Bulgursalat med kylling
Den lækre fyldige bulgursalat med kylling er virkelig skøn og mættende måltidssalat med masser god smag.
Jeg laver kyllingestykkerne sprøde og skønne med pankorasp, men man kan også bruge alm rasp. Panko giver dog en ekstra sprød skorpe og smager virkelig godt.
Den er skøn at servere til aftensmad og så kan man fint lave lidt rigeligt, så der også er rester til dagen efter.
Prøv også: Opskrift på blomkålssalat >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bulgursalat med sprød kylling
- 200 g bulgur
- Kylling
- 300 g kyllingefilet
- 1 æg
- 100 g pankorasp
- 0,50 dl olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 citron, økologisk, saft og skal herfra
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk ahornsirup
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Salat
- 1 broccoli, skåret i buketter
- 100 g pillede edamamebønner
- 1 rødløg
- 80 g baby spinat
- 80 g rucola
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bulgur
Tilbered bulgur efter anvisning på emballagen.
Kylling
Pisk æg i en skål og kom pankorasp, salt og peber i en anden skål.
Dyp først kyllingefiletterne i æg og vend dem derefter i pankorasp.
Steg på en pande ved middelvarme i olie i cirka 4-5 minutter på hver side. Tjek at de er gennemstegte. Skær dem i skiver.
Dressing
Rør dressingen sammen og smag den til.
Salaten
Kom broccolibuketter i en gryde med 2 dl kogende vand, læg låg på og blancher dem i 2 minutter til de er lidt møre, men stadig har bid. Kom edamamebønnerne i gryden, rør godt rundt og lad dem trække i et minut. Hæld vandet fra gennem en sigte.
Vend broccoli, edamamebønner og bulgur sammen med dressingen. Vend spinatbladene og rucola i, sammen med rødløg og anret til sidst på tallerkener, toppet med den sprødstegte kylling.
Kan man servere det som en kold ret /lave det på forhånd ? – eller mister kyllingen så sprødheden?
Venlig hilsen
Anne Mette Pedersen
Det kan du sagtens.
Kyllingen vil ikke længere være sprød, men smager uanset også godt kold.
Kh Ann-Christine
Mums – det smagte så godt. Den kommer helt klar med i min samling over retter der laves ofte :D
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Ved du om man SKAL koge bulgur. Jeg plejer bare at hælde kogende vand på, der lidt mere end dækker og lader dem stå til de har suget vandet.
Det er ikke et must, så gør endelig bare hvad du synes giver det bedste resultat :)
Det ser lækkert ud. Denne opskrift skal bestemt prøves i aften.
Ville forresten lige sige tak for alle de gratis og gode opskrifter du har gjort tilgængelige. Flyttede hjemmefra for et par år siden og kunne knap nok koge en kartoffel. Nu to år senere, har jeg efterhånden formået at lave hele dit katalog og syntes selv jeg har fået ret godt styr på det med madlavningen. Kæresten, vennerne og forældrerne eller alle ret imponeret disse dage og det flex skylder jeg 100% dig. Er klar til den nye kogebog d. 20
Tak, Ann-Christine!
Hilsen en 21-årig knægt fra Aarhus
Hej Tobias,
Sikke en dejlig hilsen at få, det er jeg virkelig glad for at høre og det er pænt af dig at skrive.
Jeg håber du bliver glad for den kommende bog :)
Skøn søndag til dig
Kh Ann-Christine