Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bruschetta/ Appetizer Forår, Forretter, Grill, Italiensk, Sommer, Studenterfester og studenterkørsel, Tapas

Bruschetta med tomat og basilikum

Bruschetta med tomat er en himmelsk spise og tilmed super nemt at tilberede.

Perfekt som en lille appetitvækker inden middagen og helt fantastisk på solrige sommerdage, hvor grillen tændes og man kan nyde de sidste solskintimer i haven eller på terrassen med et glas vin, bruschetta og hyggetid.

Tip til variation af bruschetta
 Prøv også at dryppe lidt hjemmelavet pesto over, eller drysse med lidt ristede pinjekerner over eller andre krydderurter. I efteråret, er det også lækkert med lidt ristede svampe sammen med tomaterne. Parmaskinke kan fint undlades, hvis man gerne vil lave den vegetarisk

Bruschetta med tomat
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT20MPT15M4
Ingredienser
  • 6 skiver brød, fx surdejsbrød eller grydebrød
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 10 tomat, solmodne, skåret i tern
  • Marinade til tomater
  • 1 knivspids honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, knust
  • frisk basilikum, 10 blade, helt fintstrimlet
  • 0,50 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 70 g parmaskinke, eller serrano
  • frisk basilikum, 20 blade, skåret i strimler
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør marinaden sammen og vend tomaterne deri. Lad dem stå i skålen, mens brødene ristes.

Rist brødskiverne på brødrister eller i ovnen, og gnid de ristede brød med et fed hvidløg, hvorefter de pensles med en smule olivenolie.

Hæld overskydende marinade og saft fra tomaterne og top de ristede brød med tomater.

Fordel derefter parmaskinke eller serranoskinke over tomaterne – eller undlad dette hvis vegetar – og drys med fintstrimlet basilikum.