Cæsarsalat


Denne skønne cæsarsalat er en af mine favoritsalater!
Helt enkel og smager virkelig godt. Jeg kan allerbedst lide cæsarsalat, når jeg laver den med et godt stykke kyllingebryst med skind – det smager virkelig bare ekstra fantastisk!
Men cæsar salat kan også fint laves med en rest kylling fra fx en helstegt kylling eller kylling i rømertopf og er dermed den perfekte luksus „restemad‟.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cæsarsalat
- 4 kyllingebryst med skind
- 2 romainesalat, plukket i grove stykker
- 50 g parmesan, i flager eller groftrevet
- 1 tsk smør, til stegning
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Croutoner
- 2 skiver brød, fx grydebrød
- 1 tsk smør
- Cæsar dressing
- 1 dl mayonnaise
- 2 ansjosfileter i olie
- 1 tsk worcestershire sauce
- 30 g parmesan, friskrevet
- 1 fed hvidløg, presset
- 0,50 citron, lidt citronsaft herfra
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rids skindsiden af kyllingebrysterne med en skarp kniv og drys med salt og peber. Kom smør og olie på en kold pande og læg kyllingebrysterne på panden med skind siden ned. Lad kyllingebrysterne stege langsomt ved middelvarme i 20 minutter på skindsiden. Gør imens dressing, croutoner og salaten klar.
Vend kyllingebrysterne, skru lidt op for varmen og steg dem i cirka 4-5 minutter på den anden side.
Pluk salaten og fordel den på fire tallerkener. Skær kyllingebrysterne i skiver, anret dem på tallerkener og kom til sidst dressing, parmesan og croutoner ovenpå.
Cæsardressing
Blend ingredienserne til dressingen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Croutoner
Smør brødskiverne med smør på begge sider og rist dem på en pande. Skær i tern
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, jeg har her til aften forsøgt mig med denne opskrift. Og dressingen skiller helt vildt og bliver tynd. Jeg har lavet en portion hvor det hele blev blandet sammen. Og en portion hvor Mayo kom i til sidst og samme resultat??, – hvad gør jeg mon galt… den smager forrygende.
Dbh Rikke
Hej Rikke
Kan det være noget med uens temperatur på ingredienserne? Hvis det skiller, så oplever jeg at det kan være en ide at røre det hele sammen – undtagen mayo – og røre mayo i til sidst, den virker. Hvilken mayonnaise bruger du? Jeg bruger gerne helmanns.
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet opskriften flere gange, i større portioner da vi ofte er mange. Jeg oplever at dressingen skiller, uanset rækkefølgen af ingredienser. Hvad kan det skyldes.
Jeg har reddet den hver gang med ekstra mayo og koldt vand.
Det smager forrygende på trods af udfordringerne.
Mvh Rannva
Jeg tror det afhænger af hvilken mayo man bruger. Prøv at røre alle andre ingredienser end mayo sammen først og rør derefter mayo i lidt efter lidt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Jeg forstår ikke at når jeg følger denne opskrift og når til at smage til med citron, så skiller dressingen helt voldsomt klamt?
Smagen er virkelig dejlig, og jeg bruger gode råvarer men det bliver ret så uappetitlig at se på?
Hvordan kan det være?
Kh
Hej Helle
Jeg tror muligvis at det kan afhænge af hvilken mayo man bruger, men prøv i stedet at røre alt andet end mayo sammen fra start til det er helt ensartet og rør så tilsidst mayo i blandingen – så skiller det helt sikkert ikke :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine