt anderledes end den klassiske italienske carbonara.
Kh Ann-Christine
Normalt er jeg virkelig glad for opskrifter herinde fra, brugte specielt siden meget under min uddannelse som kok, når jeg skulle bruge inspiration til retter – men som udlært kok gør den her opskrift virkelig ondt at læse, fordi den bliver kaldt carbonara og virkelig ikke engang er tæt på at være det, de fleste ingredienser har altså intet med carbonara at gøre, du kan kalde den Ala carbonara, men aldrig bare carbonara, for det er det godt nok på ingen måder
Det samme gælder opskriften på bolognese, tag til Italien og sig du vil have en spaghetti bolognese og jeg garantere dig de kigger underligt på dig – det hedder Ragù
Hej Johannes
Jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter.
Jeg holder også selv meget af den italienske carbonara, som denne version netop ikke er
– dette er som jeg skriver i lige under opskriften den amerikanske version.
Min opskrift på Ragu får du her
Kh Ann-Christine
Æg? Hvis man blot blander æg i til sidst – forbliver de vel rå ???
mvh. Erling
Ægget tilberedes i den varme ret
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den er godt nok kriminel denne opskrift 😆
Du har ikke sagt noget om at koge spaghetti så nu sidder mig og min søn gilbot uden mad på bordet.
Det står i første linje i opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
To dumme spørgsmål. Kan man bruge laktosefri fløde eller vil det ødelægge smagen ?
Derudover bruger du både friskrevet parmesan og revet parmesan fra butik ? :)
Mvh
Hej Ann-Britt
Du kan sagtens bruge laktosefri fløde og jeg bruger altid friskrevet parmesan, som jeg selv river fra et helt stykke parmesan – det smager helt anderledes og meget bedre (efter min smag).
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Smager muligvis fint. Dette er ikke carbonara.
Rigtigt! Ingen italienere ville være enige i, at dette er cabonara. Der er ingen fløde i en cabonara. Punktum.
Kan man bytte parmesan ud med en ‘alm.’ revet ost? Min søn er ikke vild med den grynede konsistens når han laver retten til os herhjemme… Eller gør han (/vi) noget forkert?
Parmesan giver en masse god smag som man ikke får med alm revet ost. Jeg ville personligt mangle parmesan i retten.
Men kan det mon ikke være ægget der giver den grynede konsistens, hvis det bliver varmet for meget op, så vil det gryne i retten. Alternativt kan være at komme ekstra væde af pastavand i saucen, så bliver den også ekstra cremet.
Uanset, så eksperimenter endelig bare løs med jeres ideer og prøv jer frem til en version, der falder lige i jeres smag :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Der skal ikke fløde i carbonara, denne opskrift er ikke carbonara men en hån mod retten.
Se gerne nærmere om dette i tips under opskriften ;)
Kh Ann-Christine
Mm lækkert!
Er det bacon i tern?
Tak 😊
Hej Helene,
Det er helt op til dig. Jeg skærer som regel selv tern af et helt stykke.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Fin opskrift. Men 250 gram pasta til 4 mand 😮 det kan jeg ikke engang blive mæt af alene
Hej
Jeg kan simpelthen ikke lige greje; til 4 personer, kommer du da alle 100 g parmesan i lige efter æggene, eller kun 50 g også de resterende 50 g til servering??
Ja, de 50 g under tilbehør er til servering. Du kan blot frit justere til med mængden som du synes bedst om
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi er to ældre mennesker der nogen gange har svært ved at finde opskrifter der passer til os.Vi spiser ikke så meget mere og alle opskrifter er til familier med børn. Håber du har gode ideer til os. Med venlig hilsen Vibeke
Hej Vibeke,
I mine opskrifter kan du på antal personer rette ned i opskrifterne, så det passer med mad til to.
Der er også mange retter, som er fryseegnet og hvis man fryser det overskydende af maden mens det er helt frisklavet i portioner der passer til jer, så er der også nem mad til nogle dage.
Kh Ann-Christine
Har lavet denne ret så ufatteligt mange gange – så nemt og så lækkert, og også super til gæster, hvis det ikke skal være alt for kompliceret :-)
Glædelig jul!
Tusind tak for svaret :)
Kh Caroline Kristiansen.
Hvad tænker du a denne ret kunne passe godt med til aftensmad??
Jeg synes den er rigtig lækker med både kylling med sprødt skind og med fisk, fx pandestegt kuller
+ en god simpel salat
Kh Ann-Christine
Og vil man kunne blande æggene ned i pastaerne hvis de kolde også efterfølgende hælde det hele i panden?
Jeg kan ikke helt greje hvad du mener her?
Kh Ann-Christine
Kan man bruge en lille slat mælk frem for fløde? Eller erstatte med noget andet?
Og er det helt forkert at bruge normalt pasta frem for spaghetti fordi vi har ikke lige mulighederne for at handle lige pt
Så hellere undlade fløden og bruge lidt af vandet fra pastaen.
Du kan godt bruge anden pastavariant, i stedet for spaghetti :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet den amerikanske version som du kalder det og for første gang at det lykkedes at lave rigtig fin carbonara. Og æg legerer det så fint, når det er fløde taget af varmen.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Kan du anbefale en salat til? :)
Der er mange gode her: https://www.valdemarsro.dk/salat/
Jeg vil anbefale at gå efter en af de lidt mere enkle og lige nu ville jeg vælge en med jordbær eller vandmelon, fx denne: https://www.valdemarsro.dk/jordbaer-caprese-med-rucola/
Kh AC
Bare til info:
Ovenstående opskrift har intet med Carbonara at gøre. Det smager sikkert fint, men lad nu være med at tro, at du har lavet en rigtig Carbonara. Lige så lidt boller i karry er en indisk ret, lige så lidt er ovenstående Carbonara.
Lav dog den rigtige ret i stedet.
Hej Uffe
Som jeg også har beskrevet i indlægget, så er dette min amerikanske version af den italienske ret.
Læs afklarende tekst omkring dette lige under selve opskriften.
Rigtig god dag til dig
Kh Ann-Christine
Undskyld på forhånd for offtopic indlæg.
Der findes mange teorier om hvornår fløden første gang røg i en carbonara. Flere mener det skete i en periode under 2 verdenskrig, da der var mangel på æg.
Rettens oprindelse er ukendt. Flere mener retten blev lavet i kraft af mangel på ingredienser i starten af 2. Verdenskrig, som en simpel ret til amerikanske soldater på orlov. Andre mener at rettens oprindelse er i miljøet omkring kulminerne som et billigt måltid til minearbejderne. Carbonaro betyder kulbrænder, hvorfra flere mener navnet carbonara er udledt af. Flere italienere hylder den del af historien med et drys groft sort peber på toppen.
Min egen holdning er, at det italienske køkken handler mest om håndværket, f.eks. i en carbonara at emulgere olie, ost og æg, til en cremet sovs. Men håndværket handler også om at anvende det vi har for hånden, det vil sige at bruge/nøjes med hvad vi har.
Det sidste er for mig det smukke i det “fattige” italienske køkken.
Her må jeg lige korrigere en hel del …
Brugen (eller nærmere misbruget) af fløde i den udelukkende ægge-baserede ret begyndte da denne populariseredes i USA af det italienske mindretal og blev amerikaniseret for at udbredes til et større publikum da retten i sin grundform er besværlig at lave. Som mange andre ellers klassiske italienske retter er den således blevet forvansket og dens udbredelse på verdensplan bærer præg af denne ret drastiske ændring af rettens udgangspunkt.
Rettens oprindelse er ret kendt. Den oprinder fra området omkring Roma hvor fattige kulmine-arbejderes koner gjorde det til en søndags hof-ret ud af simple ingredienser: æg, fåreost (Pecorino), røget svinekæbe (Guanciale) og grov peber på toppen (vigtigt!)
Den figurerer eksempelvis allerede på spisesteder omkring Lazio i 1850’erne og lavet med den rigtige snilde og emulgering noget nær en kulinarisk himmerigs-mundfuld.
Hej Ann-Christine.
Jeg har forsøgt mig med spaghetti Carbonara et par gange, men for mig ender æggene med at gøre det hele lidt grynet.
Kan du regne ud, hvad jeg gør forkert?
Vh Sofie
Hej Sofie
Det sandsynligvis at panden nok stadig er lidt for varm når du kommer æggene på eller ikke får rørt hurtigt nok, for så vil de gryne i stedet for at blive cremede.
Kh Ann-Christine
Jeg tilsætter altid lidt revet muskatnød i min carbonara – ligesom i bechamel sauce
Det er en dejlig opskrift – skal over til min søn Simon og hans to roomies i København i morgen – har forberedt bacon og løg og så ellers bare det andet med i tasken. Glæder mig og ved de unge mennesker kan li det – lavet en salat til.
Har investeret i de to kogebøger og er dikket på jeg får meget gløde af dem.
Hvor er det dejligt at høre, rigtig god fornøjelse meed bøgerne og turen til København
Skøn dag til dig og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Sidder her i skrivende stund og overvejer aftenens menu. Carbonare er lækkert og denne gang googlede jeg det. Opskrifter er for mig en slags inspirationskilde, ikke andet, for så bliver det let for kedeligt at lave mad. I min carbonare er der en god udvalgt bacon, rimelig finthakket løg, en 3-4 fed hvidløg, lidt finthakket peberfrugt, æg og så får det nok også lige en sjat fløde. Peberfrugten er med til at give lidt farvespil så det bliver lidt mere spændende at se på. Mad skal have god smag. Den rette konsistens og ,ikke mindst, se lækker ud. Hilsen rebellen.
God opskrift – men synes at mængden er lille. Dobbelt op på alt?
Hej! Der er en lille “Feature” oppe ved Portionsantallet. Hvis du kigger til højre for antallet af portioner (på denne opskrift er det “4”) kan du klikke på pilene for at gå op og ned i mængden, helt ned fra 1 op til 20.
Håber det hjælper :)
I er nød til lige at rette lidt i ordlyden.. det virker forkert☺️
“Tilsæt derefter bacon og piskefløde. Lad fløden bruse kort op. Tag panden af varmen og rør de to æg i, samt den kogte pasta, og bland retten godt sammen med carbonaraen og den friskrevet ost.”
Du har helt ret – hermed rettet til :)
prøv og lav rigtig carbonara en dag efter jeg har prøvet det er mine pasta evner blevet meget bedre og går aldrig tilbare til den kedelige fløde variant igen.
I carbonara er der ikke fløde, det må heller ikke være en saltet bacon og helst være Guanciale af svine kæbe, men man kommer også langt med noget fed tørret skinke. og det vigtigste er osten nemlig Pecorino-Romano som er mere salted og smager af mere end parmasan. og nogle gode hele peber korn( Sre Ambre eller rød kampot kan anbefales) ristes hurtigt inden de knuses
Tak for de mange gode opskrifter på din side her, god dag :)
MVH Daniel
Hej Ann-christine
Tak for din opskrift på capinada. Smagte fantastisk med løg , bacon, champignon, fløde og dejlig ost.
Plejer at købe den færdig hos den lokale pizzaeria. Men din opskrift smagte bedre. Så det bliver den fremover ?
Det er sgu lidt sjovt :-)
Normalt laver jeg aldrig mad, men under denne her Corona krise er jeg hjemsendt og er nu begyndt at interessere mig for at lave mad.
Jeg fandt din web og har lavet et par hyggelige små ting som koldskål med kammerjunkere, pasta carbonara og hjemmelavede burgere. Altså ret basale ting.
Jeg har simpelthen fundet en eller anden form for ro i at lave mad på denne måde og håber at det varer ved når vi er tilbage til normal tilstand igen.
Tak for nogle fine og lette opskrifter at følge samt super gode videoer.
Hilsen
Vincent
Hej Vincent,
Tusind tak for din søde hilsen!
Det var da en virkelig dejlig og positiv sideeffekt af krisen.
Jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter.
Kh Ann-Christine
Mmm har lige lavet den og den er bare sååååå lækker? Havde ellers opgivet at finde den rigtige opskrift fordi jeg synes de smagte så dårligt. Men den her er et hit
Hej
Jeg vil lave denne ret i aften – da jeg har fødselsdag..
Men jeg vil gerne have grønsager i
Hvad vil du anbefal….
Prøv med en skefuld honning sammen med baconen. Det giver den perfekte smag. PS ingen hvidløg hvis man bruger honning.
Vi var i Italien denne sommer og skulle selv lave aftensmad et par gange. Jeg lokkede resten af familien til, at vi selvfølgelig skulle lave spaghetti carbonara. Jeg havde fået fat i det lækreste stykke parmesan. Min mand er nu ikke helt pjattet med den ret, men jeg brugte denne opskrift, og han var helt solgt. Vi har lavet den et par gange herhjemme efterfølgende :-)
Hvor er det skønt at høre, Janet – Tusind tak for din søde hilsen og fine feedback på min opskrift ♡
Super lækker opskrift, vil klart anbefale at putte nogle champignoner i (hvis man kan lide det) men helt sikkert en opskrift jeg vil bruge igen (-:
Det kunne jeg også sagtens finde på ♡ Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Der står ikke hvor mange gram spahetti?
Det er opdateret nu :)
Hvor meget soaghetti broget du til sådan en portion
Hvor mange gange ville du gange den op til fødselsdagsgæster 7 voksne, 1 barn og to teenagere ?
Jeg beregner ca 75-100 g tørret pasta pr person, alt efter hvad der evt serveres til tilbehør/forret/dessert.
Hvor meget pasta skal man bruge? Det står der ikke i opskriften?
Omkring 100 g pr person til hovedretter er en god tommelfingerregel.
Hvor meget pasta bruger du til denne opskrift ? ?
Jeg beregner omkring 350 g til os fire, med en salat til.
Hej Ann-Christine
Jeg planlægger at servere
denne lækre ret for min søster, svoger og børn i aften.
Hvilken salat/grønt ville du synes, kunne passe godt til?
Mange hilsner
Charlotte
Hej Charlotte
Det lyder skønt! Der er mange af mine salater der vil være gode til, fx min spidskålssalat, rucolasalat eller et bagt spidskål. Find salat opskrifterne her
Kh Ann-Christine
Kan man lave den uden ost?
Det er en oste- og æggebaseret ret så desværre ikke umiddelbart
Hvor er dine hvide urtekasser fra du har stående i videoen med spagetti carbonare?
De er fra Ikea
Vi prøver din opskrift i aften, men vores spaguetti carbonara får et par dråber trøffelolie. Det smager fantastik.
Uhmm, jeg elsker også smagen af trøfler! Så det må prøves :)
Verdens bedste Spaghetti Cabonara opskrift!
Bruger den hver gang og den slår ALDRIG fejl! Foreslår altid denne opskrift til andre
Skønt! Det er jeg rigtig glad for at høre ♡ Tak for din søde hilsen
Kh AC
Er det kun æggehviderne fra ægget der skal i ? :)
Nej, hele ægget :)
Jeg synes absolut, at der skal være plads til at eksperimentere med opskrifter og give dem sit personlige præg, men respekten for den enkelte rets oprindelse er nu også en dyd – dermed inviterer man jo også kulturen, hvorfra retten stammer, med ind på sit middagsbord. Og indenfor italiens grænser finder du ikke en restaurant med respekt for sig selv, der vil tillade at tilsætte fløde i en carbonara. Kunsten er, at gøre den cremet KUN med parmasan og æg, og det kan godt lade sig gøre, hvis den friskkogte spaghetti kun køles ganske kort(allerhøjest 20 sek. i dørslag), inden den hældes over i en kold skål, hvori carbonara blandingen er. Det er meget fin temperaturgrænse, der adskiller en carbonara fra at blive enten for tør eller våd, men balancen kan med lidt øvelse findes.
Helt korrekt – denne ret er sikkert rigtig lækker men er mere i retning af en Alfredo sauce med tilsat bacon
Jeg kan bestemt også lide den italienske carbonara, min version her er mere amerikansk inspireret :)
Kh AC
Sikke en dejlig og ligetil opskrift! Jeg er ikke den store haj i et køkken, så opskrifter med aaalt for lange beskrivelser afskrækker mig ret hurtigt. Denne opskrift er jo både nem at gå til og super god, når man først kan servere det færdige resultat. Det er ikke sidste gang, den kommer i spil i mit køkken!
Tusind tak, Lisbeth!
Det er jeg glad for at høre :)
Det kan anbefales at droppe fløden og bruge ét æg pr. person (hvis 4 personer tilsættes ét ekstra). Retten er også ret lækker med et skvæt hvidvin i og/eller frisk basilikum på toppen.
Æggene piskes for sig og parmesan tilsættes blandingen. Når du har dryppet den kogte pasta af putter du det straks tilbage i den stadig varme gryde, tilsætter æggeblandingen og rører rundt (man bruger her varmen fra pasta og gryde til at gøre det cremet og man skal således ikke tænde for varmen under gryden igen). Klar til servering!
Blot et lækkert alternativ du burde prøve hvis du ikke har prøvet det sådan for.
I det klassiske opskrifter tilsætter man en hel del pastavand til pastaen, for æggene skal jo have noget væske at legere. Når jeg laver det putter jeg 2 dl pastavand i til fire personer og tre æg, og under opvarmning bliver saucen legeret af æggene og kommer til at minde lidt om flødesauce 🙂 Og med masser af parmasan i naturligvis 😁
Det er også en skøn version!
Tak for at dele dit input :)
Super opskrift. Lige afprøvet til ug ;O) Vores familie elsker den ret, og din opskrift gjorde helt sikkert lykke. Kh Helle ;O)
Hvor er det dejligt at høre, Helle :)
Mmmmm, fin opskrift. *gemmes*.
Nissedøren er en helt fantastisk idé.
Det var et kæmpe stort hit sidste år :) Jeg glæder mig til at den skal op igen.
Hej.
Nu er jeg lidt salmonellaforskrækket.
Burde det ikke være pasteuriserede æg der bruges?
Det lyder ellers som en meget lækker hverdags ret i en børnefamilie. :)
På forhånd tak.
Du kan skolde æggene med kogende vand inden du slår dem ud, så er du helt sikker:-)
Hej.
Det behøver du ikke være, da alle høns i Danmark er salmonellafri. God jul
Hej Marianne,
Det kan man gøre hvis man foretrækker det. Jeg bruger aldrig pasteuriseret æg, da jeg selv foretrækker øko æg og ubehandlede æg.
Fødevarestyrelsen har i længere tid udtalt, at der kun er en teoretisk risiko for salmonella ved brug af danske æg og fornyligt kom de med en pressemeddelse på, at der er ingen grund til at frygte salmonella i Danmark.
Men man skal selvfølgelig gøre det, som man har det bedst med :)
Kh Ann-Christine
Er det hele æg eller blot blommerne?
Jeg bruger hele ægget
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Carbonara er helt klart også mine drenges hofret :-)
Men i min kommer der ingen løg i, udover de hvidløg som baconnen bliver stegt i.
Jeg er helt enig i at bacon skal være i god kvalitet. Men jeg synes at den vigtigste smagsgiver er den ost man vælger at bruge.
Jeg sværger til parmigiano reggiano. Den bedste man har råd til :-)
Uh ja, god ost er sørme vigtigt! :)
og du bruger hvidløg – det lyder også dejligt! Det er altid sjovt at høre hvordan en helt simpel ret som fx Carbonara har det med at få små ændringer og tilpasninger i forhold til det køkken den laves i … Jeg mener også, at have læst engang at der oprindeligt slet ikke er fløde i en Carbonara, men det smager nu altså skønt, synes jeg.
Jeg husker også noget med at der ikke er fløde i den “rigtige” opskrift.
Men når man selv skal spise det, så må man vel også selv bestemme hvad man vil komme i, og jeg bruger skam også selv fløde :-)
Fuldstændig enig – elsker at mad, fremgangsmåder og opskrifter kan udvikle sig og aldrig står stille :)
Elsker Carbonara…
Vi laver som oftest er version fra Jamie Oliver med ærter og mynte… Det kan klart anbefales.
Jeg er bare såååå vild med din opskrift på denne skønne pastaret.😋
Carbonara smager bare skønt.
Har prøvet andre opskrifter men denne her er bare den bedste 👌
Uhm, ja det kunne jeg forestille mig – hvis det lige er sæson for friske ærter, så kunne det være ret så skønt en sprød tilføjelse. Det vil jeg huske til sommer :)
Hej Ann-Christine – tak for en superlækker og enkel opskrift ! fløde tilsat er genialt :) det smager bare godt sådan noget i.
Vil du fortælle en lidt nærmere cirka-opskrift på vinagrette ? jeg kan godt sådan lidt finde ud af det, men vil meget gerne noget om mængden til 1 person dvs. til den mængde salat der svarer til 1 stk. hjertesalathoved.
Og kan også skrive forslag til hvilket mærke olivenolie, og honning og dijon sennep evt. med foto og navn på hvor den er købt alm.vis ? det fordi jeg har anoreksi og det hjælper SÅ meget at få sådanne små pakke-løsning, så kan jeg meget bedre overskue at lave maden OG spise den <3 :)
Der skal så lidt til, for at det lykkes eller ikke lykkes at spise nemlig.
Men elsker dine opskrifter og videoer ! Det så dejligt. Fantastisk mad og det at der på tilberedning står 15 min., det kan jeg ret så godt overskue i forhold til 2 timer eller et brød der skal tage 1,5 at lave haha. Og det bare så luksus med pasta og bacon osv. her, det smager jo bare super og er egentlig jo en af de retter man laver bedre selv end caféerne som oftest er i stand til.
Rigtig god dag og tak for det du gør med mad :)
Tanja
Hej Tanja,
Mange tak for din søde hilsen! Hvor er det dejligt at du har glæde og fornøjelse af mine opskrifter, det er jeg glad for ♡
Jeg har en opskrift på Vinaigrette til 1 person her og oftest bruger jeg urtekram olivenolie, urtekram dijonsennep og æblecidereddike (eller en anden økologisk variant) og en økologisk honning eller dansk honning. Her kigger jeg ikke så meget på mærket, men variere fra gang til gang. Det kan altsammen købes i både føtex og SuperBrugsen mv. og hvis de ikke har urtekram, så køber jeg bare en andet økologisk variant.
– og så smager det rigtig dejligt med finthakkede mandler eller andre nødder som drys på.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine