Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cantuccini/ Afternoon tea Cookies og Småkager, Dessert, Hjemmelavede gaver, Kager og søde sager

Cantuccini

Sprøde og søde cantuccini – den lækre italienske småkage fra Toscana, som bages af to omgange og er sød, sprød og med en vidunderlig smag af mandler med et strejf af citron og vanilje.

Et par gange i Italien fik vi serveret disse italienske mandelsmåkager til dessert. I fint selskab med et glas ravgyldent Vinsanto – hellige vin – som er en skøn toscansk dessertvin. Nemt og enkelt. Lige lidt til den søde tand efter en god middag, men ikke så meget at man bliver for overmæt efter desserten.

Prøv også: opskrift på biscotti med chokolade >>

Cantuccini
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT15M25
Ingredienser
  • 150 g hvedemel
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 100 g sukker
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 1 øko citron, revet skal herfra
  • 0,50 tsk salt
  • 100 g mandler
  • 2 æg, sammenpisket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bland mel, vaniljesukker, sukker, bagepulver, fintrevet citronskal og salt godt sammen. Bland mandler i blandingen og tilføj æggene et ad gangen til dejen kan samles og er klistret, men formbar.

Form dejen til 2 aflange tynde stænger på en bageplade med bagepapir. Kom lidt koldt vand på hænderne for at glatte dejen pænt.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 20 min.

Tag kagerne ud og lad kagerne køle af i et kvarters tid. Skær kagerne ud diagonalt i ca 1 cm tykkelse. Sæt dem på bagepladen med bagepapiret igen og bag igen ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter.