Brunkager


Sprøde hjemmebagte brunkager hører julen til og min opskrift på brunkager er skøn og fyldt af god smag.
Jeg bager som regel brunkager et par gange i løbet af december. Det lyder måske lidt overskudsagtigt, men jeg laver nu kun selve dejen en gang og sådan en rulle dej holder fint i julemåneden. Når man først er blevet afhængig af duften af nelliker, kanel, allehånde og appelsin, som spreder sig i køkkenet og stuen som den dejligste julestemning. Ja, så er det lige sagen at have en rulle hjemmelavet brunkagedej på køl.
Prøv også: min opskrift på den dejligste julekringle >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 100 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brunkager
- 125 g smør
- 70 g lys sirup
- 125 g brun farin
- 250 g hvedemel
- 75 g mandler, smuttede og enten hele eller grofthakkede
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk stødt nellike
- 0,50 tsk allehånde, stødt
- 0,50 øko appelsin, fintrevet skal herfra + 1 spsk saft
- 1 tsk potaske
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smelt smør, sirup og farin ved middel varme, til det er lidt mere end håndvarmt og tag gryden af varmen.
Bland kanel, ingefær, nelliker, allehånde, revet appelsinskal, mandler og hvedemel sammen i en ren skål.
Opløs potasken i 1 spsk. appelsinsaft og rør det i gryden, sammen med mel- og krydderiblandingen.
Ælt det godt sammen.
Form dejen rund og aflang i den tykkelse, som dine småkager skal være. Rul et stykke bagepapir tæt om dejen, så den holder formen. Sæt dejen i køleskabet i minimum 4 timer, inden småkagerne skæres ud.
Skær tynde skiver brunkager og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 6 minutter. Hold øje med dem, de må ikke blive mørke og de vil ikke være helt sprøde, når de er færdigbagt, det bliver de når de er kølet af.
Afkøl brunkagerne på en bagerist.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
63 årig maskinarbejder her. Bager for første gang, og det er gået ganske let. Jeg venter nu på , at dejen er så kold, at jeg kan skærer den i tynde skiver.
Jeg har lidt udfordring med, at holde på dejens form. Kan man med fordel, lade dejen køle lidt, inden man ruller den til en pølse? Ellers alt godt, glæder mig til at smage og overraske min bedre halvdel. ( og nabokonen).🎅🏼
Hej Lars
Jeg håber de er blevet lækre! – man kan sagtens sætte dejen i køleskabet et kvarters tid inden man vikler bagepapir eller madpakkepapir om og ruller dem tætte og pæne i formen.
Kh Ann-Christine
Opdatering. De er blevet fantastiske, jeg har fået stor ros fra familien. Går nu i gang, med dobbelt portion. God jul.
Hilsen Lars
Hej Lars
Hvor er det godt at høre! Tak for din fine tilbagemelding
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Lars. Hvis du ruller dejen i mad- eller bagepapiret, som du pakker den i, går det fint.
Igen tusind tak for en mega god opskrift!! De er nemme at lave og de er sprøde og smager bare godt. Hele familien kan lide dem og børnebørn – de siger farmor, hvor er de bare gode brunkagerne!
Og det samme er din opskrift på pebernødder (også mega nem opskrift) – der er samme melding fra hele familien!!
Hej Birgit
Sikke en dejlig julehilsen at få ♡ Mange tusind tak, det er jeg virkelig glad for
Rigtig glædelig jul til dig og din familie
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Mange tak og også rigtig glædelig jul til dig og din familie.
Kh Birgit
Hello. I want to make it because it looks very delicious.
Is the butter you use for cookies salted or unsalted?
Hi Shanti
It´s salted butter
Thank you.
I always use unsalted butter, so I’ll add some salt accordingly.
Do you use salted butter to make Danish sweets?
Yes, almost always :)