Cannelloni med spinat
Den lækre italienske ret Cannelloni med skønt fyld af spinat og ricotta er en klassiker og en virkelig lækker ret, som tilmed er nem at lave.
Det er skøn mad året rundt og cannelloni giver den rare fornemmelse af comfort food, som kendetegner langt de fleste yndlingsretter fra det italienske køkken.
Vi topper den fyldte cannelloni med en letkrydret tomatsauce. Den er blot krydret med hvidløg og et par kviste fra de små timianbuske i haven, som fint tåler at man bruger lidt af dem også her om vinteren.
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cannelloni med spinat og ricotta i tomatsauce
- Tomatsauce
- 1 spsk olivenolie
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 400 g hakkede tomater
- 3 stængler frisk timian
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olivenolie
- Spinat og ricotta blanding
- 200 g spinat, frisk eller frossen
- 3 spsk pinjekerner, grofthakkede
- 250 g ricotta
- 2 æg
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 drys muskatnød, evt en smule revet
- Derudover
- 1 pakke friske lasagneplader
- 50 g parmesan, friskrevet
- 125 g frisk mozzarella
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 spsk smør, til formen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tomatsauce
Kom løg og hvidløg i en gryde med olie og sauter dem, til løgene er bløde. Kom de hakkede tomater og timian i og lad saucen simre i 15-30 minutter, mens resten af retten tilberedes.
Smag til med lidt æblecidereddike, sukker samt salt og peber.
Spinat- og ricottafyld
Varm en sauterpande op til middelvarme med lidt olivenolie. Rist pinjekernerne let og tilsæt spinaten.
Rør i det med jævne mellemrum, til spinaten falder sammen. Rør ricotta og æg godt sammen med spinaten og smag til med salt og peber samt lidt fintrevet muskatnød.
Fordel halvdelen af tomatsaucen i et smurt ovnfast fad.
Fyld cannelloni-pastarullerne med spinat- og ricottablandingen og læg dem på en række ovenpå tomatsaucen.
Hvis du bruger friske lasagneplader, skær da otte stykker på ca. 10 x 10 cm. Fordel blandingen på stykkerne, fold dem til rør og læg i fadet på saucen.
Kom resten af tomatsaucen over og fordel mozzarella og basilikum over til sidst. Bag retten i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 minutter, til pastaen er mør. Server med revet parmesan og finthakket basilikum.
Dårlig fremgangsmåde.
Der står intet om køb af Cannelloni pastaruller i ingredientslisten.
Hej René
Som beskrevet i fremgangsmåden så bruger jeg friske lasagneplader i stedet for cannelloni ruller til denne opskrift, da de er nemme at få fat i og kan købes i de fleste supermarkeder landet over.
God aften til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine :)
Vi skal holde barnedåb for den nærmeste familie inden længe, og jeg har sådan lyst til at sammensætte en stille og rolig menu bestående af et par pastaretter (den ene er tænkt at være Cannelloni) med godt brød, et par salater og nogle dips. Har du et forslag til en anden pastaret og evt. salat? Jeg tænker at tomatsalat er selvskrevet :)
Hej Sidse
Hvor lyder det skønt og som en god plan for menuen.
jeg har samlet alle mine salat opskrifter her: https://www.valdemarsro.dk/salat/ og tænker måske at rucolasalat med soltørrede tomater og grøn salat med pære vil være et hit til.
– og her finder du mine pasta opskrifter og jeg tænker umiddelbart på en af lasagneopskrifterne eller evt en bagt bolognese.
Rigtig god fornøjelse med en dejlig barnedåb
Kh Ann-Christine
Hvad kan du anbefale, man bruger i stedet for friske lasagneplader, når man ikke kan tåle gluten? På for hånd tak:)
Du kan evt bruge super tynde skiver squash eller aubergine – eller forkoge glutenfri lasagneplader og køle dem af inden de fyldes
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej
Kan retten fryses?
Mvh
Marie
Jeg synes ikke tilberedt pasta er så fryseegnet, da det nemt mister sit lækre bid.
Men der sker intet ved at fryse den færdigtilberedte ret, så det er mest en smagssag :)
Kh Ann-Christine
Kan man bruge mascapone i stedet for ricotta?
Hilsen Jette 😊
Ser lige at du har svaret oppe over😉
Glæder mig vildt til at prøve opskriften! Kan du anbefale et alternativ til ricotta når det ikke fås ved købmanden? ..kan mascarpone bruges?
Pfh tak
Ja, du kan godt bruge mascarpone i denne opskrift eller du kan prøve med hytteost.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg havde tænkt at lave denne ret til mine kolleger på en operationsgang, hvor vi skiftes til at lave mad i vores døgnvagter…
Kan jeg lave den dagen før??
Tak fra Maria
Hej Maria
Hvor hyggeligt! Jeg tror ikke denne ret er en af de mest velegnede til at lave i forvejen, desværre (men har dog ikke testet det af)
Kh Ann-Christine
Cannelloni med spinat og ricotta er en yderst velsmagende ret. Har i dag lavet retten med mørk sej inde i rullerne – det smager også godt??
Uhm, det lyder også virkelig lækkert! Tak for din søde hilsen
Kh AC
Lyder som en dejlig ret !
Overvejer det til et selskab med vitello tonnato som forret.
Har du erfaring med at lave det på forhånd? Altså ligge sammen i fadet og stille på køl til det skal i ovnen og serveres. Om man kan gøre det med frisk eller tørret pasta.
Jeg har forsøgt med lasagne og fuldkorns plader, og jeg mener de blev mærkelige efter bagning…
Lyder som en skøn menu.
Jeg har ikke prøvet at lave det på forhånd, så det må være et forsøg værd :)
Jeg bruger enten friske lasagneplader (ikke fuldkorn) eller cannelloniruller
Kh AC
Kære Christine!
Jeg har efterhånden lavet Canneloni med pinot og mozzarella nogle gange. Jeg har været i vores sommerhus på Bornholm, og da jeg ville lave retten, fandt jeg ud af, at den lokale Brugs ikke havde mascapone, erstattede jeg det med hytteost, og det blev helt fint. Glæder mig til din nye kogebog.
Sommerhilsener
Tove Pallesen.?
Kære Tove,
hvor er det dejligt at høre og virkelig fint input med hytteost, det må jeg prøve!
Tak for din søde hilsen og rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Hej det lyder skønt til aftensmaden!! Men hvad kan man erstatte pinjekerner med, for jeg har det ikke lige herhjemme?
Du kan evt undlade det, eller erstatte med usaltede cashewnødder.
Kh AC
Hej
Skal pastapladen koges først inden fyldet kommes i?
Jeg har fulgt dig et par år, og jeg bliver så motiveret hver uge ?
Hej Bente,
Hvor er det dejligt at høre.
Jeg bruger friske bløde pastaplader og de er nemme at klippe til og folde om fyldet til ruller.
God aften til dig og tak for din søde hilsen
Kh AC
Super lækker ret! Smagfuld og nem at lave. Tak for opskriften.
Jeg skruede lidt op for hvidløgen og puttede lidt paprika i, samt lidt friske tomater, men holdt stadig tomatsaucen mild, som du foreslog, og det spiller virkelig godt, jeg kunne dog let fordoble mængden af tomatsaucen, rent balancemæssigt i retten, så det tror jeg da bare, at jeg gør næste gang :)
I hvert fald en virkelig fin aftensmad, som helt klart skal serveres til både vegetar vennerne og alle de andre.
Hej.
De ser vildt lækre ud :-) Ved du hvor mange der bliver ud af opskriften? Jeg har tænkt at lave omkring 80 stykker, skal jeg bare gange opskriften op tror du?
Jeg tror der blev 6-8 stykker … Passede til 4 personer herhjemme :)
Kh AC
Kære Christine
Tak for alle dine fantastiske opskrifter. Jeg er vild med dit koncept, dit overkuelige layout og dine lækre indbydende billeder. Jeg har efterhånden prøvet mange af dine opskrifter og udvidet dem lidt her og der og de har været vellykket hver gang og til stor glæde for min familie, gæster mv.
Mange madglade hilsner
Anette
Kære Anette,
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på mine opskrifter ♡
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Kirstine.
Jeg vil gerne lave denne kødløse ret. Er den fyldig nok. Jeg får besøg af en gl, kollega som ellers elsker kød.
Kan du evt komme med et forslag til noget ekstra.
Tak igen for din dejlige gode opskrifter, som jeg bruger ofte.
Mvh
Anette Abildskov
Hej Anette,
Tak for din søde hilsen :)
Cannelloni er en af de retter, hvor man slet ikke opdager at der ikke er kød i. Den er mættende og super lækker. Jeg ville blot servere en grøn salat til vendt i vinaigrette og drysset med ristede nødder, kerner eller frø. Dertil et godt brød og måske kryddersmør.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Det ser virkelig lækkert ud! Det må jeg prøve :)
Servere du noget til? Salat f.eks.? Eller spises de bare som de er, uden noget til? :)
Vi spiser altid salat og grønt til – ofte bare en stor grøn salat med vinaigrette :)
Er ikke særlig opfindsom når det kommer til salater.. så hvad putter du i din salat? :)
Vi bruger ofte blandet grøn salat – fx spinat, rucola og krølsalat, eller lign.
Vender med denne vinaigrette.
Helt enkelt.
Nogle gange supplere vi med feta og fx ristede græskarkerner eller andre nødder/frø/kerner.
Der er også flere salater her
Tak! Jeg skal prøve det i morgen nemlig. Må se hvad det bliver til af salat :)
Lavede denne skønne ret i weekenden og er nødt til at lave den igen allerede i dag, hvor jeg skal have en gæst. Virkelig velsmagende. Og så kødløs oveni købet :-)
Jeg havde nogle tørrede cannelloni liggende, som jeg ligeså godt kunne bruge. Fyldte dem med en sprøjtepose, det tog ingen tid og gav dem så en halv time i ovnen for at være sikker på, de blev møre.
Helt sikkert en keeper :-)
Tak for god inspiration. Bruger din blog flere gange om ugen.
Hvor længe giver du så de tørrede cannelloni? :) de må vel skulle have lidt mere end friske.
Det kan variere fra mærke til mærke, så tjek altid gerne emballagen med pastaen :)
Kh AC
Hvor er det bare dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Hvor har du mon fundet tørrede cannelloni henne? Dem har jeg ikke haft held til at opstøve, men ved de jo findes derude ;)
Kh AC
De blev købt i et kæmpestort supermarked i Luxembourg. (De havde det vildeste sortiment af Barilla – mit yndlingsmærke).
Øj, det lyder herligt! Jeg må lige huske at købe nogle med hjem, når vi skal til Italien til sommer ;)
Hej Ann-Christine, de sælger tørrede Cannelloni i Mad & Vin i Magasin på Kgs. Nytorv :)
Mange tak for tippet :)
Køber selv tørret i Føtex – tak for tippet om sprøjteposen??
Cannelloni er bare så lækkert! Fik lokket min kæreste til at lave dem her i sidste weekend. Han er lidt skeptisk med kødfri retter, så han fik lov til at tilføje bacon til fyldet, og det var bestemt ikke en dårlig idé. Og resterne dagen efter var endnu bedre
Uhmm, det kunne jeg fint forestille mig var et godt pift til de lækre cannelloni!
Må helt sikkert prøves af :)
Mums! De smagte godt! Men kan godt se jeg skal ha et mere smalt fad til en anden gang. Ikke desto mindre, tak for opskriften! Den er godkendt herhjemme. ;)
Godt den lykkedes alligevel :) Dejligt at den blev et hit hjemme hos jer også!
Tak, så fik jeg udfyldt det tomme hul på ugens madplan :-) Det her glæder jeg mig til at prøve på lørdag. Det ligner et sikkert hit til små børn også!
Perfekt :) Det er jeg glad for at høre!
Rigtig god fornøjelse med den :)
Hej Marina
Det er et fint bestik, men det er ikke det bestik, jeg har ;) Det minder ganske rigtigt lidt om det, lige som George Jensens Bernadotte serie minder lidt om det – men vores bestik hedder ikke Helene.
– og dejligt med mere lasagnesuppe. Selvfølgelig.
Dejlig dag til dig
Kh AC
Det var pænt af dig :) – for ja, det kunne nemlig være rigtig rart at supplere op, så vi holder også løbende øje med det.
Dejlig aften til dig også – og vinterferie, hvis du har det :)
Kh AC
Hvor ser det lækkert ud! Skal den frosne spinat være optøet, inden den kommer på panden?
Nej, det behøver det ikke – så den tid kan man fint lige spare :)
mmh hvor ser det altså lækkert ud. Italiensk mad er et hit herhjemme, så må prøve den her :)
Rigtig god fornøjelse med den ♡
Lyder dejligt – også en god ret til meatfree monday :-)
Har Idag bestemt at vi herhjemme skal have hjerter på menuen på valentins dag – det er terminsdag for baby nr 2 – selvom vi normalt ikke fejrer denne “højtid” synes jeg alligevel at det kunne være hyggeligt at kunne fortælle baby engang når den vælger at komme ud hvad vi fik at spise – ej det er måske lidt corny. Anyhow. Tænkte at du nok havde en opskrift i gemmerne, men jeg kiggede forgæves på min yndlingsblog :-(
Hermed en opfordring på at teste en opskrift af på hjerter – måske i flødesauce med kartoffelmos – det kan man da kun blive forelsket i, ik?
Hej Marie,
Lige præcis – en skøn vegetar ret :)
Hvor vildt hyggeligt med hjerter i flødesauce til Valentines dag – og sød anledning til det ♡
Det er mange år siden jeg sidst har smagt den ret, så den var gået lidt i glemmebogen her – men det skal jeg da prøve af og se om jeg kan lave en opskrift på på et tidspunkt. Tør ikke love at jeg når det inden valentines dag i år ;)
Kh AC