Buddha Bowl
Buddha bowl er en smuk salatskål, som kan varieres alt efter årstider og råvarer i køleskabet.
Jeg bruger den til at få ryddet op grøntsagsskuffen og erstatter eller supplerer de forskellige dele i salaten, med alt fra ristede svampe og gulerødder i julienne, til sprøde bønnespirer og bagt aubergine i tern. Helt på samme måde kan ris erstattes med quinoa, speltkerner eller bulgur.
Min opskrift på den lækre buddha bowl er lavet med udgangspunkt i mange af de råvarer, som vi oftest har i køkkenet.
Prøv også: opskrift på hjemmelavet hummus >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Buddha Bowl
- 2 dl brune ris
- 300 g sød kartoffel, skåret i tern
- 1 squash, skåret i tern
- 15 cherrytomater, i halve
- 1 rødløg, i tynde både
- 50 g pillede edamamebønner
- 1 dåse sorte bønner, drænede og skyllede
- 1 avocado, i skiver
- 125 g rucola
- 2 tsk sesamfrø, ristede
- 1 håndfuld frisk mynte, fx. koriander, bredbladet persille eller mynte
- 2 dl hummus, færdiglavet
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- Tahin dressing
- 1 spsk tahin
- 1 fed hvidløg, presset
- 0,50 citron, saft herfra
- 3 spsk vand
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ristede kikærter
- 1 dåse kikærter, ristede
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog risene efter anvisning på emballagen og tilbered imens kikærter, tahin og grøntsagerne.
Vend søde kartofler, squash, tomater og rødløg med olie og salt og fordel blandingen på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20-25 minutter.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad dem stå et øjeblik.
Anret salaten i skåle med de bagte grøntsager, edamamebønner, sorte bønner, brune ris, avocado og rucola samt sprøde kikærter. Læg en skefuld hummus i midten af hver skål og drys til sidst med sesamfrø og grofthakket mynte. Server tahindressingen ved siden af.
Tahindressing
Kom tahin, hvidløg, citronsaft og spidskommen i en skål sammen med salt og peber og rør rundt. Tilsæt vand lidt ad gangen, til dressingen er ensartet og lind i konsistensen.
Ristede kikærter
Vend kikærterne med olivenolie, røget paprika og salt og bag dem på bagepapir i en forvarmet ovn ved 175 grader varm luft i ca. 20-25 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
Skøn opskrift :) vi har lige fået den igen efter lang tids pause, fordi vi havde fået den for meget ;-)
Kan det passe du har ændret i tahin dressingen? Synes den plejer at indeholde soja og måske endda sukker?
Skønt at høre I er vilde med den. Jeg har justeret den for et års tid siden, før kom jeg 1 tsk ahornsirup og 1 tsk soja i og ingen spidskommen :)
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Forleden fandt jeg under en google-søgning en opskrift på bagte græskar mm., hvor der blev linket til, at det også kunne bruges i din Buddha Bowl. Jeg var sikker på, det var på din side her, men nu kan jeg ikke finde den. Jeg har uden held søgt og søgt på din side nu.
Ved du mon, hvilken opskrift jeg taler om?
Mvh. Anni
Jeg har fundet den :-)
Godt du fandt den :)
Hej
Tak for fantastiske sider med lækre opskrifter.
De bliver tit brugt i mit køkken.
Jeg prøvede dog at riste kikærter, de blev så hårde, at de slet ikke kunne tygges.
Er der et trick til dette? Skal kikærterne fx lægges i blød inden eller skal de koges?
Hilsner fra Tina
Hej Tina,
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre :)
Har du brugt kikærter på dåse? Det skal det nemlig være eller tørrede kikærter du selv har iblødsat og kogt.
Derefter skal de ristes i ovnen: https://www.valdemarsro.dk/ristede-kikaerter/
Kh AC
Jeg skal lave din skønne bowle i aften. Kan jeg bruge beluga linser i stedet for ris/quinoa.
Ja, det vil også være lækkert :)
Jeg ville lige skrive tusind tak for denne ret :)
Vi har spist den mange gange, for den er simpelthen så lækker! Og endnu bedre, så er det ikke svært at lave :)
Så tak for det.
Tusind tak for din søde hilsen, Pernille, hvor er det dejligt at høre :)
Kh AC
Kære Ann-Christine. Jeg har lavet denne opskrift så mange gange, at jeg lige ville sige et STORT tak. Den er så super lækker. I dag skal jeg have 10 piger på besøg og vi skal have Buddha bowl, mange af dem kender det slet ikke, så de har noget at glæde sig til. Jeg er vild med dine opskrifter. Ha en skøn weekend. Mh Elisabeth
Hej Elisabeth,
hvor er det dejligt at høre, jeg håber I får en rigtig hyggelig dag
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Hold da helt op – for den da – det var så lækkert. Sidder her og har lige fyldt min mave med denne ret. Det var bare så sindssygt lækkert.
Det er ikke sidste gang vi skal den.
Tak for opskriften.
Mh Elisabeth
Hvor er det skønt at høre – det er en af de salatskåle vi selv har spist flest gange i ´18 :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Tak for den lækre opskrift! Hvad gør du med rødløgene? Steger du den på pande eller i ovnen eller måske noget helt andet. Godt nytår :)
Mvh Marie
De er også blot tilberedt i ovnen, men jeg er vist bare kommet til at springe dem over i beskrivelsen i opskriften – de er med nu :)
Godt nytår
Kh AC
Må jeg spørge hvor tallerkenerne/ skålene på billedet er fra??
Selvfølgelig – tallerkenerne er fra House Doctor og skåle fra Casalinga
Hej AC :-)
…Endnu en opskrift, der skal prøves her i efteråret. Hvor er det skønt!
Forleden var børnene og jeg ude, at gå en tur ved vandet og her så vi spandevis af Havtorn, helt plukkeklar. Jeg tænker, at lave noget havtorn-curd, men hvad kan jeg ellers lave? Der er så mange lækre bær – men pludselig er jeg helt idéforladt. Har du nogle idéer eller lækre opskrifter?
Knus
Hej Elisabeth,
Uhm, et lækkert fund!
jeg ville forsøge mig med en havtornsirup ala denne citrussirup i opskriften med de amerikanske pandekager her – derudover ville jeg også komme dem i smoothies, – og så fik jeg tanken om man ikke også kunne lavet noget ala citronfromage …
Uanset, så bliver jeg da vist også nødt til at eksprimentere lidt med havtorn og få lidt opskrifter med disse på bloggen også :)
Kh AC
Hvor ser det lækkert ud! Skal de serveres mens kartofler osv. er varme?
Det er lækkert, men de kan også sagtens serveres kolde :)
Ser lækkert ud:)
Er opskriften til 2 eller 4 personer?
Til to sultne, eller tre knap så sultne :)