Burritos med kylling
Sprøde ovnbagte burritos med kylling og bønner. De er mega lækre og nemme at lave. Knasende sprøde uden på, og med dampende lækkert krydret fyld af kylling, bønner, majs og smovs.
Her serverer jeg de sprøde burritos med kylling helt simpelt med ris, en avocadodressing og lidt koriander. Du kan helt frit vælge flere dejlige grøntsager til, som fx salsaer, majskolber guacamole eller hvad du nu har lyst til.
Prøv også: flere opskrifter på mexicansk mad >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Burritos med kylling
- 400 g kyllingefilet, i tern
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk tørret oregano
- 100 g naturel flødeost
- 1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet
- 150 g majs
- 2 avocado, i tern
- 6 tortillas pandekager
- 200 g cheddar ost, friskrevet
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber
- Til servering
- 3 dl basmati ris
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 avocado
- 1 håndfuld frisk koriander
- 2 lime
- chiliflager
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Brun kyllingekødet af, under omrøring, ved høj varme på en pande med olie. Kom spidskommen, sød paprika, røget paprika og oregano på og rør det godt sammen. Tag af varmen og rør flødeost ud på panden, sammen med sorte bønner og vend det godt sammen med kyllingekødet. Smag til med salt og peber.
Varm tortillapandekagerne på en pande, til de er bløde og smidige. Gnid hver tortilla med olie på begge sider. Kom lidt majs, avocado og cheddar i en stribe på midten af hver tortilla. Kom 4-5 spsk kyllingefyld på og fold enderne sammen og rul en stram pakket burrito.
Sæt med lukningen vendt ned, fortsæt med resten af burritos.
Sæt dem med lukningen ned på en bradepande med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter, til de er sprøde og lækre.
Kog basmatiris efter anvisning på emballagen. Mos halvdelen af avocadoen med cremefraiche, limesaft, salt og peber. Skær de sprøde burritos over, så der er halvanden burrito pr person, og server med ris, avocado- og cremefraichedressing, et drys chiliflager og frisk koriander.