Butterbeans hummus
Butterbean hummus er en skøn variant af den klassiske hummus med kikærter og de store hvide bønner bliver nemt cremede og vildt lækre.
Hummus er i det hele taget en af det lækreste dip til alverdens lækkerier – hvis du spørger mig. Det er sundt og mættende. Jeg bruger det på brød, som jeg smører med humus i stedet for smør, tilbehør til suppe og salater, dip til æblebåde eller grøntsagsstænger, i pitabrød osv.
Til mine børn blander jeg gerne dippen med lidt cremefraiche eller blender lidt cashewnødder med, det kan de rigtig godt lide
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Butterbeans hummus
- 2 spsk tahin
- 1 citron, saft herfra
- 1 dåse butterbeans
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk stødt spidskommen
- evt vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Start med at komme tahin og citronsaft i blenderen eller foodprocessoren og kør i et minut.
Tilsæt derefter alle de andre ingredienser og kør i yderligere et minut, til det er helt cremet og fløjlsblødt.
Vurder om konsistensen skal justeres med lidt koldt vand.
Opskriften giver ca 3 dl hummus
Hej Ann-Christine,
Jeg dyrker selv bønner (Haricot verts) i min urtehave. Når jeg har spist/frosset det jeg orker lader jeg planten danne og vokse bælgene. Så tørrer jeg dem og tager bønnerne fra, så har jeg til hele vinteren og kan lave den herligste hummus. Tak for dine inspirerende opskrifter, som jeg benytter mig meget af.
Venlig hilsen
Clavs
Skønt tip! Jeg regner med at vi skal have bønner i haven næste sommer :)
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter
Kh Ann-Christine
TAK for mange virkelig lækre opskrifter ;-)
Hvorfor står der 5 spsk. citronsaft 2 gange i opskriften på humus af hvide bønner?
Ærbødigst
Ella Sembach
Det er en tastefejl, den er rettet nu :)
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
mums mums, det er lige mig
tak for opskriften og ideen til at bruge limabønnerne på en anden måde. Jeg bruger dem normalt i salater
Jeg elsker dem også i salater. De smager dejligt!
Jeg kan også rigtig godt lide humus og vil gerne prøve denne variant. Tak for altid god inspiration og flotte billeder
Tusind tak Gitte. Prøv endelig og smag dig lidt frem til du finder den konsistens du foretrækker
Tak for dine ord omkring Viggo, det er super rart med objektive tanker på sagen:) -Og Sikke en lækker variation af hummus, den må da prøves lige med samme-Tak for altid god inspiration:)
Jeg har sendt mange tanker til Viggo siden jeg læste dit indlæg – jeg ønsker ham og jer alt det bedste!
– og tak for dine altid dejlige kommentarer her på bloggen, de gør mig altid glade :)