Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/browniemuffins/ Dessert Kager, Kager og søde sager, Nytårsdessert

Browniemuffins

Smovsede og chokoladelækre browniemuffins med chokoladeganache.

Perfekt til desserter og kan nydes som de er eller serveres med en god kugle is, med hindbærmousse eller som en del af et lille lækkert dessertudvalg.

Browniemuffins er saftige og har en god dyb chokoladesmag, og så kan de fint laves i god tid inden servering. I denne opskrift tilføjer jeg aromatisk appelsinskab og flagesalt, for det gør noget virkelig godt for smagen.

Prøv også: min opskrift på banankage >>

Browniemuffins med chokoladeganache
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT24HPT30M12
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade, grofthakket
  • 4 æg
  • 225 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 110 g hvedemel
  • 1 øko appelsin, fintrevet skal herfra
  • 0,50 tsk flagesalt
  • Chokoladeganache
  • 2 dl piskefløde
  • 200 g mørk chokolade, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Browniemuffins
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør to tredjedele af chokoladen i det smeltede smør til det er helt ensartet.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Rør chokoladesmørblandingen i. Bland hvedemel, appelsinskal og salt sammen, sigt det i dejen og rør godt rundt. Tilsæt derefter den sidste tredjedel grofthakket chokolade. Vend dejen godt sammen.

Hæld dejen i en fast slip-let form til muffins, smurt med smør og bag brownien i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 15 minutter minutter. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men browniemuffins skal føles ubagt i midten, når de tages ud. Sæt formen i køleskabet og lad dem køle af til næste dag før de tages ud af formen.

Chokoladeganache
Varm fløde op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør den mørke chokolade i til cremen er helt ensartet. Hvis nødvendigt, så blend kort med en stavblender. Kom en skål, læg film over og sæt på køl i minimum 4 timer eller til næste dag.

Servering
Tag chokoladeganache ud af køleskabet en times tid før den skal bruges. Kom ganache i en skål og pisk med håndmikser, til den er cremet og luftig. Kom i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt en flot ganachetop på hver browniemuffins.