Brombæris med hvid chokolade
September er højsæson for brombær og de smukke bær er her blevet tryllet om til en lækker brombær is
Is kan man jo heldigvis spise hele året! Også selv om sommeren er blevet erstattet af et mildt og indimellem regnfuldt efterårsvejr, så er is et hit! Altid og året rundt. Lige så glad jeg er for at krybe sammen i sofaen med tæpper, varm te og gode bøger, lige så vild er jeg med at dele en skål is i selskab med en skøn film eller afsnit af en yndlingsserie.
Arbejdstid 60 min.
Antal 0.8 liter
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brombæris
- 300 g brombær
- 100 g sukker
- 1 knivspids vaniljepulver
- 2 spsk vand
- 0,50 liter piskefløde
- 2 dl sødmælk
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom brombær, sukker og vanilje i en gryde sammen med 2 spsk. vand.
Kog op og lad det småkoge i 10 minutter.
Blend det godt sammen, rør fløde og mælk i.
Hæld iscremen i en skål og sæt på køl i en time eller til næste dag
Rør isen på en ismaskine og sæt den derefter i fryseren i en bøtte med låg i minimum 2 timer inden servering.
Hvis isen er frosset ned i længere tid, så tag isen op af fryseren, 15 minutter før den skal serveres.
Uhm det ser virkelig lækkert ud! Min fryser bugner af lækre sommerbær, måske nogle skulle laves til is :-)
Jeg synes det lyder som en fantastisk ide :)
Ååååh. Is. Et emne jeg holder utroligt meget af ;) Jeg har samme ismaskine (dog sølvmodellen, ICK6000) og er også meget glad for den. Super is den laver. Så det glæder mig at der skal eksperimenteres i det valdemarsro’ske hjem :D
Denne brombær is ser dejlig ud.
Ej, hvor fint du også har den maskine. Jeg håber du er glad for den – kan mærke at det bliver et varmt bekendtskab ;)
Og jeg glæder mig til at lave flere isopskrifter på den :)
Mums, hvor ser den is lækker ud!
Det skal nogle af alle mine bær i fryseren helt sikkert også bruges til
Det lyder som en god ide :)
Mmh – ser lækkert ud! Mon man ikke også kunne lave en variant med hindbær? Mine forældre har en masse hindbærbuske i haven, der hver anden dag giver omkring et halvt kilo bær – så fryseren bugner af dem! :)
Uhmm, jo hindbær is, det vil blive så lækkert og måske med ekstra vanilje i – jeg elsker vanilje hindbær kombination ;)
Jeg kom lidt portvin i massen da jeg lavede brombæris -det smagte dejligt:-)
Uhmm, hvor lækkert! det må jeg prøve! :)
Det smager fantastisk:)
Din blok er rigtig god:)!
Tusind tak <3 Det er jeg glad for du synes :)
Lækker, lækker, men hvad nu hvis man ingen ismaskine har, og heller ikke vil eller har mulighed for at anskaffe sig sådan et monster :-). Er der en alternativ måde at lave den på?
Den kan sagtens laves uden ismaskine – der er en vejledning i de nederste to linjer i opskriften :)
Hej,
Min fik iskrystaller og jeg tænker om jeg skulle have haft pisket fløden?
Den er kørt på ismaskine og jeg har ikke oplevet krystaller før.
Jeg brugte godt nok kun 1/4 l fløde og resten mælk (og jeg siede kernerne fra).
Tidligere har jeg kun lavet flødeis hvor jeg har varmet fløde/mælk og pisket det i en “æggesnaps” og varmet efterfølgende også (spise med Price opskrift). Så jeg har ikke erfaring med denne måde at lave is på.
Er det for meget mælk der giver iskrystallerne?
På forhånd tak
venlig hilsen
Lars
Hej Lars,
Måske det kommer lidt an på hvilken ismaskine man bruger, om den kan undgå iskrystaller når der er et højt mælkeindhold i isen – det skal jeg ikke kunne sige … men ærgeligt! For iskrystaller er jo ikke ønskværdigt i isen.
Jeg skal ikke kunne sige om det ville hjælpe at piske fløden, men det er da forsøget værd
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg elsker dine opskrifter! Har prøvet denne lækre is, nøj den er god?
Jeg fik en ismaskine af min mand for et par uger siden, men den er desværre i stykker, men nåede lige at prøve denne opskrift? Jeg er derfor på udkig efter en ny og overvejer at købe sådan en model du har. Kan den også lave sorbet is? Der er nemlig nogle der snakker om at det ikke er alle maskiner der kan det.
Kh Jane.
Hej Jane,
Tusind tak, det er jeg så glad for at høre :)
Min Delonghi ICK5000 ismaskine, kan sagtens lave sorbet is også. Det er testet, kører så fint stadig og jeg er super glad for den – så varm anbefaling herfra.
Kh AC
Hej?
Min datter og jeg har lige fundet det lækreste brombær krat i nærheden af, hvor vi bor. Da vi er nye ismaskinebrugere, søgte vi på brombæris og din opskrift dukkede op.
Hold nu op hvor smager den godt?????
1000 tak fordi du delte den?
Mange Hilsner Tanja og datter?
Jubii, hvor er det dejligt at høre!
Og sikke lækkert med sådan et skønt bærkrat i nærheden af jeres bolig.
Tusind tak for jeres søde hilsen
Kh Ann-Christine
Tror du man kan lave is- blandingen dagen før man kører den på ismaskine, og sætte is – blandingen på køl natten over? eller sætter den sig så i køleskabet? :-)
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Hej. Er det nødvendigt at blende opkogningen?
Det er nok mest af alt en smagssag, så undlad det hvis du synes :)
Du er da bare fantastisk. Skønne opskrifter, men men men, det feder al den is. Nu vil jeg købe ismaskine mage til din, så nu skal der laves is.
Har jordbær, brombær, hindbær i fryseren, så nu må jeg eje en ismaskine!
Tak for alle de skønne opskrifter. Verdens bedste boller er afprøvet,
Og bages igen og igen!
Mange tak, og fortsat god sommer til dig og din familie?
Vh. Anne-Merete Nielsen
Hvor skønt med egen ismaskine, jeg er også virkelig glad for min og det er enormt hyggeligt (og lækkert!) at eksperimentere med nye smage og variationer.
Skøn dag til dig og tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hejhej.
Lækker dessert, som jeg for første gang skal i gang med. Har dog lige et spørgsmål…
Skal jeg piske fløden inden den tilsættes??
Mvh Louise
Jeg pisker ikke fløden inden
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Jeg kan se du har ændret lidt i din opskrift fra da jeg brugte den sidst ?
Dengang stod der 1/2 vanilie stang, og nu står der en knivspids vanilie sukker.
Er det ikke for lidt vanilie sukker, eller bliver den for sød?
Hilsen Dorthe
Hej Dorthe,
Det er fordi det er usødet ren vaniljepulver og ikke vaniljesukker. En knivspids vaniljepulver svarer til ca 1/2 vaniljestang eller til 1 tsk vaniljesukker.
Du kan bruge alle tre dele, det fungere lige fint til opskriften.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg var vist lidt for hurtigt til at skrive herinde i går, mente bestemt der stod vanilie sukker ?
Jeg har lige været ude at plukke brombær, og har fået en ismaskine af manden, så glæder mig til at prøve opskriften i aften.
Hilsen Dorthe
Helt ok :) – og uhm hvor lækkert. Rigtig god fornøjelse med alle de lækre hjemmelavede isvarianter du skal lave i den nye maskine
Kh Ann-Christine
Hej! Har plukket en masse brombær i skoven fir at prøve opskriften. Jeg har fulgt den to gange – både med og uden at piske fløden til let flødeskum. Begge gange dannes der “fedt klumper” fra fløden i isen, som ismaskinen ikke er stærk nok til at udrøre. Det er ikke så lækkert, selv om isen, hvis man tager lidt op og hånd-rører eller blender det, er super lækker. Er der nogen råd til, hvad der går galt? Ismaskinen er en Wilfa med indb. kompressor.
Hej Bjarke
Det har jeg ikke prøvet når jeg laver isen. Prøv evt med min opskrift på jordbæris, og skift jordbær ud med brombær, den opskrift er lidt anderledes end denne og måske det kan virke bedre på din ismaskine :)
Kh AC
Hej igen og mange tak for svar. Opskriften du henviser til som alternativ, er en mere klassisk variant med æg og opkog, som i forskellige varianter tidligere er lykkedes fint på min ismaskine. Bare et enkelt spørgsmål før jeg opgiver Valdemarsro opskriften på brombæris, som er dejlig simpel og derfor hurtig. Er der noget at være opmærksom på i forhold til temperaturen på bær/sukker blandingen, når det blandes i fløden? Har du sat de kogte bær på køl først, eller bruges de varme/ved stuetemperatur? Tænker at det kan være her, problemet opstår – hvis det da ikke er, at min billige ismaskine ikke rører så godt som en professionel. På forhånd tak for evt. tip.
Hej Bjarke,
Det er ved at være noget tid siden, men jeg lader det køle en anelse inden jeg blender – bare 10-15 minutter på køkkenbordet. Mens det blender køler det yderligere ned og så kan du evt blende mælken i, så det også køler bærrene af. Jeg skal ikke kunne sige om det gør en forskel, men det er da helt sikkert forsøget værd :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Laver du fortsat brombær is uden at bruge æg til emulgering? Det “stritter” lidt på mig ift. de normale opskrifter på is.
Hej Simon
Det er faktisk ved at være længe siden jeg har lavet denne is – og de seneste mange gange jeg har rørt is har det også været med enten æg eller med kondenseret mælk.
Men de gange jeg har lavet den smagte den virkelig lækkert, vi har dog altid spise den lige efter den er kørt på maskinen, eller været på frys kortvarigt derefter, så om der er øget risiko for fx krystallisering tør jeg ikke sige med sikkerhed.
Kh Ann-Christine