Cæsarsalat
Denne skønne cæsarsalat er en af mine favoritsalater!
Helt enkel og smager virkelig godt. Jeg kan allerbedst lide cæsarsalat, når jeg laver den med et godt stykke kyllingebryst med skind – det smager virkelig bare ekstra fantastisk!
Men cæsar salat kan også fint laves med en rest kylling fra fx en helstegt kylling eller kylling i rømertopf og er dermed den perfekte luksus “restemad”.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cæsarsalat
- 4 kyllingebryst med skind
- 2 romainesalat, plukket i grove stykker
- 50 g parmesan, i flager eller groftrevet
- 1 tsk smør, til stegning
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Croutoner
- 2 skiver brød, fx grydebrød
- 1 tsk smør
- Cæsar dressing
- 1 dl mayonnaise
- 2 ansjosfileter i olie
- 1 tsk worcestershire sauce
- 30 g parmesan, friskrevet
- 1 fed hvidløg, presset
- 0,50 citron, lidt citronsaft herfra
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rids skindsiden af kyllingebrysterne med en skarp kniv og drys med salt og peber. Kom smør og olie på en kold pande og læg kyllingebrysterne på panden med skind siden ned. Lad kyllingebrysterne stege langsomt ved middelvarme i 20 minutter på skindsiden. Gør imens dressing, croutoner og salaten klar.
Vend kyllingebrysterne, skru lidt op for varmen og steg dem i cirka 4-5 minutter på den anden side.
Pluk salaten og fordel den på fire tallerkener. Skær kyllingebrysterne i skiver, anret dem på tallerkener og kom til sidst dressing, parmesan og croutoner ovenpå.
Cæsardressing
Blend ingredienserne til dressingen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Croutoner
Smør brødskiverne med smør på begge sider og rist dem på en pande. Skær i tern
Jeg har lavet opskriften flere gange, i større portioner da vi ofte er mange. Jeg oplever at dressingen skiller, uanset rækkefølgen af ingredienser. Hvad kan det skyldes.
Jeg har reddet den hver gang med ekstra mayo og koldt vand.
Det smager forrygende på trods af udfordringerne.
Mvh Rannva
Jeg tror det afhænger af hvilken mayo man bruger. Prøv at røre alle andre ingredienser end mayo sammen først og rør derefter mayo i lidt efter lidt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Jeg forstår ikke at når jeg følger denne opskrift og når til at smage til med citron, så skiller dressingen helt voldsomt klamt?
Smagen er virkelig dejlig, og jeg bruger gode råvarer men det bliver ret så uappetitlig at se på?
Hvordan kan det være?
Kh
Hej Helle
Jeg tror muligvis at det kan afhænge af hvilken mayo man bruger, men prøv i stedet at røre alt andet end mayo sammen fra start til det er helt ensartet og rør så tilsidst mayo i blandingen – så skiller det helt sikkert ikke :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej og tak for rigtig dejlige opskrifter 😊
Hvor mange personer ville denne opskrift passe til, hvis den skulle bruges til forret?
Hej Maja
Tusind tak for din søde hilsen :)
Omkring 6-8 personer, altafhængig af hvad der efterfølgende serveres. Du kan beregne ca 1/2 kyllingebryst pr pers.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak fordi du holder dig til den klassiske Cæsar salat, selv om det er med kylling, hvad man i øvrigt ofte bliver udsat for i USA! Dog holder jeg på, at der skal bruges romaine salat, der smager af mere end f.ex. en icebergsalat. De fleste af de færdigblandede salater, man køber i supermarkederne er som regel lavet med iceberg, og det giver altså
ikke Cæsar salatens karakteristiske smag!
TUsind tak for din søde hilsen, Vibeke
jeg er også vild med den klassiske romaine til salaten, men synes også et miks af romaine/rucola/feldsalat kan noget til denne salat. – og uanset, så skal man jo endelig bare gøre som man synes bedst om ♡
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Til hvor mange vil du regne med portionen er til, hvis der ikke er kylling i.
Tak for mange gode opskrifter og inspiration.
Tak for din søde hilsen :)
Uden kylling vil jeg vurdere den til 3 pers, da kyllingen mætter godt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Denne opskrift burde hedde Chicken Caesar Salad, da en ægte Caesar salat ikke indeholder kylling
Jeg undrer mig altid over kyllingebryst med skind! Hvad er det? Kan altid kun finde kyllingebryst filet. Med skind er det underlår. Er det det der menes 🤔 du bruger det i flere opskrifter 😌
Jeg køber det hos gårdmester.dk – økologisk kyllingebrystfilet med skind, som smager helt vildt godt.
Det kan indimellem købes i større supermarkeder, og hvis ikke så kan du blot købe det uden skind
Kh Ann-Christine
Hej, tror der er fejl i næringsindholdet for tænker ikke der kun er 10g protein hvis du får et helt kyllingebryst
Hej Louise
Godt du er opmærksom på det, for det kan jeg da godt se, jeg tjekker lige efter og opdatere beregningen i opskriften.
Kh Ann-Christine
Vi lavede denne salat igen i fredags, men vi lavede den med et lille tvist. Vi prøvede at lave kyllingebrysterne mere chrispy ved at flække brysterne, så de er knapt så tykke og så panere i æg og pankorasp. Det blev så godt.
Vi er ikke vilde med ansjoser, så det undlader vi i dressingen og den er stadig vildt god. Tak for endnu en god opskrift..
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Vi vender tilbage til din opskrift hver gang. Måske på grund af ansjoserne. Jeg plejer dog at komme det dobbelte i.
Så dejligt! Jeg synes også den bliver så lækker :)
Kh Ann-Christine
Af en eller anden årsag er min dressing begyndt at skille! Jeg synes jeg gør det samme hver gang, men de sidste gange er det gået galt. Har du et forslag til hvad jeg gør galt? På forhånd tak for hjælpen :)
Kan der have været temperaturforskellige på ingredienserne, så noget har været køleskabskoldt og andet har være stuetemperatur – eller du har brugt en anden mayo end ellers?
Måske det også kan være at der har været ekstra meget olie ved ansjoserne.
Kh Ann-Christine
Hejsa
Hvis man ikke har worchester sauce,
Kan man så bruge HP sauce eller Tabasco-sauce ? Eller er der er andet alternativ man kan blande i?
Sojasauce er et hit her. Jeg har droppet Worchestershire saucen for jeg bruger den for lidt. For os er soja en god erstatning og alle ved bordet kan lide smagen.
Jeg ville nok undlade det så, eller bruge et par dråber fishsauce i stedet – men du kan prøve med en smule og smag endelig til, så du er sikker på det smager godt.
Kh AC
Jeg bruger dine opskrifter tit og denne er også god. Dog står parmesanen som en dressingingrediens og trætte mig kom derfor parmesan i dressingen. Det smagte OK alligevel, men måske opsætningen kan modificeres?
Mvh. en fan
Hej Anne Sophie,
Dejligt at høre! Opskriften er helt korrekt som jeg laver den – i min opskrift skal der blendes parmesan i dressingen. Jeg synes det smager fantastisk :)
Kh AC
Er du sunshine det smagte godt!
Tak for opskriften ?
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Skøn sommer til dig
Kh AC
Smager fantastisk! Den der dressing er helt genial. Hele familien (børn på 7, 12 og 14 år) var vilde med den.
SÅ dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Hvilken mayonnaise bruger du til opskriften?
Enten hjemmelavet, øko fra fx Levevis eller en fra Føtex Princip serie, som desværre ikke er økologisk, men som har en virkelig god smag.
Lidt bacon gør også godt :)
Hvor køber du kylling ryst med skind? ?
Øko kyllingebryst med skind kan ofte købes i de fleste supermarkeder :)
Kan man bruge andet end ansjoser? Jeg kan hverken tåle eller lide det.
Du kan undlade dem, og evt smage til med kapers i stedet
Jeg byttede halvdelen af mayonnaisen ud med en ler créme fraiche – Det fungerede fint og slagen var god! – Dette gjorde jeg efter at jeg to gange havde fulgt Opskriften med kun mayonnaice, så vi vidste hvad vi skulle sammenligne med..
Dejligt at høre og skønt at du variere den så den passer lige perfekt til jer ♡
-en let creme fraiche naturligvis! Ikke ler!
Hejsa
Prøv evt. denne dressing til Cæsar-salaten. Den er intet mindre end fantastisk, og det er også denne dressing, der er skyld i, at jeg har svært ved at bestille Cæsar-salat på restauranter, da den er virkelig svær at leve op til.
1 1/4 dl olivenolie
1 past. æg
1 spsk. Worchester Sauce
1. spsk. hvidvinseddike
1. spsk. citronsaft
1 tsk. sennepspulver
1-2 fed hvidløg
Pisk ægget med en stavblender. Bland de øvrige ingredienser, tilsæt knust hvidløg, og blend det hele sammen med ægget.
Du kan også vælge at tilsætte parmesanost, men den udelader jeg altid og sætter i stedet osten på bordet, så man selv kan tilsætte det, da vi har en mælkeallergiker i familien.
Lyder lækker- men mangler ansjosen – det som regel derfor jeg er forsigtigt med Caesar salat i DK – altfor mange glemmer eller er for forsigtige med ansjoser – også ovenstående opskrift
Helt enig, der skal ansjoser i en ægte Cæsar Salat
Den lyder også virkelig dejlig :)
Tak for inspirationen :)
Kh AC