Drænet yoghurt med knas og æbler
Vi har tilbragt søndagen med en hyggelig brunch herhjemme hos os, sammen med gode venner og deres dejlige børn – først brunch og så en tur på ‘den store’ legeplads i det dejlige efterårsvejr.
Jeg synes, at brunch er en virkelig rar måde at ses på med børn. Nu er jeg jo også dedikeret morgenmadsmenneske, så jeg synes det er rigtig dejlig mad og at der er mange muligheder for at kombinere de små retter til et lækkert måltid. I dag havde jeg bagt boller, og så fik vi helt traditionelt æg og pølser, kaffe og juice. Jeg havde desuden drænet yoghurt, som jeg serverede med hjemmelavet müsli, friske æbletern og en anelse ahornsirup.
Arbejdstid 15 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græsk yoghurt med knas og æbler
- 500 ml græsk yoghurt 10 %
- 1 æble, i små tern
- 45 g finvalset havregryn
- 25 g solsikkekerner
- 50 g mandler, hakkede
- 2 spsk sesamfrø
- 1 tsk honning
- 1 spsk ahornsirup
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist havregryn, solsikkekerner, mandler og sesamfrø på en pande ved middelvarme under omrøring.
Efter ca 5 minutter tilsættes 1 tsk honning og der ristes videre under omrøring i et par minutter.
Tag derefter panden af varmen.
Anret lag på lag i glas med ristet müsli, yoghurt, æbletern og evt en smule ahornsirup.
ups jeg glemte – man kunne måske have æblestykker i en sukkerlage
mvh
Søren
Ja, som æbletern i en lækker sukkerlage, det vil fungere super godt til og så kan du også sagtens lave dem nogle dage før. Kom evt saften fra en halv citron i lagen også.
Kh Ann-Christine
Med tanke på 1/1 — kan man så lave sådan noget på forhånd, så det “bare” skal blandes sammen!! Det skal lige siges – min niece på 11 kan godt lide lidt knust mørk pålægsschokolade i.
Der er bestemt ikke så meget abefest i tingene som der har været, men omvendt – man bliver jo heller ikke yngre, og nytårsmorgen er vel en af dagene hvor det godt må være lidt nemt
hilsen
Søren
Du kan sagtens lave den lækre knas – også inkl chokolade i – i god tid inden.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Printer iblandt dine opskrifter ud til et ældre medlem af familien.
I dag 2 stk og begge er de ‘lay outet’ således at der kommer en enkelt sætning på side 2.
Irriterer mig af mange grunde – især i forhold til papirspild.
Er det muligt at korrigere for dette lille minus i en -i vores familie – populær inspirationskilde til maden.
Vh Birgit S
Hej Birgit
Det tror jeg afhænger af printerinstillingerne, ved de lange opskrifter kan du justere i dit printerlayout ved at installere den til fx 90 eller 95 %. Mon ikke det hjælper :)
Kh AC
Du skriver Ahorn sirup. .kan man bruge akacie honing eller andet? Bare hvis man ik lige har det :)
Sagtens! Eller en hurtig hjemmelavet sirup eller noget. Tjek fx under sirup opskrifterne her på bloggen.
Man skulle da være en slambert, hvis man ikke kunne klemme din morgenmad ned (thihi). Jeg husker tydeligt, hvor svært jeg havde det med at spise den havregrød, jeg fik serveret, da jeg var barn. Havde den blot set så lækker ud som din morgenmad. Man spiser jo først og fremmest med øjnene.
Sådan har jeg det også. Det handler meget om æstetikken for mig, elsker mad som er smukt anrettet med flotte farver og gode råvare
Mums, det ser godt ud :)
Tak Manja, det kan du også tro det er