Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/butternut-squash-suppe/ Aftensmad Efterår, Halloween, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Suppe, Vegetar, Vinter

Butternut Squash suppe

En krydret og fyldig cremet butternut squash suppe med gulerødder og krydderurter – en virkelig nem og mættende efterårssuppe, som er perfekt på travle hverdage og som glimrende kan laves i større portioner og fryses ned.

Butternut squash er en herlig sag, som smager mildt, rundt og lækkert. Den giver nogle cremede supper og har man ikke lige lyst til suppe, så kan de også ovnbages med andet grønt eller man kan bruge dem i en græskartærte. For selv om den flotte grøntsag er lys uden på, så gemmer den på et flot orange frugtkød bag skallen.

Prøv også: få flere opskrifter på suppe her >>

Butternut Squash Suppe
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT25M4
Ingredienser
  • 1 butternut squash, uden kerner, skåret i tern
  • 4 gulerødder, i tern
  • 2 stængler bladselleri, i tern
  • 2 løg, i tern
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 5 frisk salvie, blade
  • 1 stængel frisk rosmarin
  • 1 tsk tørret timian
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk sød paprika, eller røget
  • 0,50 øko citron, saft og revet skal
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 75 g cremefraiche 18 %
  • 30 g græskarkerner, ristede
  • 15 g hasselnødder
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom olie, løg, hvidløg, gulerødder, butternut græskar, bladselleri, salvie, rosmarin og timian i en stor gryde og sauter ved mellem varme i 5-10 minutter.

Kom grøntsagsboullion, salt, peber og paprika i og lad det simre i 20 minutter.

Blend grundigt til suppen er helt cremet, smag til med citron og evt mere salt og peber.

Server i skåle med lidt cremefraiche, et drys ristede græskarkerner, hasselnødder og bredbladet persille.