Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/buddha-bowl/ Aftensmad Frokost, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Salat, Vegetar

Buddha Bowl

Buddha bowl er en smuk salatskål, som kan varieres alt efter årstider og råvarer i køleskabet.

Jeg bruger den til at få ryddet op grøntsagsskuffen og erstatter eller supplerer de forskellige dele i salaten, med alt fra ristede svampe og gulerødder i julienne, til sprøde bønnespirer og bagt aubergine i tern. Helt på samme måde kan ris erstattes med quinoa, speltkerner eller bulgur.

Min opskrift på den lækre buddha bowl er lavet med udgangspunkt i mange af de råvarer, som vi oftest har i køkkenet.

Prøv også: opskrift på hjemmelavet hummus >>

Buddha Bowl
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT20M4
Ingredienser
  • 2 dl brune ris
  • 300 g sød kartoffel, skåret i tern
  • 1 squash, skåret i tern
  • 15 cherrytomater, i halve
  • 1 rødløg, i tynde både
  • 50 g pillede edamamebønner
  • 1 dåse sorte bønner, drænede og skyllede
  • 1 avocado, i skiver
  • 125 g rucola
  • 2 tsk sesamfrø, ristede
  • 1 håndfuld frisk mynte, fx. koriander, bredbladet persille eller mynte
  • 2 dl hummus, færdiglavet
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • Tahin dressing
  • 1 spsk tahin
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 0,50 citron, saft herfra
  • 3 spsk vand
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Ristede kikærter
  • 1 dåse kikærter, ristede
  • 0,50 tsk røget paprika
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisning på emballagen og tilbered imens kikærter, tahin og grøntsagerne.

Vend søde kartofler, squash, tomater og rødløg med olie og salt og fordel blandingen på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20­-25 minutter.

Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad dem stå et øjeblik.

Anret salaten i skåle med de bagte grøntsager, edamamebønner, sorte bønner, brune ris, avocado og rucola samt sprøde kikærter. Læg en skefuld hummus i midten af hver skål og drys til sidst med sesamfrø og grofthak­ket mynte. Server tahin­dressingen ved siden af.

Tahindressing
Kom tahin, hvidløg, citronsaft og spidskommen i en skål sammen med salt og peber og rør rundt. Tilsæt vand lidt ad gangen, til dressingen er ensartet og lind i konsistensen.

Ristede kikærter
Vend kikærterne med olivenolie, røget paprika og salt og bag dem på bagepapir i en forvarmet ovn ved 175 grader varm­ luft i ca. 20-­25 minutter. Vend dem et par gange undervejs.