Calzone boller
Calzone boller med et saftigt fyldt af pizzasmag fra tomatsauce, skinke, frisk mozzarella og basilikum, gemt inden i en lækker bolle med god smag og en lækker krumme.
Jeg har opkaldt denne skønne opskrift efter den indbagte pizza calzone, som bare altid smager virkelig skønt.
Disse lækre boller er virkelig et hit i madpakker, til børnefødselsdage, på picnic udflugter og som eftermiddagssnack.
Prøv også: min opskrift på de lækreste pizzasnegle >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Calzoneboller
- Dej til bollerne
- 3,50 dl vand
- 25 g gær
- 1 dl yoghurt naturel
- 50 g finvalset havregryn
- 100 g rugmel
- 120 g fuldkornshvedemel
- 1 tsk salt
- 350 g hvedemel
- 1 æg, sammenpisket til at pensle med
- 1 drys sesamfrø
- Fyld
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 75 g serranoskinke
- 125 g frisk mozzarella
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i en skål med vand.
Tilsæt yoghurt, havregryn, rugmel, fuldkornsmel og salt og rør dejen godt igennem. Rør hvedemel i lidt efter lidt og rør til dejen kan æltes på bordet til en lækker blød og let klistret dej.
Kom i en ren skål og stil til hævning på køkkenbordet i 2 timer.
Del dejen i 14 lige store stykker, Tryk dem lidt flade og kom en smule tomatpure, ost, skinke og et blad frisk basilikum i midten. Luk bollen omkring fyldet og luk alle kanterne godt til. Kom lidt mel på hænderne og tril bollerne runde.
Sæt bollerne med bunden ned på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 45 minuttter med et rent viskestykke over.
Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.
Hej,
Jeg kan se, det er lang tid siden, opskriften blev lagt op, men håber på svar alligevel🤞🏼 Kan man evt. lave dem med en færdig-dej som f.eks. en rulle pizzadej? Hvis man lige står og skal bage de her i en fart og ikke kan vente på hævning😅💗
Bedste hilsner fra Amalie
Hej Amalie,
jeg kender desværre ikke rigtig konsistensen af en færdig pizzadej, så tør ikke sige det med sikkerhed.
skriv endelig hvordan det går, hvis du prøver det af :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Der står der skal bruges grahamsmel.
Og nede i punkterne står der fuldkornsmel. Og ingen steder grahamsmel.
Jeg har en meget småtspisende teenager,der pga sit adhd piller ingen appetit har, men pga diabetes / hans blodsukker der helst skal holdes pænt, så skal han helst spise 2 gange mens han er i skole.
Så jeg håber disse kan friste ham, det var netop denne ide jeg selv gik og fik mens jeg handlede.
Så det var dejligt, du har lavet en opskrift til dem.
Ville super gerne ha haft billedet med på min udskrift.
Tror jeg bil prøve at smøre lidt pizza sauce ovenpå og drysse lidt ost på midt i bagningen og måske lidt stegt pepperoni knust i små stykker under osten.
Alle kneb gælder, hvis jeg skal friste ham :-D
Hej Anette
Jeg krydser fingre for at de bliver et hit hos din søn.
Hvis det er en succes, så kan du prøve at vise ham disse opskrifter og se om der er andet der kan friste: https://www.valdemarsro.dk/madpakke-hits/
Skøn dag til jer
Kh Ann-Christine
Hvordan skal bollerne opbevares, hvis de ikke fryses? På køkkenbordet eller i køleskab?
Holdbarheden er længst i køleskab, men de kan fint holde sig i madpakken, og ellers på køl
Kh Ann-Christine
Skal der både rugmel og grahamsmel i dem? Jeg puttede begge dele i, men så kunne min dej kun rumme lidt mere end 200 g speltmel bagefter.
De smager for øvrigt vildt godt, så tak for opskriften. :)
Dejligt at høre :)
Jeg kommer begge dele i og mængder som beskrevet i opskriften :)
Men ja, der er forskel på mel og det er altid godt at stoppe i tide, så der ikke kommer mere mel i end man oplevere der er behov for.
Kh AC
Hvordan skal bollerne opbevares, hvis de ikke fryses? På køkkenbordet eller i køleskab?
Hej, kan man erstatte yoghurten med noget andet alternativ? Min søn er nemlig mælk allergiker..
Ja, det står i tips under opskrift :)
Hvor mange kalorier er der cirka i disse boller?
Du kan se næringsberegning når du er logget ind her på Valdemarsro med Valdemarsro Premium på opskrifterne
Hvor mange tomater / gram bruger du ca til din pure
Ville man kunne erstatte tykmælk med noget andet, f.eks. yoghurt neutral?
Sagtens, de to kan næsten altid erstatte hinanden i opskrifter :)
Hej Ann-Christine
Jeg ved godt, at dette er en ‘gammel’ opskrift, men jeg er ved at lave lidt forskelligt supplement til rugbrødsmadderne i mine børns madpakker, og tænkte på, om du tror, at disse boller kan fryses, tages op om morgenen, og være spiseklar til frokost? – ligesom dine framragende pølsehorn og pizzasnegle?
Jeg er vild med din blog- og din youtube kanal i øvrigt!
God weekend!
Ja, de kan sagtens fryses og jeg vil nok tage dem op om aftenen, lade dem tø på køl natten over, for at være helt sikker på at de er tøet til frokost tid.
Tak for din søde hilsen, så dejligt at høre :)
Rigtig skøn weekend
Kh AC
Jeg vil også gerne vide om de kan fryses. Og hvor længe kan de holde når de er lavet? Overvejer at lave dem til 1 års fødselsdag og skal lave noget jeg kan lave nogle dage i forvejen. Mvh tina
Hej Tina,
Jeg har ikke selv testet dem efter frys – så det må komme an på en prøve ;) I dit tilfælde hvor de er til en fødselsdag, så ville jeg bage dem 2/3 færdigt, fryse dem og bage dem færdigt på selve dagen. De kan holde lige så længe som almindelige boller, men er bedst på dagen eller dagen efter.
Kh Ann-Christine
Hvor lyder de lækre:)
Nogen der har erfaring med om de kan fryses ned?
Mvh Tine
Ja jeg brugte glutenfrit mel og noget majsmel. De blev rigtig gode :) Også en madpakkefavorit her nu :) super inspiration tak :)
Mmm, det lyder dejligt. Jeg synes det er så fedt at du ændre lidt på opskriften så den passer til jeres behov. Rart at du kunne bruge inspirationen :)
MUMS….superlækre SPRØDE boller står nu på række og dufter i køkkenet!!! Endnu engang 1000 tak for at have bidraget til en FAVORIT hos os… Helt sikkert en madpakke-favorit fremover for både Thilde, Freja og Alberte :0)
Lavede dem med Parma-skinke/frisk mozzarella, og gav dem 20 min v/200g i varmluftovn…
Else Marie, tusind tak for din mail og hilsen, jeg ser den først her til morgen så det er dejligt at læse at bollerne blev gode. Super hyggeligt at du kan bruge mine opskrifter. Smukke navne dine børn har!
Rigtig dejlig weekend
Kh AC
Skøn inspiration! Lige den idé jeg trængte til! Har lige prøvet at lave dejen bare uden hvede (da vi er kommet på allergi-diæt) er SÅ spændt på det. De står og hæver nu :) Fantastisk inspiration da jeg syntes det her hvedefri brød godt kan blive lidt tungt i det… håååber det lykkes ;) hvor mange grader varmer du ovnen op til? Syntes ikke lige jeg kan se det.
Ups, den var smuttet. 220 grader, men det afhænger lidt af ovnen. Deromkring dog.
Bruger du andet mel i stedet for hvede?
Mmmh.. de ser super lækre ud! Tror jeg skal have bagt dem i weekenden.
Jeg håber de bliver skønne :) God bagelyst
Det lyder godt, jeg kan godt lide at du påkalder dine boller og ikke opkalder dem ;-) hi hi
Ha ha, ja ik ? Den er lige rettet nu
Igen en virkelig lækker opskrift, hvor er du god. Jeg er også begyndt at bruger resterne af havregrøden til at bage boller med, jeg synes det er med til at give en helt fantastisk skorpe.
Tusind tak :) Ja, og en rigtig god krumme synes jeg også – og så kan ejg godt lide tanken om at bruge maden i stedet for at smide ud